Nvidia uzavrela finančný rok s rekordnými tržbami

Nvidia mala za uplynulý celý finančný rok takmer 7 miliárd dolárov. Pomáhala jej v tom hlavne nová séria grafických kariet.

pridal saver 12.2.2017 o 9:30 pod hardware
Nvidia uzavrela finančný rok s rekordnými tržbami

HARDWARE > NOVINKY >

Nvidia mala za uplynulý celý finančný rok takmer 7 miliárd dolárov. Pomáhala jej v tom hlavne nová séria grafických kariet.

Presnejšie boli tržby 2.17 miliardy dolárov za posledný štvrťrok, čo bol rekord s masívnym 55% nárastom. Čistý zisk išiel ešte vyššie a to s nárastom o 183% na 655 miliónov dolárov. Za cely finančný rok boli tržby 6.91 miliardy so zvýšením o 38%. Z toho celoročne išla Tegra hore o 39% a GPU čipy o 47%.

Čo sa týka posledného štvrťroku GPU čipy narástli o 57% medziročne s tržbami na 1.85 miliarde, Tegra išla hore  o 64% medziročne na 257 miliónov dolárov. Nvidia za posledný štvrťrok predstavila GTX1050 a GTX1050ti na notebookoch, spustila nový Shield TV, ohlásila Geforce Now službu pre PC. V profesionálnej sfére spustila Quadro GP100 a predstavila Quadro P5000. Spolupracuje s Microsoftom na zrýchlení ich AI s DGX-1 kartou na Azure Cloude, pomáha s AI frameworkom na výskum rakoviny a nakoniec predstavila aj Nvidia DGX Saturn V AI superpočítač so 124 pacal DGX-1 kartami.

Prekvapivo rýchlo im expanduje oblasť áut, kde Audi bude mať ich AI od roku 2020, Mercedes rovnako prinesie Nvidia AI autá, Bosch pridá ich AI self-driving systém do svojich systémov, ktoré dodávajú výrobcom áut, nemecký ZF pridá do kamiónov a komerčných vozidiel ich ich Drive PX2 Ai systém. V Európe sú partnerom s Here mapami, pre ktoré vytvára Here HD Live map systém pre autonómne autá. V Japonsku sú pre zmenu partnerom Zenrinu, s ktorým prinesú cloud-to-car HD map systém pre autonómne autá.

Nvidia uzavrela finančný rok s rekordnými tržbami

Samotné divízie nám ukazuje tabuľka.  Gaming je stále základom Nvidie, ale ostatné odvetvia postupne stúpajú. Až na OEM&IP, kde v OEM oblasti Nvidia spustila svoje karty a mierne OEM výrobu zatláča.

Do ďalšieho finančného roka bude mať Nvidia veľký odbyt Tegra čipov pre Nintendo Switch konzolu, rozbiehať sa budú autá a z nových GPU čakáme ešte na Geforce GTX1080ti zo starej série a nasledovať by to už mala nová séria.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk