Survival horor Daymare: 1998 láka japonských veteránov a skúša šťastie na Kickstarteri

Autori remaku Resident Evil 2 konečne spustili kampaň svojho pripravovaného survival hororu, ktorý čerpá z minulosti žánru

pridal Michal Dudič 16.2.2017 o 15:50 pod hry
Survival horor Daymare: 1998 láka japonských veteránov a skúša šťastie na Kickstarteri

HRY > NOVINKY >

O tom, že Invader Studios, známi virálnym demom remaku Resident Evil 2, presunuli svoje snaženie na nový hororový projekt - Daymare: 1998, sme informovali ešte v decembri minulého roka. Invader Studios svoju lásku k sérii Resident Evil nielenže neskrývajú, ale svoj tím obohatili o troch veteránov z Capcomu. S japonským talentom a prísľubom vrátiť sa ku koreňom survival hororu sa Invader Studios uchádzajú o hráčsku priazeň v podobe 180.000€ na Kickstarteri.

Invader Studios sa s Daymare: 1998 vracajú k hororovej estetike 80. a 90. rokov, menujúc vplyv filmov Alien (1979) Ridleyho Scotta a The Thing (1982) Johna Carpentera. Hra kladie dôraz na nervydrásajúce prežitie s obmedzenými možnosťami boja v duchu prvých troch titulov sérií Resident Evil či Silent Hill. Klasické mechanizmy však kombinuje s akčnou hrateľnosťou z pohľadu tretej osoby, podobnou Resident Evil 4, Dead Space a The Evil Within.

Talianski vývojári nadviazali produkčnú spoluprácu s Kazuhirom Aoyamom, režisérom Resident Evil 3: Nemesis (1999). K vizuálu svojou troškou prispeje Satoshi Nakai, známy svojimi monštrami z Resident Evil – Code: Veronica X a Resident Evil 0. V prípade mimoriadneho úspechu na Kickstarteri uzatvorí trojicu ostrieľaných kreatívcov z Capcomu Akari Kaida. Pod jej taktovkou vznikli soundtracky k pôvodnému Resident Evil, ale aj k Dino Crisis, Onimusha 3: Demon Siege a Okami.

Nevedno, či klasický horor v novom šate rozvibruje dostatok nostalgických receptorov dnes už dospelých fanúšikov žánra, otázne sú však aj podnikateľské plány Invader Studios. V dobe, keď sa crowdfundované hry šplhajú nad cieľovú hranicu 1 milióna dolárov, znie 180.000€ na ambiciózny projekt v Unreal Engine 4 prinajmenšom skromne. Daymare: 1998 je zároveň pre Invader Studios prvý pokus o vývoj plnohodnotnej hry, zdravá miera opatrnosti je preto na mieste. Ak vám však v poslednej dobe neulahodila perspektíva v Resident Evil 7, ani číra bezmocnosť v Amnesii a jej mnohých nasledovateľoch, Daymare: 1998 môže byť niečo pre vás.

Očakávaný dátum vydania Daymare: 1998 v prípade úspešného Kickstarteru je stanovený na leto 2018 a jedinou plánovanou platformou ostáva aj naďalej PC. Ako projekt napreduje môžete sledovať na oficálnom blogu Invader Studios.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Destructive Creations / Invader Studios
Štýl: Akčná Adventúra / Survival
Dátum vydania: 17. september 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19989)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk