Aké zbrane a schopnosti na vás čakajú v Mass Effect: Andromeda?

Pozrite si naozaj brutálnu dávku informácií, ktoré priniesli BioWare ohľadom bojov a schopností v hre.

pridal Gam_er 19.2.2017 o 10:03 pod hry
Aké zbrane a schopnosti na vás čakajú v Mass Effect: Andromeda?

HRY > NOVINKY >

BioWare tento týždeň vydali video, ktoré malo hráčom prezradiť všetko o boji v ich prichádzajúcej akčnej RPG Mass Effect: Andromeda. V hre ste členom lode Pathfinder, ktorú tvoria dobrodruhovia v obrovskej a nepreskúmanej galaxii. Ich misiou je nájsť nový domov pre ľudstvo, pričom na vás čakajú návštevy neskrotných svetov, vytváranie vzťahov s postavami, no nebudú chýbať ani najnebezpečnejšie výzvy. S nimi súvisí aj akčný gameplay, o ktorom teraz vieme nové podrobnosti.

POHYB

Akcia v Mass Effect: Andromeda je postavená na premenlivom, rýchlo sa rozvíjajúcom boji, z pohľadu tretej osoby. V hre zažijete voľnosť pohybu spojenú s jetpackom, ktorý vám umožní skákanie, vyhýbanie a vznášanie sa uprostred bojov. Okrem toho objavíte tiež nový, dynamický krycí systém. Ten vám bez problémov umožní použiť takmer čokoľvek v hre na to, aby ste sa mohli počas streľby kryť, vrátane vlastného vozidla. Používanie jetpacku a krycieho systému vám dá ku každému boju taký prístup, aký vyhovuje vášmu gameplayu. 

ZBRANE

V Mass Effect: Andromeda existujú štyri kategórie strelných zbraní: pištole, brokovnice, ostreľovačky a útočné pušky, ktoré dopĺňa celá rada zbraní pre boj zblízka. Tieto kategórie vám umožnia využívať celú škálu špecializovaných herných štýlov. Ak sa chcete dostať bližšie k nepriateľom, môžete sa sústrediť na pištole alebo brokovnice. V prípade, že dávate prednosť streľbe počas pohybu pri zachovaní väčšieho odstupu, budú vašou voľbou útočné pušky. V hre neexistujú žiadne obmedzenia tried, ktoré by sa týkali zbraní. Takže bude jednoduché skúšať v tomto smere niečo nové rovnako, ako jednoduché bude aj prepínanie výzbroje. 

Zbrane a gear v hre možno rozdeliť do troch technologických typov v závislosti od toho, odkiaľ pochádza ich technológia. Zbrane pochádzajúce z Mliečnej dráhy zvyčajne využívajú fyzické strelivo podobné typom zbraní, ktoré možno poznáte z predchádzajúcich troch hier. Jedná sa o vysoko húževnaté strelné zbrane na báze projektilov, ktoré sa v Andromede samozrejme dočkali aj niekoľkých vylepšení a skvele poslúžia na nekryté ciele, no vyžadujú, aby ste si svoju muníciu strážili.  

Zvyšné zbrane využívajú typické lúče, majú extrémnu rýchlosť streľby a sú veľmi presné. Fungujú na tepelnom systéme a nevyžadujú to, aby ste si pri nich dávali pozor na svoju muníciu. Náboje vám teda nikdy nedôjdu, no miestami budete musieť počkať, kým sa vám zbraň pred ďalším použitím vychladí.

Okrem toho tu stretnete tiež zbrane pochádzajúce z civilizácii Heleus. Tieto zbrane sú založené na plazmovej báze, čo im dáva výhodu nad tepelnou technológiou. Niektoré Heleus zbrane však budú ponúkať aj nábojový systém takže je len na vás, pre ktorý typ sa rozhodnete. Čo sa týka zbraní na blízko, tie sa líšia v poškodení a rýchlosti.

Aké zbrane a schopnosti na vás čakajú v Mass Effect: Andromeda?

SCHOPNOSTI

Okrem zbraní bude v hre priestor aj na rozvoj svojich zručností a schopností. K nim sa rovnako ako u zbraniam nevzťahujú žiadne obmedzenia a delia sa do troch kategórii: Combat, Tech a Biotics. Každá z týchto kategórií je navrhnutá tak, aby vám pomáhala v určitom štýle hrania. Schopnosti v kategórii Combat teda bojové sú skvelé v prípade, že sa chcete sústrediť na svoje zbrane, gear a efektivitu v boji. Zameriavajú sa na zlepšenie poškodenia a presnosti u jednotlivých zbraní, no rovnako umožňujú používanie granátov, mín, diel a podobne. 

Schopnosti kategórie Tech vám umožnia vybaviť svoju loď experimentálnymi zbraňami, prípadne zameranie sa na strategické vylepšenia seba a svojej posádky. V neposlednom rade treba spomenúť aj fakt, že váš Pathfinder môže ovládať temnú energiu a manipulovať s hmotou a gravitáciou. Čo sa týka Biotics schopností, tak tie vám umožnia doslova riadiť bojisko pomocou svojich nepriateľov, ktorých budete môcť použiť ako živé štíty alebo dokonca aj ako zbrane. 

Každú zo schopností budete môcť upgradovať a zvyšovať jej efektivitu či silu. Nepriatelia v hre majú svoje špecifické silné a slabé stránky, a vaše strategické vylepšovanie schopností vám tak môže zaručovať oproti súperom rôzne výhody. Vývojári s blížiacim dátumom vydania prisľúbili ešte oveľa viac informácií, pričom by sme sa najbližšie mali dozvedieť niečo viac o multiplayeri, craftingu a ďalších veciach. 

Mass Effect: Andromeda u nás vychádza 23. marca na PC, PS4 a Xbox One. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk