Štyri netradičné tváre virtuálnej reality

Návšteva Černobyľu, či popíjanie so zombíkmi,virtuálna realita vie ponúknuť rôzne netradičné zážitky

pridal Possol 26.2.2017 o 15:16 pod hry
Štyri netradičné tváre virtuálnej reality

HRY > NOVINKY >

Vývojárov, ktorí sa venujú virtuálnej realite je viacero. Tie mená najväčšie pozná každý, ale aj menšie nezávislé štúdia pracujú na zaujímavých projektoch. Pričom sa môže jednať o tie vzdelávacie, poznávacie , alebo priamo o zábavné zážitky. Posvietili sme si na štyri rôzne vývojárske štúdiá, ktoré idú na trh rôznymi spôsobmi.

The Farm 51

Vývojárske štúdio z Poľska stojí za zaujímavým projektom s názvom Chernobyl [VR] Project. Ide o virtuálnu prehliadku všemožných zákutí bývalej jadrovej elektrárne a jej okolia. Ste svedkami aj samotného mesta Pripjať. Uvidíte známe ruské kolo, školu a iné lokality. Tento projekt má za úlohu hlavne vzdelávací zážitok a poznať túto strašidelnú lokalitu na vlastnú päsť bez toho, aby ste opustili teplo domova. Je to zaujímavý zážitok, ktorý určite lepšie ukáže škody, ktoré spôsobil výbuch a navyše je to lepšie pre predstavu ako to tam vyzerá. Na druhú stranu musím povedať, že sme sa necítili byť v centre diania, len akýsi pozorovatelia. O to však ani príliš nešlo. Na Steame sa dá zakúpiť za necelých 10 €. Potrebné zariadenie je HTC Vive alebo Gear VR.

4 I Lab

Medzinárodné štúdio (USA, Bielorusko, Švédsko) sa môže pýšiť zaujímavou party hrou Drunk or Dead. Predstavuje jedinú plnohodnotnú hru v tomto článku. Venuje sa najväčšiemu klišé v hernom priemysle v súčasnosti - živým mŕtvym. Lenže ho spája do podoby, ktorá je nesmierne zábavná. Sú tu nemŕtvi a alkohol! Aby ste prežili, musíte piť pivo, vodku a pritom sa neúprosne obracať pred davmi rozpadajúcich sa rúk. Na obranu môžete používať pištoľ, gitaru a iné nástroje, ktoré vo svojom okolí nájdete. Potešením môže byť aj možnosť chytiť barmanku za prednosti. Jedná sa o číru zábavu, ale stojí to za vyskúšanie. Graficky síce hra nevyniká, ale na rôzne detaily tu určite narazíte. Na Steame sa dá zakúpiť za necelých 6 €. Potrebujete k tomu HTC: Vive.

Nullreal

Štúdio z Ruska, ktoré prichádza s ambicióznym projektom. Možnosť prežívať virtuálnu realitu kdekoľvek. Budete k tomu potrebovať väčší priestor, kde sa budete prechádzať. Na podlahe musí byť umiestnená AR podložka. Celý projekt je na mieru pripravený pre GearVR. My sme si vyskúšali sci-fi FPS (podobnú Doomovi). Výkon zariadenia využíva určite naplno. Grafické detaily sú ďalej než pri bežných komerčných VR hrách. Ako hráči sa objavujeme na vesmírnej stanici a prechádzame sa po jednej línií za asistencie vývojára. Všetko z pohľadu vlastných očí. V rukách držíme reálnu maketu zbrane, na ktorej je umiestnená plocha pre rozšírenú realitu. Samozrejme, v hre vidíme zbraň reálneho výzoru a vraždíme, ako inak, jednu zombie za druhou.

Chingis VR

Opäť ruské štúdio, ktoré predstavovalo projekt, na ktorom pracujú. Idea o arkádovú lukostreľbu. Zatiaľ je spracovaných viacero modelov olympijských lukov. Pri streľbe vnímate zvuk tetivy, ktorá je celkom dobre spracovaná. Silu napnutia síce ako hráči nevnímame, ale vďaka ozvučeniu a pocitu to vnímame reálnejšie. Naopak nám nesedela sci-fi scéna, kde sme mierili na rôzne nereálne objekty – geometrické útvary. Vývojári vraj pracujú aj na lukoch určených pre ľavákov. Lukostreľba je tu veľmi prepracovaná, uvidíme, kam sa dostanú vývojári ďalej. Pevne veríme, že takto zakomponované luky budú aj v reálnych VR hrách.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19557)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk