Žaloba na Jima Sterlinga od štúdia Digital Homicide bola stiahnutá

Vývojári žiadali odškodnenie vo výške 10 miliónov dolárov za údajný útok a ohováranie.

pridal Michal Dudič 23.2.2017 o 19:19 pod hry
Žaloba na Jima Sterlinga od štúdia Digital Homicide bola stiahnutá

HRY > NOVINKY >

O právnych eskapádach vývojarov Digital Homicide, ktorí sa pokúsili žalovať 100 užívateľov Steamu za nelichotivú kritiku, aj samotné Valve za stiahnutie ich hier z distribučnej platformy, sme informovali už dávnejšie. Digital Homicide medzičasom svoje žaloby stiahlo, v právnom konflikte však stále ostali s kritikom Jimom Sterlingom. Aj táto kapitola zdanlivo nekonečnej ságy legálnych naťahovačiek ale našla svoj záver v mimosúdnom vysporiadaní, informuje o tom Jim na svojej stránke.

Digital Homicide spustili vlnu zlej vôle svojou reakciou na recenziu ich hry Slaughtering Grounds od herného publicistu a kritika Jima Sterlinga (vlastým menom James Stanton). Výmena názorov medzi vývojármi a Jimom Sterlingom vyústila do žaloby, v ktorej bratia Romineovci, majitelia Digital Homicide, od Sterlinga žiadali odškodné 10 miliónov dolárov za útok a ohováranie.

Konflikt v minulom roku rozprúdil debatu o obmedzovaní slobodnej kritiky a cenzúry v prospech biznisu vývojárskych štúdií a herných vydavateľstiev. Včerajším dňom sa spor ukončil mimosúdnou dohodou.

“Pre tých, ktorí sú zvedaví – osobne som sa nezúčastnil komunikácie medzi Romineom a mojim právnikom Bradleym Hartmanom. Každopádne však dospeli k dohode vďaka Hartmanovej závideniahodnej schopnosti rozumnej argumentácie,” povedal Sterling. “Žalobcovia pristúpili na stiahnutie obvinení po tom, čo im bolo presne vysvetlené, ako by sa tento prípad odohral na súde a aká by bola naša odpoveď.”

Digital Homicide žalobu stiahli bez nároku opätovne Sterlinga obviniť. Napriek kladnému výsledku Sterling neskôr vyjadril svoje rozčarovanie nad celou situáciou:

“Aj keď boli obvinenia absolútne smiešne, ich samotná existencia je jednoducho odporná. Že vás niekto môže donútiť minúť toľko peňazí a energie na obranu pred nepodloženými obvineniami by malo znepokojovať každého, koho prácou je písať veci, ktoré sa niekomu nebudú páčiť.”





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18420)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk