SOUND BLASTERX KATANA - HERNÝ SOUNDBAR

SOUND BLASTERX KATANA - HERNÝ SOUNDBAR

Hľadáte podsvietený soundbar pod monitor?

Audio séria Sound BlasterX sa rozrástla o nový produkt s názvom Katana. Je pomenovaný po japonskom meči a má aj náležitý vzhľad. Nie je v podobe dvoch klasických reproduktorov, ale vo forme mierne zakriveného soundbaru. Ten je prvým systémom tohto druhu pod monitory a neponúka len klasické reproduktory, ide ešte ďalej.

Katana totiž umožňuje ako pripojenie k PC, tak aj k TV, respektíve ku konzole. Je na vás, kde sa hráte a kde ju použijete. Či však už bude tam alebo tam, môžete sa na ňu pripojiť aj z mobilu a prehrávať hudbu a aj pridať headset. Nechýba jej ani podsvietenie, displej, subwoofer a, samozrejme, diaľkové ovládanie. Je to pekná ponuka, aj keď bude mať svoju cenu, a to 299 eur. Jednoducho to nie sú 20-eurové reproduktory vášho starého otca. Cena náležite odzrkadľuje kvalita zvuku. Je to vyššia akosť, ktorá síce ešte nezachádza do profesionálnej oblasti, ale v hernej sfére čakajte veľmi vysokú kvalitu.

Vzhľadom na štýl soundbaru má Katana vstavané stereo reproduktory, ku ktorým sa pridáva externý subwoofer. Stereo je, samozrejme, so surroundom, ktorý dokáže spracovať 7.1 digitálny zvuk v 24 bitoch pri celkovom hudobnom výkone 150 W. Je to skutočne vysoký výkon a ak bývate v paneláku, susedia sa nepotešia. O čistotu zvuku sa starajú dva 63.5 mm midbassy a dva 34 mm tweetre pre vysoké frekvencie zabudované do soundbaru a 133 mm subwoofer to bude basmi dopĺňať na zemi. O zvuk sa stará DSP procesor, ktorý spracováva každý z piatich reproduktorov samostatne. Výsledkom je skutočne čistý zvuk a reproduktory ho neorezávajú ani pri najvyššej hlasitosti.

Sound BlasterX Katana - herný soundbar
Sound BlasterX Katana - herný soundbar Soundbar prichádza aj s masívnym subwooferom a ovládaním.
Soundbar prichádza aj s masívnym subwooferom a ovládaním.


Sound BlasterX Katana - herný soundbar V kombinácii s podsvietenou klávesnicou vyzerá pod monitorom parádne.
V kombinácii s podsvietenou klávesnicou vyzerá pod monitorom parádne.


Sound BlasterX Katana - herný soundbar Základné nastavenia môžete spraviť rovno na soundbare
Základné nastavenia môžete spraviť rovno na soundbare





Čo sa týka rozmerov, soundbar má šírku 60 cm a ak máte 24-palcový monitor, môže vám to mierne pretŕčať, ale k 25-27 palcom to sadne prakticky presne na šírku. Možno však pod veľkým televízorom sa to môže zdať malé. Soundbar má mierny sklon dozadu, aby zvuk smeroval na vás, ako aj pre displej, ktorý je zabudovaný v prednom paneli. Lepšie sa tak zvýrazní aj podsvietenie soundbaru.  Na vrchu má niekoľko základných ovládacích prvkov,  aby ste nemuseli všetko koordinovať cez PC alebo diaľkové ovládanie.

Subwoofer má netradičné rozmery, a to 33 cm x 13 cm x 30 cm. Teda je vyšší a tenší. Štandardne sme zvyknutí na nižšie a dlhšie kocky, ale tak či tak to pod stolom pekne poslúži na vykladanie nôh. Celé to s PC prepojíte USB káblom, ktorý zaistí ako presun zvuku, tak aj nastavovanie celého systému. S konzolou to prepojíte buď optikou, alebo 3.5 mm jackom. Tam však rátajte s absenciou možnosti hlbších nastavení zvuku a podsvietenia. Môžete si vybrať len preddefinované módy.

Je tam herný, filmový, hudobný, nočný, neutrálny mód, každý má svoj štýl podsvietenia, a aj nastavenia zvuku. Pri pripojení na PC si môžete ďalšie módy nastaviť v Sound Blaster Connect aplikácii. Tá umožňuje nadefinovať podsvietenia a nastavenia zvuku pre jednotlivé hry alebo typy prehrávania. Plus ešte môžete v hrách nechať aj skresliť hlas do rôznych podôb pre multiplayer. Možno je škoda, že je pri PC previazaná hlasitosť s tou v systéme, a tak sa nedá citlivejšie nastaviť systémová hlasitosť. 

Ak by ste si chceli pustiť niečo z mobilu, môžete sa na Katanu pripojiť cez Bluetooth z mobilu a rovno hudbu streamovať. Ak by ste chceli niečo štandardnejšie, Katana vie načítavať hudbu aj z USB v MP3, WMA a FLAC formátoch. Nechýba výstup na slúchadlá a mikrofón, aj keď je škoda, že spolu s ostatnými portmi sú vzadu a musíte si to vždy otočiť, aby ste si to pozapájali.

Plné RGB podsvietenie zariadenia je veľmi dobrý nápad. Creative ho už má aj v iných reproduktoroch a postupne ho doťahuje. V Katane má niekoľko už spomínaných prednastavení, od modrých, cez jemné, plne farebné a animované a večer to môže dodať atmosféru, hlavne ak sa vám to hodí aj k podsvieteniu ostatných zariadení. Pri zadefinovaní vlastného nastavenia sa však dá vybrať len šesť efektov, ktorým môžete prideliť farbu, smer a rýchlosť.

Má to však malé obmedzenie. Možno až prekvapivé. Priam by sa tam žiadalo dynamické podsvietenie podľa hudby alebo aj previazanie podsvietenia priamo podľa hier. Ani jedno z tohto - minimálne zatiaľ - soundbar nemá. Hlavne previazanie s hrami by soundbaru pekne sadlo, napríklad pri zásahu by mohol byť svetelný efekt, mohol by ukazovať smer streľby, políciu. Nakoniec firmy s týmto už majú skúsenosti z klávesníc a dalo by sa to jednoducho aplikovať aj tu. Možno tento efekt časom pribudne.

Sound BlasterX Katana - herný soundbar
Sound BlasterX Katana - herný soundbar Všetky porty sú vzadu, možno headset mohol mať lepšie dosiahnuteľný výstup
Všetky porty sú vzadu, možno headset mohol mať lepšie dosiahnuteľný výstup


Sound BlasterX Katana - herný soundbar Malé ovládanie pomôže hlavne ak máte katanu pod TV
Malé ovládanie pomôže hlavne ak máte katanu pod TV


Sound BlasterX Katana - herný soundbar Bassy si skutočne užijete.
Bassy si skutočne užijete.





Vizuálne soundbar dopĺňa ešte displej. Ten je schovaný za sieťkou zakrývajúcou celú prednú časť zariadenia spolu s prednými reproduktormi (dva sú vpredu, dva na vrchnej strane).  Displej je v strede a rozsvieti sa, keď meníte vstup, hlasitosť, mód soundbaru alebo aj názov hry, ak k nej máte nadefinované nastavenie.  Náležite všetkej elektronike, procesorom a dekóderom pri štarte čakajte približne 10-sekundové spúšťanie.

Sound Blaster Katana je pekný a inovatívny produkt z ponuky zvukových zariadení, a to ako pre PC, tak aj konzoly. Poskytuje kvalitný zvuk, vysoký výkon, množstvo typov vstupov, pekné podsvietenie. Je to veľmi dobre spracované a k dokonalosti chýbajú už len väčšie možnosti nastavenia podsvietení. Ak vás už nebavia reproduktory rozhádzané po stole, toto je zaujímavá príležitosť, ako ich vymeniť.  300 eur je síce 300 eur, ale kvalita zvuku a zaujímavé možnosti vám to vynahradia.


napísal saver 24.2.2017
Páči sa mi!
SOUND BLASTERX KATANA - HERNÝ SOUNDBAR
+ LED podsvietenie
+ kvalitné vyhotovenie a dizajn
+ kvalitný a silný zvuk
+ rôzne možnosti vstupov zvuku
- pripojenie na headset mohlo byť vpredu
- podsvietenie nie je previazané so samotným zvukom alebo hrou


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19535)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk