Nintendo podľa odhadov predalo milión kusov Switchu

Oficiálne čísla z celého sveta zatiaľ nepoznáme, no podľa odhadov už má Switch na konte milión predaných kusov

pridal matus_ace 8.3.2017 o 15:40 pod hry
Nintendo podľa odhadov predalo milión kusov Switchu

HRY > NOVINKY >

Nintendo bolo na oficiálne čísla vždy relatívne skúpe, pokiaľ ich neodhalili vo svojej finančnej správe. Na tú najbližšiu si ešte chvíľku počkáme, takže zatiaľ môžeme predaje Switchu len odhadovať na základe údajov, ktoré sú dostupné z niektorých, no nie zo všetkých významných regiónov. Vieme, že na launch sa v UK konzola vypredala, no zjavne tam mali aj nedostatok kusov, keďže predajcovia hlásili vypredané už po 80000 kusov. V Japonsku sa na launch predalo 314000 kusov a US trh zažil najlepší launch Nintendo konzoly vôbec, počas ktorého prekonali aj 600000 kusov, čo bol launch rekord Wii.

Takéto sú odhady hneď niekoľkých stránok. Nintendo Enthusiast dodáva, že ak k tomu pripočítajú aj zvyšok teritórií, globálne predaje budú počas prvého týždňa na trhu určite vyššie ako 1 milión kusov. KitGuru k tomu pridávajú, že je Switch zjavne najrýchlejšie predávanou konzolou Nintenda vôbec. A aj keď je milión kusov počas prvého týždňa na trhu veľmi dobré číslo, netreba zabúdať na to, že launch konzoly býva zvyčajne veľmi silný, pričom potom sa môžu predaje spomaliť. Tu ich navyše výrazne nakopla vynikajúca nová Zelda hra.

Neskôr výborné launch čísla podporili aj informácie z Európy. Starý kontinent podľa MCV dosiahol podobný rekord ako US trh a launch víkend Switchu tu bol silnejší ako v prípade akejkoľvek inej Nintendo konzoly. Podľa LeFigaro sa len vo Francúzsku predalo počas úvodného víkendu 105000 kusov, čím tiež prekonali doterajší Nintendo rekord, ktorý v krajine držalo Wii. Skutočné čísla tak môžu byť vyššie, než odhady Nintendo Enthusiast a ďalších stránok.

Taktiež bude zaujímavé sledovať, ako Nintendo zvládne prvý mesiac. Dopyt tu zjavne je, no napríklad UK trh ukázal, že ho nedokážu globálne dobre pokryť. Už skôr sme vedeli, že globálne mali na celý marec pripravené 2 milióny kusov, teraz je otázne, či to bude stačiť a či ich bude všade dostatok.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18385)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk