Nedeľný program na AnimeSHOW a Game Expo 2017 v znamení slovenských hier

Posledný deň akcie sa pozrieme do slovenských herných štúdií, ako je to s virtuálnou realitou, či aké je vyvíjať hru na vlastnú päsť

pridal play3man 22.3.2017 o 20:03 pod hry
Nedeľný program na AnimeSHOW a Game Expo 2017 v znamení slovenských hier

HRY > NOVINKY >

Posledný deň AnimeSHOW a Game Expo 2017 odhaľuje svoj program, ktorý je opäť plný zaujímavých prednášok, súťaží alebo workshopov. Po piatkovom a sobotňajšom programe teda prinášame prehľad toho, čo sa bude diať v hernej časti akcie v nedeľu. V tento deň budeme mať možnosť nazrieť najmä do slovenských štúdií, dozvedieť sa niečo viac o tom, ako vytvoriť hru na vlastnú päsť, čo-to sa dozvieme aj o virtuálnej realite a na záver sa vám opäť prihovoríme my s našimi novinkami a aj súťažou.

10:00 - Herná grafika a jej historický vývoj - Marek Čabák (POPKAST)

Nazrieme spolu do obrazoviek našich herných zariadení a pokúsime sa zistiť, ako vzniká grafika, s čím všetkým sa museli vysporiadať grafici a vývojári v minulosti a prídeme aj na to, ako funguje herná grafika dnes a možno aj, čo môžeme v tomto smere očakávať v budúcnosti.

11:00 - Army of one with budget none (JESTER’S QUEST) - Vladimír Pribila

Aké je to tvoriť hru úplne sám bez peňazí a čo všetko je potrebné vedieť? Fendi Vás prevedie tými najdôležitejšími povolaniami a názorne ukáže na jeho pripravovanej hre Jester’s Quest.

12:00 - Attentat 1942 - The war through the eyes of survivors - Jakub Gemrot

Proč vašeho dědu zatklo gestapo? Jak se vlastně dostal k odboji?Proč o tom doma nikdo nemluví? A co si to dědeček neustále vyčítá,že za války udělal? Hra tak trochu z jiného soudku. Přijďte si poslechnout,jak jsme tvořili hru založenou na skutečných událostech skutečných lidí z druhé světové války. Certifikováno historiky Akademie věd.

13:00 - Moonfall - 2D akčné RPG zo Slovenska - Martin Bačo

Moonfall je novým slovenským akčným RPG od štúdia Fishcow sídliaceho v Košiciach. Predstavuje 2D brawler s početnými RPG prvkami, otvorenejším štýlom levelov a ručne maľovanou grafikou navodzujúcou temnú atmosféru. O zaujímavostiach z vývoja, inšpiráciách, ťažkých rozhodnutiach a náročnej práci na tejto druhej hre štúdia Fishcow vám porozpráva Martin Bačo, zakladateľ štúdia a zároveň aj režisér hry Moonfall.

Martin Bačo je zakladateľom Fishcow Studio, ktoré vzniklo v roku 2011. Jeho kariéra začala vývojom modifikácií pre hry ako Counter Strike a Warcraft 3 a profesionálne sa do herného priemyslu prvýkrát zapísal adventúrou Gomo, ktorú vydával veľký nemecký vydavateľ Daedalic Entertainment. V súčasnosti sa venuje dokončovaniu vývoja akčného RPG Moonfall

14:00 - Clicker Industries - predstavenie herného štúdia - Michal Michel & Tomáš Zachar Clicker

Industries je Slovenské nezávislé štúdio, ktoré sa hrám venuje profesionálne už cez tri roky a paradoxne o ňom vedia viac v Amerike a Japonsku než na rodnej hrude. Na prednáške vám predstavíme naše projekty, podelíme sa s vami so zážitkami z vývoja a prihodíme know-how o vedení malého štúdia všeobecne. Tešíme sa na vás.

15:00 - TRENDY - Virtuálna alebo rozšírená? Alebo jednoducho realita - Juraj Redeky

Si už Ready Player One? Virtuálna realita začína nadobúdať reálnejšie kontúry. S uvedením nových VR systémov je stále cenovo dostupnejšia a bližšia pre masy. Oplatí sa už investovať, alebo je lepšie ešte trochu počkať? Stále prichádzajú nové a nové štandardy, nové technológie a hardvér, ktorý posúva hranice virtuálneho sveta a prepája ho interaktívne s reálnym.

16:00 Hranie so Sector.sk a ukážka nového dizajnu - Matúš Štrba

Spolu s vami sa pozrieme na niektoré hry, predstaví sa vám redakcia, no hlavne vám ukážeme pripravované novinky, ktoré sa týkajú priamo našej stránky. Môžete tak vidieť pripravovaný nový dizajn a podeliť sa s nami o vaše pripomienky, aby sme ho mohli nasadiť čo najskôr a v čo najlepšom stave.

Ako už napovedá posledná prednáška, ani v nedeľnom programe nebudú chýbať súťaže a turnaje v hrách. Ak vás zaujímajú práve tie, tak o 11:00 začne turnaj v League of Legends a o hodinu neskôr, teda o 12:00, sa spustí tiež turnaj v Naruto Ultimate Ninja Storm na PS3. No a teda tí, ktorí si počkajú na poslednú prednášku sa opäť budú môcť pozrieť na nový dizajn nášho webu a taktiež si s nami zahrať nejakú tú hru.

Z radu spisovateľov sa o 12:00 príde ukázať Marián Kubicsko s jeho knihou Potvorobijci, o ktorej s ním budete môcť diskutovať, no tiež nám z nej niečo prečíta. O 16:00 sa príde ukázať tiež Ivana "Niwy" Kováčová, ktorá nám porozpráva o tvorbe známeho britského spisovateľa Neila Gaimana.

Kompletný program si môžete pozrieť na stránke akcie.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk