Hviezdy nezávislej scény prichádzajú do Žiliny na Game Days

Fest Anča oslavuje 10 rokov na scéne a paralelné herné podujatie Game Days na oslavu pozvalo hviezdy nezávislej scény z celej Európy

pridal SECTOR 15.5.2017 o 20:15 pod hry
Hviezdy nezávislej scény prichádzajú do Žiliny na Game Days

HRY > NOVINKY >

V dňoch 30. 6. – 1. 7. sa v rámci Medzinárodného festivalu animácie Fest Anča uskutoční štvrtý ročník podujatia Game Days s cieľom otvoriť dialóg a premostiť svety digitálnych hier a animovaného filmu. Za úlohu si kladie zoznámiť nielen širokú verejnosť s problematikou tvorby počítačových a konzolových hier prostredníctvom odborných prednášok a prezentácií zahraničných vývojárskych štúdií. V rámci Game Days sa zároveň premietne niekoľko dokumentárnych filmov s hernou tematikou

Podujatie tento raz poskytne možnosť prezentácie a playtestingu aj mladým tvorcom, ktorí odprezentujú svoje rozpracované hry, alebo ich chcú otestovať na hráčoch naživo. Počas Game Days sa zároveň po prvýkrát otvorí aj výstava vznikajúca v spolupráci so Slovenským múzeom dizajnu, ktorej predmetom budú rané slovenské hry z rokov 1987 až 1993. Pre nespavých je pripravené aj polnočné hranie skutočne netradičných hier.

Jedinečné priestory Novej synagógy v Žiline opäť budú žiť digitálnymi hrami, počas dvoch dní vystúpi desať hostí z celej Európy. Programová štruktúra odráža nadchádzajúce okrúhle narodeniny festivalu a pri príležitosti 10. výročia je pripravený špeciálny program zostavený nielen zo zvučných mien, ale aj vychádzajúcich talentov a dnes už etablovaných a vo svete rešpektovaných tvorcov.

Na minuloročný úspech rýchlotvorby herných prototypov nadviažeme druhým Game Jamom, ktorý podporuje tímovú spoluprácu a improvizáciu v kombinácii s posúvaním technických a kreatívnych limitov počas 48 hodín.

Hviezdy nezávislej scény prichádzajú do Žiliny na Game Days

Medzinárodný festival animácie Fest Anča, ktorého súčasťou je podujatie Game Days, sa začne už vo štvrtok 29. júna a potrvá až do nedele 2. júla. Počas neho budete môcť osobne stretnúť kráľa animovaného hororu Roberta Morgana, ale aj britského experimentátora Paula Busha a mnoho ďalších zaujímavých tvorcov. Medzi atraktívne časti programu patrí prehľad najlepšej svetovej animácie v medzinárodných súťažiach, nočný videomapping na jednu z najstarších pamiatok v Žiline, Kostol sv. Pavla na Mariánskom námestí, bohatý večerný program plný koncertov, tanečných párty, polnočných premietaní a slávna Animation Karaoke Battle.

Vstupenky na Fest Anča Game Days si môžete zakúpiť̌ priamo na mieste za 15 EUR, alebo na celý festivalový́ program v predpredaji na stránke festivalu festanca.sk.

Program a bližšie detaily o hosťoch, prezentovaných hrách v hrateľnej podobe budeme postupne zverejňovať na oficiálnych stránkach, Facebooku a Twitteri.

Fest Anča Game Days sú́ organizované v spolupráci s neziskovou organizáciou združujúcou tvorcov digitálnych hier na Slovensku SGDA (Slovak Game Developers Association) a najčítanejším slovenským portálom venujúcim sa hrám Sector.sk. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Viac informácií o Fest Anča Game Days vám prinesieme už čoskoro a bude sa rozhodne na čo tešiť.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk