Sony vníma konkurenciu Switchu a Scorpia ako ohrozenie počtov svojich hráčov

Zástupca viceprezidenta Sony Interactive Entertainment hovorí o tom, ako vnímajú konkurenciu, čo pre nich znamená PS VR, PS Now a PS4 Pro.

pridal Gam_er 25.5.2017 o 8:10 pod hry
Sony vníma konkurenciu Switchu a Scorpia ako ohrozenie počtov svojich hráčov

HRY > NOVINKY >

Počas Sony konferencie Investor Relations Day 2017, ktorá sa konala v Tokiu, nám zástupca viceprezidenta Sony Interactive EntertainmentTsuyoshi Kodera poskytol viac informácii týkajúcich sa PlayStation biznisu. Prvej otázke, ktorej Kodera musel čeliť bolo, či vydanie Switchu a blížiaci sa príchod Scorpia považuje Sony za riziko, ktoré by mohlo spôsobiť odliv hráčskej základne. 

Tu spomenul, že prítomnosť konkurenčných konzol aktivuje trh, zatiaľ čo Sony bude vždy pozorne sledovať to, čo ponúka ich konkurencia. Okrem toho sa budú zo všetkých síl snažiť, aby konkurencia neohrozila trhovú pozíciu PlayStation. Reč prišla aj na PlayStation VR, kde Kodera spomenul, že ak sa zvýši objem produkcie tejto náhlavnej VR súpravy, Sony získa viac priestoru pri znížení nákladov, čo by sa priaznivo mohlo odraziť na cene. Napriek pokračovaniu vo väčších objemoch PS VR sa však chce Sony zamerať na poskytovanie vysokokvalitného zážitku. 

Tento fakt sa v súčasnosti odráža na tom, že Sony počúva spätnú väzbu od používateľov, na základe ktorej sa snaží zlepšovať ako hardvér, tak softvér u PS VR. Ďalšou zaujímavou novinkou z úst Koderu bol pokrok v oblasti cloudového hrania. Sony by v tomto smere chcelo maximalizovať životný cyklus svojich IP a tiež pristúpiť k novým distribučným kanálom. PlayStation Now im ponúka možnosť maximalizovať predaj, pričom predplatné tejto služby vytvára nové obchodné príležitosti. 

Kodera nakoniec poveda, že zavedenie PS4 Pro bolo zamerané na zvýšenie predaja medzi hlavnou používateľskou základňou a tiež na získanie nových používateľov. Na druhej strane sa však Sony zaväzuje k tomu, že bude aj naďalej pracovať na štandardnom modele PS4 prostredníctvom poskytovania nových hier, ktoré budú pokračovať v získavaní tzv. “light” používateľov, pričom táto konzola prispeje tiež k zvýšeniu predaja služby PlayStation Plus. Kľúčovým faktorom úspechu tejto služby bolo zachovanie si súčasných 26,4 milióna predplatiteľov.

Čo si o konkurenčom boji platforiem myslíte vy? Malo by sa Sony báť existencie Switchu a príchodu Scorpia? 





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17929)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk