Sony hovorí, že spätná kompatibilita sa veľmi nevyužíva, indie podporu utlmuje, sústrediť sa chce na e-športy

Spätná kompatibilita je podľa Sony niečo, čo ľudia chcú, no nevyužívajú. Indie tvorba upadá, no chcú ju sústrediť viac vo VR a silné postavenie získajú aj e-športy.

pridal Gam_er 7.6.2017 o 10:36 pod hry
Sony hovorí, že spätná kompatibilita sa veľmi nevyužíva, indie podporu utlmuje, sústrediť sa chce na e-športy

HRY > NOVINKY >

Pred blížiacou sa E3 2017 reagoval šéf Sony Interactive Entertainment EuropeJim Ryan na niekoľko tém, týkajúcich sa PlayStation, od PS4 Pro, cez PS VR až po PS Vitu. Z nich však boli najvýznamnejšie vyjadrenia, ktoré súviseli so spätnou kompatibilitou, e-športmi a sústredením sa na VR indie tituly.  

Napriek tomu, že pridanie spätnej kompatibility slávil Microsoft ako veľký úspech, Ryan na spätnú kompatibilitu reaguje odmietavo a hovorí, že je to niečo, čo ľudia chcú, no v praxi to až tak nevyužívajú:

„Keď sme sa pokúsili priniesť spätnú kompatibilitu môžem povedať, že je to jedna z funkcií, ktorú si ľudia žiadajú, no v skutočnosti ju veľmi nevyužívajú. Nedávno som bol navštívil event Gran Turismo, kde boli prítomné tituly z PS1, PS2, PS3 a PS4, no hry z PS1 a PS2 nevyzerali dosť dobre na to, aby ich niekto hral. Vyzerali skutočne starodávne.“

Pokiaľ ide o e-šport, Jim Ryan potvrdil, že bude pre Sony dôležitým aspektom, na ktorý by sa radi zamerali ako na celok:

„Je to téma, ktorá nám v dnešnej dobe zaberá dosť priestoru, no pozeráme sa na ňu veľmi opatrne. Snažíme sa presne zistiť to, akú úlohu má v tomto hodnotovom reťazci majiteľ platformy. Vidieť, ako môžeme urobiť celý e-šport ešte lepším, väčším, odlišnejším  a prispôsbenejším pre platformu PlayStation. Je to niečo, o čom budete počuť oveľa viac v nasledujúcom roku či dvoch.“

V súčasnosti to vyzerá tak, že je Sony Interactive Entertainment v oblasti e-športu oveľa aktívnejšie ako Microsoft. PlayStation má totiž už dlhú dobu oficiálne ligy v krajinách ako Španielsko, Portugalsko a Taliansko, pričom by mohol pomaly dozrieť čas na to, aby sa rozšírili aj do USA, Veľkej Británie a ďalších krajín. Okrem toho Milestone nedávno oznámili, že MotoGP 17 bude mať exkluzívny PlayStation 4 eSports turnaj, ktorý prebehne v spolupráci s Dornou. 

Sony tiež tvrdí, že v súčasnosti nie sú takí aktívni na indie scéne ako kedysi, s výnimkou PlayStation VR hier. Stále pracujú s mnohými indie vývojármi, no spomaľuje to a táto spolupráca je skôr na útlme. Videli sme však veľa indie aktivity práve vo VR, pretože podľa Sony tu môžu priniesť vývojári zmysluplný obsah, tvorený menšími tímami. 





Páči sa mi! (+2)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (1)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19429)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk