Najlepšie a najhoršie Transformers hry

Pri príležitosti nového Transformers filmu v kinách sa spoločne obzrime za hrami, ktoré nám táto značka za viac ako 30 rokov ponúkla

pridal matus_ace 21.6.2017 o 18:27 pod hry
Najlepšie a najhoršie Transformers hry

HRY > NOVINKY >

Autá, ktoré sa menia na robotov a tí naspäť na autá. Jednoduchý recept na bohatstvo. A fungoval nielen v polovici 80. rokov, ale funguje aj dnes. Všetko to začalo v roku 1984, keď sa na pultoch obchodov začali objavovať hračky z produkcie spoločnosti Hasbro, ktoré fungovali presne na tomto princípe. Ich masový úspech mal ešte v tom istom roku za následok odštartovanie animovaného seriálu Transformers a prvá generácia vyvrcholila celovečerným animovaným filmom z roku 1986, na ktorom sa podieľali aj takí velikáni ako Leonard Nimoy a hlavne Orson Welles.

A odvtedy sú tu Transformers s nami stále, pričom vždy dokážu prísť s novou podobou, či už v animovaných seriáloch, komiksoch, hračkách, alebo hraných filmoch. Túto sériu odštartoval pred 10 rokmi Michael Bay a teraz, 22. júna, na strieborné plátna prinesie už piatu časť svojej filmovej série. The Last Knight sa síce hry podľa filmu nedočká, no hry univerzu Transformers vôbec nie sú cudzie. Sú tu s nami už od roku 1985 a doteraz ich vyšlo viac ako 30. Pozrite sa spolu s nami na niektoré tie najlepšie a aj najhoršie, ktoré pod touto značkou vyšli.

Transformers: Fall of Cybertron - recenzia

Začnime tým úplne najlepším. Fall of Cybertron je vyvrcholením občianskej vojny medzi Autobotmi a Decepticonmi. Ich domovská planéta Cybertron však zomiera, a tak z nej musia utiecť. Ešte predtým si ale užijete parádnu akciu s množstvom zbraní, hneď niekoľkými rozdielnymi hrateľnými postavami s možnosťou transformovať sa a aj zaujímavý príbeh. Hra tiež vynikala kvalitným dabingom a hudbou.

Transformers: War for Cybertronrecenzia

Nič z toho by však nebolo možné, keby High Moon Studios nepoložili kvalitné základy už v prvej časti ich série. War for Cybertron spomínanú občiansku vojnu odštartoval, hráčov zaviedol hlbšie do histórie planéty Cybertron a v mnohom sa inšpiroval aj pôvodnou G1. Hra sa inšpirovala v Gears of War a ponúkla tak známu akciu s krycím štýlom a automatickou regeneráciou zdravia.

Transformers: Devastation

K značke pričuchli aj Platinum Games vo svojej sekačke Devastation, ktorá bola čiernym koňom roku 2015. Bola síce kratšia, ale ponúkla naozaj parádnu a rýchli akciu v ich tradičnom štýle a zaujala tiež vizuálnym spracovaním, ktoré sa snažilo čo najviac priblížiť klasickému G1 animáku. Hrať ste mohli hneď za niekoľkých Autobotov s rôznymi schopnosťami, ktoré ste zužitkovali v boji.

Transformers

Kvalitná Transformers hra tu bola už v roku 2004 pre PlayStation 2. Vychádzala zo seriálu Armada, no prichádza s vlastným príbehom. Na výber bola trojica postáv: Optimus Prime, Red Alert a Hot Shot. Hra bola opäť zameraná na akciu, ponúkla transformovanie a tiež power-upy v podobe Mini-Conov, ktorými ste mohli vybavovať svoje postavy a upravovať tak ich schopnosti.

Transformers: Rise of the Dark Spark

A prechádzame na opačnú stranu kvalitatívneho spektra. Rise of The Dark Spark síce nadviazala na kvalitnú Cybertron sériu, ktorej sme sa už venovali, no Activision sa ju rozhodol prepojiť s filmovou sériou o Baya, čoho výsledkom je nesúrodý a chaotický príbeh bez hlavy a päty. Hra vyzerala priam hnusne a zmena vývojárskeho tímu sa odrazila aj na kvalitách, ktoré šli strmhlav dole.

Transformers: Cybertron Adventures

Úspech War for Cybertron sa Activision pokúsil preniesť aj na Wii v podobe on-rail strieľačky Cybertron Adventures. Hra taktiež ponúkla dve kampane, zahrali ste si tak za Autobotov aj Decepticonov , no technicky a hrateľnosťou výrazne zaostávala za očakávaniami. Vyzerala zle, bola veľmi nudná a nezachránil ju ani kooperatívny režim.

Beast Wars: Transformers

Beast Wars je divná odbočka, ktorá vznikla v 90. rokoch. Transformeri sa menia na zvieratá a kvalita CG animácia seriálu bola taká zlá, že dnes dokáže deťom spôsobovať nočné mory. Fanúšikov si ale vo svojej dobe našiel a preto sa dočkal v roku 1997 aj hry a tá bola zlá prakticky v každom ohľade, či už to bola grafika, dabing, hrateľnosť alebo ovládanie. Za niečo stála len hudba a PC verziu zachraňoval LAN multiplayer.

Transformers: Revenge of the Fallen (PSP)

Keď sme začali tým filmom, Revenge of The Fallen sa hry dočkal a to rovno v 8 verziách. Niektoré boli lepšie, väčšina z nich len priemer, no jedna z nich bola aj dosť veľká katastrofa – tá pre PSP. Dej bol rovnaký ako vo filme a hru ťahali ku dnu jej nekvality v oblasti grafiky a hrateľnosti, pričom sa navyše hýbala veľmi zle.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19855)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk