God of War ponúka nové informácie o Kratovom synovi

Atreus sa bude musieť vyrovnať so svojim osudom a naučiť sa, ako sa správať menej ako emočne zraniteľné dieťa a viac ako boh.

pridal Gam_er 25.6.2017 o 19:09 pod hry
God of War ponúka nové informácie o Kratovom synovi

HRY > NOVINKY >

Bohovia Olympu sú preč. Kratova pomsta je dokonaná a známy hrdina teraz býva v ríši nórskych bohov a monštier. Nie je však sám. Jedným z centrálnych bodov novej hry bude, ako iste viete, aj jeho syn Atreus. Ten sa bude snažiť nájsť cestu k svojmu otcovi, pričom oboch čaká neľahká a osobná cesta, ktorá definuje ich vzťah. Nebude to ale klasická prechádzka lesom. Cesta tejto dvojice bude predstavovať konkrétnu pasáž z bodu A do bodu B a bude tiež emocionálna. 

Atreus je druhou šancou pre Krata v úlohe otca. Ten bude musieť čeliť svojmu hnevu a znovu objaviť svoju dávno stratenú ľudskosť. Naopak Atreus sa bude musieť vyrovnať so svojim osudom a naučiť sa, ako sa správať menej ako emočne zraniteľné dieťa a viac ako boh. Rozhodovanie o vzhľade Kratovho syna nebolo ľahké. Akonáhle sa v štúdiu uzniesli na tomto centrálnom bode hry, vzhľad chlapca, teda Kratovho potomka bola pre nich obrovská výzva. 

„Najskôr som sa pokúsil popísať našim umelcom, čím si bude Atreus prechádzať a čo všetko už má za sebou. Dal som im predstavu o svete, ktorý zažije. Svete, ktorý nebude priateľský. Na druhej strane sme sa posadili a položili si otázku, ako by vyzeral Kratos, keď mal 10 rokov. Urobili sme si niekoľko nákresov s cieľom zistiť, či existuje niečo, s čím by sa dalo v tejto súvislosti pracovať. Ale nefungovalo to,“ spomína Barlog.

Vzhľad chlapca je napokon inšpirovaný skutočnou osobou. Štúdio usporiadalo konkurz, na ktorý prišiel aj detský herec Sunny Suljic. Keď ho uvideli, povedali si, že presne tak si predstavujú, aby Atreus vyzeral. Vývojári na ňom videli veľké modré oči a predstavu nevinnosti, no tiež vyzerá, že vníma veci okolo a práve preto bol pre nich perfektnou voľbou. Mnoho času zabrala tiež definícia Kratovho rodičovstva. Vývojári si kládli otázku, aký otec by mohol Kratos byť. Koniec koncov je to ten chlapík, ktorý odtrhol Heliovi hlavu a použil ju ako lampáš. Zistiť, ako by mohol figurovať v úlohe otca, preto bolo veľmi ťažké. 

„Kratos nie je chlapík, ktorý s vami veľa hovorí. Myslím, že mnohí z nás majú otcov pochádzajúcich z generácie, ktorá nebola veľavravná. Sú to muži mála slov. Neznamená to, že by ste s nimi preto mali zlý vzťah, len ste s nimi nestrávili veľa času kecaním. Stálo nás množstvo návrhov definovať práve túto problematiku. Spomínam si na jeden z tých prvých, ktorý ľudia v štúdiu vnímali tak, že bol Kratos na Atrea príliš tvrdý a veľa času si boli vzdialení. Táto spätná väzba nakoniec viedla k magickému momentu na E3 odhalení, kde Kratos kričí na Atrea a potom chytí dych. Musí sa upokojiť, hovoriť cez zuby a vysvetliť Atreovi, čo urobil zle. A to je to skutočné. To je ten okamih pravdy. Neprišiel okamžite. Pochádza z dlhého boja tímu,“ hovorí Barlog. 

Kratos nebude napokon učiť svojho syna to, ako sa stať bohom, ale skôr to, ako nerobiť tie isté chyby. Pre Krata je totiž byť bohom choroba, ktorú preniesol na svoje dieťa a to nechce. Všetko, čo chce je teda zabezpečiť, aby jeho chyby neboli posúvané ďalej a opakované jeho synom. Na druhej strane bude chlapec, aj keď možno podvedome, učiť svojho otca to, ako sa stať človekom. Kratova ľudskosť je totiž uzamknutá veľmi hlboko v jeho vnútri a spôsob, ako sa k tej dostať bude dlhý a tvrdý. Aj keď sa k nej Kratos bude dostávať, vzťah k jeho synovi bude ako jazda na bicykli. Pôjde o jazdu na dlhú trať.





Páči sa mi! (+4)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17916)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk