Všetko, čo potrebujete vedieť o Fest Anča Game Days 2017

10. narodeniny, 10 hviezd nezávislého herného neba, 10 príbehov

pridal SECTOR 25.6.2017 o 19:00 pod hry
Všetko, čo potrebujete vedieť o Fest Anča Game Days 2017

HRY > NOVINKY >

V rámci 10. ročníka medzinárodného festivalu animovaného filmu Fest Anča prebehne v dňoch 30.6.-1.7. v priestoroch Novej synagógy v Žiline program Game Days kombinujúci pásmo prednášok od popredných tvorcov a vychádzajúcich hviezd nezávislého neba, ukážky digitálnych hier vôbec po prvýkrát na Slovensku a takisto namieri reflektor na slovenské talenty s prezentáciou ich zručností pred živým publikom.

Hviezdy nezávislého neba

Počas Game Days sa podelí o skúsenosti s tvorbou hier 10 zahraničných hostí, od etablovaného pražského štúdia Amanita Design, inšpirovaného starými technikami českého animovaného filmu, až po kolektív ustwo games ocenený britskou akadémiou BAFTA za celosvetový hit Monument Valley. Ďalej vystúpia zástupcovia kreatívnych dielní z Nemecka, Poľska, Veľkej Británie a účastníci sa takisto dozvedia aj o problematike edukácie na Slovensku a príprave mladých tvorcov na dráhu herného vývojára.

"Skladbu Game Days jasne definuje 10. výročie festivalu, program bol preto zostavený s ohľadom na okrúhle narodeniny. Je takisto oslavou kreatívnych štúdií, ktoré pozná celý svet a takých, ktoré ešte len čakajú na objavenie. Osobne pristupujem k programu Game Days vždy tak, ako keby to mali byť posledné herné dni na Fest Anča, a preto budú tento rok najlepšie," prezradil Pavol Buday, dramaturg Game Days.

Kompletný program a zoznam hostí nájdete na oficiálnej stránke.

Všetko, čo potrebujete vedieť o Fest Anča Game Days 2017

Polnočné hranie a filmy

Vzdelávaciu časť bude dopĺňať sekcia s nainštalovanými hrami, ktoré si vôbec po prvýkrát môžete vyskúšať na Slovensku. Od vizuálne strhujúceho dobrodružstva postaveného na časticových efektoch A Light in Chorus, cez ťažko skúšané osudy odvážnych detí v My Memory of Us, až po prechádzku po dne vyschnutého oceánu vo FAR: Lone Sails. Premietnuté budú takisto aj filmy dotýkajúce sa tvorby hier vrátane New Game, časozberný dokument Aleša Brunclíka, ktorý roky sledoval štvoricu českých štúdií. Ďalej sa návštevníci budú môcť zapojiť do turnajov a tí, ktorí trpia nespavosťou, sa môžu po polnoci pustiť do streleného súťažne-kooperačného projektu Genital Jousting. Rovnako dobre sa hrá ako sa sleduje!

Piráti a pionieri

Vďaka spolupráci so Slovenským múzeom dizajnu sa návštevníci môžu vydať na cestu v čase do doby, kedy sa programy prepisovali prácne z časopisov a ukladali sa na magnetofónové pásky. Piráti a pionieri je jedinečná interaktívna výstava rannej tvorby hier z bývalého Československa, ktoré si na mieste môžete zahrať na pôvodnom hardvéri.

Focus na mladé talenty 

Na minuloročný úspech nadviaže Game Jam – rýchlotvorba hier na základe témy počas obmedzeného času. A na začínajúcich tvorcov sa sústredí aj Pitching Session, z celkového počtu 30 prihlásených projektov bude pred odbornou porotou a živým publikom prezentovaných symbolických 10 hier. Cieľom je poukázať na dôležitosť prezentácie, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou vývojového procesu, preto bude Pitching Session pre mnohých krstom ohňom.

"Čaro Game Jamu spočíva v spontánnosti a testovaní schopností účastníkov. Od zostavenia tímu z ľudí, s ktorými si nikdy nepracovala, až po realizáciu myšlienky do podoby hrateľného prototypu na základe témy, o ktorej až do začatia akcie nevieš. Tímy budú mať 48 hodín na vytvorenie herného projektu a jeho prezentáciu, čo samo o sebe vyzerá jednoducho, ale počas celej doby sú pod tlakom a niektorí vôbec nespia. Najväčšou udalosťou je ich hranie pred živým publikom na hlavnej stanici. To treba vidieť!" pripomenul Pavol Buday.

Všetko, čo potrebujete vedieť o Fest Anča Game Days 2017

Vstupenky na Fest Anča Game Days si môžete zakúpiť priamo na mieste za 15 EUR, alebo na celý festivalový program v predpredaji na stránke festivalu festanca.sk.

Program a bližšie detaily o hosťoch a prezentovaných hrách v hrateľnej podobe budeme postupne zverejňovať na oficiálnych stránkach festivalu, Facebooku a Twitteri.

Fest Anča Game Days sú organizované v spolupráci s neziskovou organizáciou združujúcou tvorcov digitálnych hier na Slovensku SGDA (Slovak Game Developers Association) a najčítanejším slovenským portálom venujúcim sa hrám Sector.sk. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19578)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk