Spider-Man hry podľa filmov

Koľkých Spider-Man hier podľa filmových predlôh sme sa doteraz dočkali a aké boli?

pridal matus_ace 5.7.2017 o 17:44 pod hry
Spider-Man hry podľa filmov

HRY > NOVINKY >

Spider-Man patrí medzi najobľúbenejšie komiksové postavy na svete. Prvý raz sa na stránkach komiksu objavil v roku 1962, no tie mu boli veľmi skoro primalé a musel rásť ďalej. Už v roku 1967 sa objavil na televíznych obrazovkách v animovanej podobe a v roku 1977 odštartovala aj hraná filmová séria pre televíziu CBS, po ktorej však nastalo dlhé obdobie ticha. Od roku 1981 bolo mnoho pokusov opäť priniesť na plátna pavúčieho muža, či to bolo pod spoločnosťami Cannon a Carolco, alebo aj pod taktovkou Jamesa Camerona. Podarilo sa to však až Raimimu, po ktorého trilógii nasledoval Webbov reboot s dvoma časťami, po ktorom nasledoval ďalší reboot už ako súčasť Marvel Cinematic Universe, ktorého časťou je aj aktuálny Spider-Man: Návrat domov s premiérou 6. júla.

Do hier Peter Parker prenikol v roku 1982 pre Atari 2600 a doteraz sa celkovo Spider-Man dočkal 26 samostatných hier a bol súčasťou mnohých ďalších Marvel hier. Nakoniec bolo len otázkou času, kedy sa filmové a herné spracovania začnú prelínať a práve na ne sa dnes pozrieme. Podľa filmových spracovaní Spider-Manov totiž vznikali aj naviazané hry.

Spider-Man (2002) - recenzia - PC, PS2, Xbox, GC a GBA

Aj napriek skorším filmovým spracovaniam sa náš zoznam začína až v roku 2002, kedy vznikla hra podľa začiatku trilógie Sama Raimiho. Hlavné verzie pripravili pod Activisionom štúdiá Gray Matter Interactiv a Treyarch a hlavnú úlohu aj v hre prebral Tobey Maguire. Hra vyrozprávala filmový príbeh, no rozšírila ho o ďalšie postavy a aj rozprávača, ktorého daboval Bruce Campbell. Celkovo veľmi slušne zaujala, rovnako ako aj film.

Spider-Man 2 (2004) - recenzia - PC, GC, PS2, Xbox, GBA, N-Gage, DS, PSP

O dva roky neskôr tu bol ďalší film a s ním opäť aj hra. Rozšíril sa zoznam platforiem a s ním aj zoznam tímov, pričom o konzolové sa opäť postaral Treyarch. Tie prekonali kvalitu predchodcu, no to sa o ostatných pod ďalšími štúdiami povedať nedá. Taktiež film prekonal svojho predchodcu. Hra ho adaptovala, pridala vlastné prvky a konzolové verzie zaujali aj voľným hraním v rámci otvoreného mesta a kvalitnou fyzikou.

Spider-Man 3 (2007) - recenzia - PC, Mobil, PS2, PS3, Xbox 360, Wii, DS, GBA, PSP

O ďalšie 3 roky už išla dole ako kvalita filmu, tak aj kvalita hry. Dokonca aj tie najlepšie verzie (opäť od Treyarchu) už neboli až také dobré. Veľa verzií prinieslo veľa rozdielov a niektoré z nich klesali aj do veľmi podpriemerných vôd. Hra opäť prepracovala filmový príbeh a rozšírila ho o nové postavy aj príbehy, pričom rozdielne platformy priniesli a rozdielne vlastnosti v hre a tiež jej príbeh. K Spider-Manovi prvý raz pričuchlo štúdio Beenox, ktoré neskôr prinieslo niektoré ďalšie hry.

The Amazing Spider-Man (2012) - recenzia - PC, Mobil, Xbox 360, PS3, Wii, Wii U, DS, 3DS, Vita

Sony v roku 2012 rebootovalo filmovú sériu s Marcom Webbom pri kormidle a spolu s ním prišla aj nové séria hier. Stálo za ňou práve štúdio Beenox, ktoré medzi trojkou a rebootom prinieslo aj dvojicu Shattered Dimensions a Edge of Time. Hra neadaptovala filmový príbeh, ale nadviazala niekoľko mesiacov po jeho konci, pričom tu drobnú rolu dostal aj Stan Lee, ktorý hernému Petrovi poskytol byt, ktorý fungoval ako herný hub na výber misií. Kvalitami to bol nadpriemer.

The Amazing Spider-Man 2 (2014) - PC, Mobil, Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, Wii U, 3DS

S pokračovaním prišla aj nová hra od Beenoxu, ktorá sa predstavila aj na aktuálnej generácii konzol. Zároveň, rovnako ako film, znamenala koniec tejto série. Kvalitatívne prepadla na priemernú úroveň a ponúkla rozšírenú adaptáciu filmového príbehu, kde však veľkú rolu zohral Kingpin a objavil sa tu dokonca aj Carnage a nezabudlo sa ani na cameo Stana Lee.

Spider-Man: Homecoming - Virtual Reality Experience (2017) - HTC Vive, Oculus Rift, PSVR

Ďalší reboot a ďalšia hra. Tentoraz podľa novej série s Hollandom ako Parkerom, no vami v koži Spider-Mana. Hra je dostupná úplne zadarmo a vtiahne vás do virtuálnej reality, kde sa sami môžete v obmedzenej forme stať hrdinom. Vyšla len pred pár dňami ako doplnok k novému filmu Spider-Man: Homecoming a aj keď z jej kvalít na zadok nespadnete, oplatí sa vyskúšať už len kvôli superhrdinskému VR zážitku.





Páči sa mi! (+2)

Zaradené pod: spiderman






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18432)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk