Zahrajte si hry z druhého Game Jamu na Fest Anča Game Days 2017

Zahrajte si niekoľko herných prototypov, ktorých autori mali len 33 hodín na to, aby vytvorili hru na základe zadania

pridal SECTOR 9.7.2017 o 14:11 pod hry
Zahrajte si hry z druhého Game Jamu na Fest Anča Game Days 2017

HRY > NOVINKY >

Desiaty ročník medzinárodného festivalu animovaného filmu Fest Anča, štvrtý ročník sprievodného herného podujatia Game Days pre širokú aj odbornú verejnosť s hromadou zaujímavých prednášok, no aj druhý ročník Game Jamu, súťaže v rýchlotvorbe hier pre odvážnych herných vývojárov. Tým všetkým sa vyznačoval prelom júna a júla v Žiline. Herná sekcia Game Days sa tak rozrástla okrem prednášok, filmových projekcií a prezentácie hier hneď na dve súťažné kategórie, pričom sme pre vás mapovali obe. Na Pitching Session sa pozrieme o pár dní, dnes vám predstavíme súťažné projekty práve z Game Jamu.

Prihlásení vývojári mohli pracovať samostatne, alebo v tímoch, pričom si ešte pred začiatkom vyberali z 20 tém. Víťazná téma znela "Sám proti sebe" a vývojári tak mali 33 hodín na to, aby na základe zadanej témy pripravili herný prototyp. Ako sa ukázalo, téma bola pre viacerých naozaj tvrdým orieškom a niektoré projekty zlyhali na zle zvolených, prípadne neodladených herných mechanikách. Aj napriek tomu sa našli projekty, ktoré skĺbili zaujímavý nápad a dobrý gamedesign. Tento rok bolo odovzdaných 6 projektov na posúdenie odbornej porote v zložená Marián Ferko (spoluzakladateľ slovenských herných štúdií Cauldron a Top3Line), Peter Nagy (CEO a vedúci vývoja v Games Farm) a Matúš Štrba (kmeňový autor Sector.sk).

Bohužiaľ, z odovzdaných projektov vám v hrateľnej podobe prinášame len štvoricu, keďže dva kvôli technickým problémom nebolo možné odoslať. Ceny do súťaže venovali spoločnosti Dell, Microsoft a Amanita Design, pričom medzi cenami nesmel chýbať ani neodmysliteľný džem.

Deadline - Ivančo, Béreš, Duplinský, Hačkulič

Hra Deadline je nedokončeným pokusom o uchopenie témy "Sám proti sebe". Predstavuje proces kreatívnej tvorby, v ktorom má človek dospieť k riešeniu problému, no v ceste labyrintom mysle mu stoja rôzne nástrahy v podobe nenaplnených potrieb, vonkajších vzruchov, či vlastných bludných myšlienok.

Failtime - Marián Ivanov - stiahnite si hru

Cieľom bolo skombinovať dve variácie na tému sám proti sebe - boj hráča s jeho minulým ja pri ceste časom, a boj hráčovej postavy samej proti sebe - cieľom hry je zaseknúť sa. Hráčova postava skáče ako v starých plošinovkách a stláčaním tlačidiel môže otvárať a zatvárať dvere a cestovať v čase do minulosti, do času, keď vošiel do veže, v ktorej sa hra odohráva.

You vs You VR - Dalibor Bartoš - stiahnite si hru

Za 33 hodín sa dokonca podarilo vytvoriť aj jeden VR prototyp. Hra You vs You berie tému "sám proti sebe" doslovne, na začiatku musíte ako hráč zo svojho vlastného pohľadu zničiť rotujúcu guľu, ktorá po hráčovi útočí. Po zničení gule sa objaví protivník (headset + hand controllery), ktorý sa bude pohybovať identicky ako sa pohyboval hráč počas ničenia gule.

Suicide Planet - Peter Kopáč - stiahnite si hru (3. miesto)

Cieľom hráča je vyslať do vesmíru úlomky tak, aby sa vrátili a trafili svoju planétu. K tomu môže využiť gravitáciu ostatných planét. Hráč môže vyslať tri úlomky, ale treba byť opatrný, lebo úlomok sa môže zničiť napríklad o inú planétu.

Sám proti sebe - Pálasthy, Račko (2. miesto)

Hra predstavuje večný boj človeka so svojimi negatívnymi vlastnosťami, ktoré mu bránia v tvorbe. Ocitá sa v zvláštnom svete, jeho nočnej more, z ktorej sa musí čo najrýchlejšie dostať, pretože level postupne zaplavuje voda. Prekonať však musí niekoľko prekážok, v ceste mu stoja jeho zrkadlové obrazy blokujúce jeho pohyb vpred. Postupne musí vyhrať nad nepozornosťou, prokrastináciou, lenivosťou a nakoniec strachom

Diet Struggle - Jelínek, Koleják, Paulovič, Ďuriga - stiahnite si hru (1. miesto)

Vraví sa, že láska ide cez žalúdok. A náš hladný Vincent potrebuje veľa lásky! Otázkou je či to bude zelená vegetariánska láska plná vitamínov a vlákniny, alebo tá mastnejšia, do chrumkava opečená s veľkým množstvom chutných tukov? Hra je gaučová multiplayerovka, kde každý hráč ovláda jednu ruku a snaží sa nakŕmiť Vincenta tou stravou, ktorá mu prináša body. Zároveň môžete aj odhadzovať a blokovať jedlo protihráča.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18399)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk