Gamescom 2017: Cities: Skylines myslí zeleno v najnovšej expanzii

Najnovšia expanzie pre Cities: Skylines prináša do miest poriadnu porciu zelene. Čo všetko to vlastne pre hru znamená?

pridal play3man 28.8.2017 o 15:54 pod hry
Gamescom 2017: Cities: Skylines myslí zeleno v najnovšej expanzii

HRY > NOVINKY >

Cities: Skylines sa skutočne rýchlo dostala na vrchol medzi najlepšie manažmenty miest. Hra sa teraz hrdo stavia vedľa takého velikána akým je SimCity a rozhodne nechce vo svojej pozícii ustúpiť. Vlastne, túto pozíciu si Cities prevzalo tak nejak nenásilne, kedže SimCity mu ju ponúklo na striebornom podnose. Značka totiž už dlhšiu dobu stagnuje a v podstate sa jej EA takmer vôbec nevenuje. Túto situáciu sa teda rozhodli využiť práve tvorcovia Cities: Skylines a urobili len a len dobre. Do herných vôd priniesli po dlhšej dobe veľmi kvalitný simulátor a manažment mesta, ktorý ponúka skutočne prepracované možnosti. Každý, kto hral Cities: Skylines vie, prečo je hra tak úspešná, no hlavné je, že sa autori snažia hru neustále podporovať novými expanziami. Tie do miest prinášajú vždy veľmi zaujímavé zmeny, no a jedna taká bola oznámená aj počas Gamescomu.

Green Cities je názov blížiacej sa expanzie, ktorá do hry prinesie skutočne poriadnu porciu zelene. Tvorcovia nám svoju najnovšiu expanziu predstavili už minulý týždeň počas Gamescomu, kde nám okrem traileru ukázali aj hrateľnú verziu, ktorú sme si mohli vyskúšať zahrať. Samozrejme, čas, ktorý sme s hrou mohli stráviť bol silne limitovaný, no aj to stačilo na to, aby nám tvorcovia ukázali najzásadnejšie zmeny priamo v pohybe.

Gamescom 2017: Cities: Skylines myslí zeleno v najnovšej expanzii

Ako ste sa isto stihli dovtípiť, mať zelené mesto neznamená len to, že je preplnené na každom rohu alejami stromov. Pod týmto názvom sa skrýva oveľa viac. Štandardne by sme mohli začať zelenými elektrárňami, no tie v hre sú už od začiatku. Rozšírenie však aj napriek tomu ponúkne až 200 nových budov, 100 nových assetov a ďalších možností. Pri prvom pohľade na zelené mesto najviac udrie do očí skutočne viac zelene - tá totiž nie je už len na nezastavaných častiach či v parkoch, ale aj na budovách. Zelené strechy či budovy pokryté trávou aj po svojom obvode sú úplne bežnou súčasťou takýchto miest, ktoré len skrášľujú jeho celkový vzhľad.

Budovy vedia byť do určitej miery sebestačné vďaka streche so solárnymi panelmi, takže nespotrebujú až také množstvo zdrojov. Veľmi veľkú rolu v takomto meste hrá komfort jeho obyvateľov. Tí, ktorí sa rozhodnú ísť bývať do ekologického mesta, očakávajú istý štandard, ktorý im budete musieť poskytnúť. Hra sa tomu prispôsobila hneď v niekoľkých oblastiach. Tou je napríklad strava - čo by to bolo za zelené mesto, keby nemalo obchody s biopotravinami - pri stavbe mesta teda budete musieť myslieť aj na lokálnych farmárov, ktorí budú chcieť predať svoje bio produkty náročným obyvateľom.

Gamescom 2017: Cities: Skylines myslí zeleno v najnovšej expanzii

Celkovo najväčšia zmena sa ale týka dopravy. V expanzii Green Cities pribudnú elektromobily, a to nielen osobné autá, ale aj autobusy či taxíky. S touto zmenou musí prísť aj ďalšia, a teda sa nevyhnete stavbe nabíjacích staníc. Tie našťastie fungujú na štýl niektorých Tesla Supercharger a sú vybavené vlastnými solárnymi panelmi. Na rozdiel od elektrických autobusov či taxíkov, ktoré môžete do vášho mesta sami priniesť, elektrické autá si ľudia nezačnú kupovať len tak. Teda niektorí áno, no ak by ste chceli, aby sa do kúpi elektrických áut pustili ľudia hromadne, budete môcť zaviesť nové pravidlo, ktoré obyvateľom takúto výmenu prikáže. Elektrické autá vydávajú výrazne menší hluk ako tie klasické, takže ak sa rozhodnete vo vašom meste zaviesť čisto elektrickú dopravnú sieť, bude to mať pozitívny vplyv na znečistenie hlukom.

Nakoniec môžeme ešte pripomenúť, že Cities: Skylines vyšlo nedávno aj na herné konzoly. Niekto si môže myslieť, že hrať hru podobného typu na gamepade musí byť poriadne krkolomné. Našťastie to nie je celkom tak - rozohranú máme PS4 verziu a ovládanie nie je samozrejme tak presné a intuitívne ako na PC, no aj s gamepadom sa v hre bez problémov dokážete orientovať. Je to len o zvyku a nejakom tom cviku, naučiť sa čo kedy treba stlačiť. Najkomplikovanejšiu časť celého portu tak tvorcovia zvládli veľmi dobre a je vidieť, že sa s optimalizáciou ovládania potrápili. Po grafickej stránke je port na štandardnej PS4 taktiež slušný a framerate sa snaží držať na 30FPS. Občas nejaké prepady samozrejme sú, no na podobné problémy sa sťažujú aj hráči na PC. Najväčšou slabinou konzolových verzií tak jednoznačne zostáva absencia akejkoľvek expanzie. Na konzoly sa nedostane ani Green Cities, pričom na otázku, kedy plánujú toto zmeniť a expanzie priniesť aj do konzolových verzii mi tvorcovia odpovedať nevedeli.

Gamescom 2017: Cities: Skylines myslí zeleno v najnovšej expanzii





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk