Hráči rozbiehajú PC trh stále viac

Zatiaľ čo bežní používatelia posledné roky prechádzali na mobily a tablety, PC hráči zostali a pomáhajú PC trhu expandovať ďalej.

pridal saver 6.9.2017 o 21:35 pod hardware
Hráči rozbiehajú PC trh stále viac

HARDWARE > NOVINKY >

PC herný trh ide a hardvér sa kupuje stále viac, keďže PC hranie stále rastie. Ukazujú to aj čísla prieskumu agentúry GfK agentúrou.

Po náročných rokoch poznamenaných príchodom mobilov a tabletov sa herné PC vyvinuli na silno predávaný mainstreamový produkt. Tento trend pokračoval aj prvej polovici roka 2017, kde herné desktopové PC zvýšili svoje globálne tržby o 55 percent oproti predošlému roku, prenosné PC sa zvýšili o 24 percent. 

Trhy sledované GfK (okrem Severnej Ameriky) mali tržby 1.5 miliardy eur. Najväčšie tržby boli v Západnej Európe, ktorá má na svedomí 44 percent predajov 682 miliónov s 11 percentným zvýšením, Ázia a Pacifik majú 34 percent s 522 miliónmi a 67 percentným navýšením, Východná Európa, vrátane Ruska má 12 percent podielu s 193 miliónmi eur a 42 percentným nárastom.

Gfk dodáva, že periférie k PC ako myši, klávesnice, headsety a monitory majú vysokú popularitu a pokračujú v raste veľkou rýchlosťou. Celosvetovo narástli o 56 percent a mali tržby 1.1 miliardy eur.

S nárastom 114 percent spravili herné monitory najväčší príspevok k tomu už tak dobrému výsledku. Najväčší dopyt bol po veľkých monitoroch s 24 palcami alebo viac a to s doplnkovými funkciami ako s vysokým refreshom, GPU synchronizáciou alebo zahnuté. Herné monitory nie sú len najrýchlejšie rastúcim segmentom, ale aj najviac predávanými perifériami s podielom 57% (597 miliónov eur) z tržieb doplnkov. Ale herné myši tiež narástli o 15% na 130 miliónov eur, herné klávesnice narástli o 23% na 117 miliónov a headsety o 10% na 210 miliónov eur.

Všetko sú len čísla v prvom polroku tohto roku, kde trend rastu sa očakáva aj v druhej polovici roka. Je to ako vďaka e-sports nárastu tak aj VR a prichádzajúcej Mixed Reality, ktoré dodajú ďalšie pozitívne impulzy.





Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18426)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk