Aký je Fortnite: Battle Royale? Má na to, aby ohrozil Playerunknown's Battlegrounds?

Epic sa po niekoľkoročnom vývoji Fortnite rozhodol, že ho rozšíri o nový mod. Je to Battle Royale mod priam skopírovaný z Playerunknowns Battlegrounds.

pridal saver 25.9.2017 o 10:01 pod hry
Aký je Fortnite: Battle Royale? Má na to, aby ohrozil Playerunknown's Battlegrounds?

HRY > NOVINKY >

Epic sa po niekoľkoročnom vývoji Fortnite rozhodol, že ho rozšíri o nový mod. Je to Battle Royale mod priam skopírovaný z Playerunknown's Battlegrounds. Nakoniec Epic sa tým rovno pýši. Bluehole, autorom PUBG sa to síce nepáči a možno až príliš zbytočne to verejne rieši, ale má Fortnite Battle Royale na to, aby ho ohrozil?

Viac menej ho neohrozí ani nezatieni. Je to síce rovnaký systém hry, ale štýlovo je úplne iná. Hlavne je mierená na inú cieľovku. Čo však zatieni, aspoň teraz zo začiatku je pôvodný Fortnite titul. Ten nie je vonku ani mesiac a už si sám sebe robí konkurenciu. Navyše Epic vydáva Fortnite: Battle Royale ako samostatný titul a to rovno zadarmo, zatiaľ čo sa pôvodné Fortnite sa platí. Na druhej strane možno je to taktika Epicu, keďže mu stačí pôvodné Fornite začať tlačiť až pred vydaním, zatiaľ môže získavať hráčov na hype okolo Battle Royale modu.

Aký je Fortnite: Battle Royale? Má na to, aby ohrozil Playerunknown's Battlegrounds?

To že bude Fortnite: Battle Royale zadarmo môže síce zlákať veľa hráčov, ale stále to nezoberie hráčov PUBG na PC. Môže to však ovplyvniť jeho budúcnosť na konzolách. Fortnite: Battle Royale je totiž typická arkádovka, kde netreba taktiku, pomaly netreba ani mieriť a stačí len strieľať. Na konzolách má šancu preraziť. Stále však nemá žiadnu hĺbku a ani možnosti. Základ Fortnite: Battle Royale je len o zbieraní zbraní a behaní cez mapu.

V Battle Royale sa ocitá všetkých 100 hráčov na prípravnom ostrove, kde si poskáču, pozabávajú sa aby sa o minútu objavili v letiacom autobuse nad ostrovom. Tam vyskočia a nasmerujú sa na jednu z malých dediniek na ostrove. Ostrov je relatívne malý. Sú tu malé dedinky každá s pár budovami, opustené sklady, továrne, a podobné zariadenia, ktoré majú jediný cieľ a to, aby ste v nich pohľadali zbrane, náboje, prípadne lekárničky. Môžete síce ešte rozbíjať steny, autá, stromy a získavať z nich na materiály, ale keďže oproti plnej Fortnite hre je tu craftovanie veľmi obmedzené, neoplatí sa to strácať čas so stavaním niečoho (jedine, ak sa potrebujete dostať k niektorej zbrani).

Aký je Fortnite: Battle Royale? Má na to, aby ohrozil Playerunknown's Battlegrounds?

Čas je tu k tomu veľmi obmedzený. Po pristáti na ostrov totiž do pár minút začína fialová smrtiaca búrka, ktorá sa blíži na ostrov zo všetkých strán (ak v nej zostanete začne sa vám míňať zdravie). Tá vás veľmi rýchlo ženie vpred stále to menšieho kruhu, kde sa boje zintenzívňujú. Vy popritom stihnete akurát zozbierať pár zbraní a ponáhľať sa. Popritom si musíte dávať pozor na ostatných hráčov a priebežne ich zostrieľavať alebo sa im aspoň vyhýbať pokiaľ to bude možné. To je všetko. 

Minimálne zatiaľ nie je v hre nič hlbšie. Nefungujú ani vozidlá, zdá sa že ani úvodný výber postavy, ani žiadne customizácie. Je síce zaujímavé je, že v prostredí môžete prakticky všetko zničiť a to aj steny domov, a rovnako aj postaviť steny, pasce ale či vám to pomôže vyhrať je otázne. Z updatov zatiaľ vieme, že čoskoro prídu Squady, teda sa budete môcť spojiť s priateľmi v skupine. 

Aký je Fortnite: Battle Royale? Má na to, aby ohrozil Playerunknown's Battlegrounds?

A porovnanie s PUBG? Je to síce okatá kopia so 100 hráčmi a výsadkom na ostrov, ale je to skôr paródia na serióznejšiu taktiku a prestrelky v PUBG. Ešte aj H1Z1 je oveľa taktickejšie. Stále je však zábavné a oddychové. Ale možno len na chvíľu, Epic bude musieť poriadne zapracovať aby si to hráčov aj udržalo. Bude sa to síce chvíľu niesť na vlne PUBG, ale či dokáže rozumne updatovať a ponúknuť niečo viac je zatiaľ otázne. Možno to bude práve výhoda pre PUBG, kde im Fortnite Battle Royale môže na konzolách rozbehnúť komunitu a tá potom preskočí na serióznejšiu hru.

Aký je Fortnite: Battle Royale? Má na to, aby ohrozil Playerunknown's Battlegrounds?

Čo však treba Epicu uznať je, že svoj Unreal engine majú v hre doladený. Všetko im veľmi pekne funguje, je to rýchle, matchmaking je tiež rýchly. Chyby alebo problémy som si ani nevšimol. Rovnako art štýl je veľmi dobrý, pozitívny a oddychový. Po tejto stránke vidieť, že na pôvodnom Fortnite za tie roky popracovali.  Ostáva už len čakať ako to budú rozvíjať.

Fortnite: Battle Royale bude zadarmo k stiahnutiu 26. septembra.

     





Aký je Fortnite: Battle Royale? Má na to, aby ohrozil Playerunknown's Battlegrounds?  Aký je Fortnite: Battle Royale? Má na to, aby ohrozil Playerunknown's Battlegrounds?
Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18441)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk