Na slovíčko s produkčným manažérom H1Z1

Na Gamescome sme zavítali aj do stánku Daybreak, kde sa prezentovala hra H1Z1. Na mieste sme sa stretli s produkčným manažérom, ktorého sme, samozrejme, vyspovedali.

pridal play3man 27.9.2017 o 12:29 pod hry
Na slovíčko s produkčným manažérom H1Z1

HRY > NOVINKY >

Naše kroky na Gamescome nás zaviedli aj do stánku Daybreak Game Company, teda konkrétne na miesto, kde štúdio prezentovalo svoj nádejný titul H1Z1. Hra ako taká však prešla pomerne veľkými zmenami, ktoré sa týkajú nielen obsahu, ale aj vecí, ktoré sa diali okolo nej. Pôvodne titul pre Sony mal priniesť survival zážitok  aj na Playstation platformu, no po niekoľkých zlých krokoch SOE napokon všetky značky prevzala už spomínaná Daybreak Game Company.

Týmto krokom sa začala nová éra, ktorá zasiahla hneď niekoľko titulov. H1Z1, samozrejme, nebolo výnimkou. Po niekoľkých mesiacoch vývoja napokon autori usúdili, že asi bude lepšie, keď hru rozdelia na dva samostatné tituly, ktoré budú ponúkať odlišný zážitok pre odlišnú komunitu. Just Survive sa tak orientuje skôr na survival prvky, zatiaľčo H1Z1: King of the Kill presadzuje hlavne akciu. Počas už spomínaného stretnutia na Gamescome sme nepremeškali príležitosť a a položili zopár otázok produkčnému manažérovi  Adriaanovi Noordzijovi.

Čo vás viedlo k tomu, aby ste rozdelili Just Survive a H1Z1: King of The Kill?

Bolo to 50% na 50%. Hráči hrali buď Just Survive, alebo King of the Kill. Chceli sme zlepšiť celý proces vývoja, aby sme sa mohli lepšie venovať každej časti, čo sa nedalo, keď boli spojené. Takže rozdelením sme získali dva úplne samostatné vývojárske tímy, ktoré si idú vlastnou cestou a vďaka tomu budú vedieť prinášať výrazne viac aktualizácií, lepších aktualizácií.

Koľko ľudí pracuje na vývoji oboch hier?

Nemôžem teraz hovoriť o konkrétnych číslach no môžem vás uistiť, že na oboch hrách pracuje dostatočný počet ľudí, skvelých ľudí, no nešpecifikujeme veľkosť oboch tímov. 

Máte nejaké stále kontakty s konkrétnymi menami z pro scény?

Áno. Momentálne máme napríklad s Inboxes, Ninja. Máme množstvo ľudí, ktorí sa o H1Z1 zaujímajú na profesionálnej úrovni, taktiež množstvo tímov. LG je jeden z väčších, tiež WorldBestGaming z Kórei, tí sú skvelí. Máme množstvo veľkých tímov, ktoré sú v hre. CLG je tiež veľké, Rogue, Denial. Zoznam sa stále zväčšuje a taktiež plánujeme oznámiť novinky v súvislosti s podporou týchto pro tímov.

Beriete nejakú spätnú väzbu od pro scény?

Určite. Napríklad na Combat update sme si zobrali niekoľkých pro streamerov, ktorých sme zapojili do tejto aktualizácie už v rannom štádiu vývoja, aby sme mohli aplikovať ich spätnú väzbu. Boli naozaj veľmi cenným prínosom, bola to síce zmena, no pomohli nám ísť správnym smerom. Takže do vývoja ich zapájame naozaj skoro a často a navyše sa k aktualizácii dostanú ešte tak dva-trikrát pred vydaním na verejné testovacie servery. S podobnými spoluprácami teda určite počítame aj do budúcna.

H1Z1 je dostupné na Steame, ktorý má vlastnú ochranu proti cheatovaniu, no tú nepoužívate. Ako je teda hra zabezpečená proti takýmto aktivitám?

Cheatovanie je jedna z vecí, ktorým sa usilovne venujeme. Nechceme hovoriť o konkrétnych partneroch, s ktorými spolupracujeme, aby sme neodhalili priveľa, no cheatovanie je na zozname s najvyššou prioritou a skutočne sa zameriavame na riešenie problémov súvisiacich s podvádzaním a antihack systémom. 

Uvažujete nad tým, že by ste vrátili možnosť predávať skiny na Steam Markete?

To je niečo o čom v súčasnosti diskutujeme. Nemáme síce nič, čo by sme teraz mohli oznámiť, no tejto možnosti sa venujeme a viac budeme môcť povedať, keď sa dopracujeme k finálnemu riešeniu.

Máte v pláne pridávať do hry nové predmety, zbrane..?

Áno. Naposledy sme priniesli úplne nové SMG, taktiež pracujeme na nových zbraniach, ktoré prinesieme v budúcnosti. Sme z nich naozaj nadšení, no nemôžeme presne povedať, o ktoré pôjde. Taktiež sa hráči čoskoro dočkajú nových vozidiel. Množstvo nových vecí, no nie sme pripravení hovoriť o konkrétnych novinkách.

Aké nové režimy môžu hráči očakávať v blízkej budúcnosti?

Čoskoro sa do hry dostane nový Combat Practice režim, nemali sme ho pripravený pri vydaní Combat aktualizácie, no hráčom umožní trénovať na menších mapách, kde budú môcť experimentovať so zbraňami. Stále pracujeme na nových režimoch - nový skirmish  Weapon Roulette, kde hráči dostanú pri každom oživení inú zbraň (už je vonku, pozn. red.). Taktiež plánujeme niekoľko nových na koniec tohto roka, no momentálne o nich nemôžeme hovoriť.

Ďakujeme za rozhovor.

Poznámka: V najnovšej septembrovej aktualizácii je do hry pridaný nový mód The Swagnum Opus a o jej kompletnom obsahu informujú tvorcovia v tomto príspevku.





Páči sa mi!






Na slovíčko s produkčným manažérom H1Z1
PC
PS4
Free2play

Vývoj: Daybreak Game Company
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 20. september 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19663)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk