Septembrové štatistiky Steamu ukazujú zvláštne posuny v percentách

Steam štatistiky nabral zvláštny smer, okrem toho že veľa vecí tam nefunguje a je zastaralých, percentá začali skákať zvláštnymi smermi.

pridal saver 3.10.2017 o 11:17 pod hardware
Septembrové štatistiky Steamu ukazujú zvláštne posuny v percentách

HARDWARE > NOVINKY >

Hardvérové štatistiky Steamu idú v posledných mesiacoch od desiatich k piatim. Zoznam grafických kariet absentuje, percentá lietajú hore dole, nové AMD procesory sa zatiaľ neprejavili vôbec .

Ale až na tie grafické karty to však nevyhnutne nemusí znamenať, že im to nefunguje. Síce je to celé zastaralé, za 10 rokov si Steam nevie prehodiť ani ATI na AMD, ale posledný vývoj môže mať za následok jedna krajina a to Čína.

Číňania totiž objavujú Steam vďaka PUBG, ktorý trhá rekordy hlavne vďaka nim. Najnovšie Číňanov do štatistík Steamu pribudlo takmer 8% a spolu ich tam je už takmer 30%. Toto všetko ničí štatistiku, ktorú  vytvárali o západnom trhu. Na druhej strane to však vylepšuje celosvetovú štatistiku.  Z rastúcich krajín na Steame je aj Japonsko, Thajsko a Kórea, všetkých prilákal hlavne PUBG. Prekvapivo malé percento pridalo aj Grécko.

Vo výsledku to znamená, že za posledný mesiac Intel stúpol o ďalšie percento na 83%, Nvidia o takmer tri percentá na 70%, zmenilo to aj pomery Windows systémov, kde vzhľadom na to, že číňania používajú hlavne Windows 7 stúpol systém o 6%, Windows 10 pomerovo klesol o 5%. Vzhľadom na nával ľudí bez VR klesli percentá všetkých VR systémov.  Mierne stúpli extrémne nízske zostavy s 1GB a 3GB RAM pamäťou, ale najviac však stúpli systémy s 8GB pamäťou, takže to v Číne nie je až také zlé.

Hlavný výpis grafických kariet síce nefunguje a majú tam len tri karty, ale naštastie ide filtrovaný na DX12 výpis, kde sa to napriek ázijskému nátresku poradne nezmenilo a vidieť, že majú podobné karty ako na západe. Síce GeForce GTX 1060 stále vedie s takmer 9 percentami a rastie, ale vidíme tam aj veľký nárast nižších verzii kariet a to GTX 950, GTX 960, GTX 750 Ti, GTX 1050 Ti a GTX 1050. Kde je zjavne v ázii táto nižšia trieda výrazne zastúpená. Pri náraste tých starších kariet neznamená, že si ich teraz kupujú, ale že sú to nové prídavky do štatistík a teda sa len započítali, to má za následok, že nevidíme rast vyšší kariet ako GTX 1080 alebo GTX 1070 ale naopak ich pokles.

Steam štatistiky nám tak zrejme ďalšie mesiace budú ukazovať len to, že, ázijci fičia na Intel-Nvidia kombinácii a Windows 7. VR tam má veľmi málo ľudí a ak niekto má tak má Oculus Rift keďže tan klesol len o 0.01 percenta, zatiaľ čo HTC Vive o 0.04 percenta. Obe tak sa takmer vyrovnali na 0.18 a 0.19 percente.

Vzhľadom na rast PUBG bude invázia z ázie pokračovať ešte nasledujúce mesiace ale percentá sa postupne ustália na nových hodnotách.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19463)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk