Xbox One X a PS4 Pro budú mať podľa analytika v US podobné predaje

Celkovo Xbox One a PS4 budú podľa analytikov vyrovnané.

pridal Gam_er 21.10.2017 o 10:02 pod hry
Xbox One X a PS4 Pro budú mať podľa analytika v US podobné predaje

HRY > NOVINKY >

Bude Xbox One X dôkazom inteligentnej stratégie alebo nákladnej chyby? To je otázka, na ktorú sa pýtajú mnohí od momentu, kedy Microsoft túto, momentálne najvýkonnejšiu konzolu ohlásil. Skutočné vzrušenie a očakávania z Xboxu One X naznačujú predobjednávky, ktoré síce pribúdajú, no hlavným dôvodom na znepokojenie je vysoká cena a nedostatok exkluzivít. Práve to využíva vo svoj prospech PS4 Pro, ktorá ponúka síce nižší výkon, no kompenzuje ho cenou a dostatkom exkluzívnych titulov z PS4, ktorých bude pribúdať.

Aj napriek tomu sa zdá, že by Microsoft mohol zaplatiť Xbox One X, vďaka predajom Xboxu One. Tvrdí to finančný analytik IDC, ktorý stojí za najnovším prieskumom. Jeho výsledky ukázali, že Xbox One vzbudzuje momentálne väčší záujem než PS4, keď sa pozrieme na vrchol tohtoročnej sezóny, ktorým budú vianočné prázdniny. Z analýzy vyplýva, že 36,6% spotrebiteľov, ktorí majú záujem o konzolu, chce kúpiť práve Xbox One a 35,6% má záujem o PS4. Keď sa pozrieme na výkonnejšie varianty týchto konzol, tak tu vedie PS4 Pro s 22,2 percentami, pričom Xbox One X zaujal 21,6 percent spotrebiteľov. Prieskum sa samozrejme týkal aj starej generácie konzol, ktorá však zaujíma už len slabšiu skupinu spotrebiteľov. Zaujímavosťou je, že celkom slušne si vedie stále pomerne nové Nintendo Switch, ktoré o 0,1% predbieha v záujme PS4 Slim. 

Xbox One X a PS4 Pro budú mať podľa analytika v US podobné predaje

IDC analytik Lewis Ward považuje tieto čísla za veľké víťazstvo pre firmu Microsoft:

„To čo vyplýva z nášho prieskumu je, že Microsoft svoj možný hazard s Xboxom One X dokáže zaplatiť. Ak nie, bude to stačiť prinajmenšom na stabilizáciu výdavkov, čo je podľa mňa veľmi pozitívnym vplyvom. V Severnej Amerike to vyzerá tak, že si Xbox One X a PS4 Pro budú mať podobné predaje aspoň 6 mesiacov. Ak sa tak stane, určite pôjde o veľkú výhru pre Microsoft.“

K Xboxu One je v súvislosti s týmito vianočnými prázdninami optimistický aj riaditeľ produktovej divízie Microsoftu, Albert Penello:

„Nebojím sa. Dúfam. Dúfam, že tu budú ľudia, ktorí chcú poriadny výkon a budú šťastní. Potom dúfam aj v ľudí, ktorých síce výkon až tak netrápi, no chcú sa zabávať a som za nich totálne šťastný, ak si na svoju zábavu vyberú Xbox One S.“

Samozrejme netreba zabúdať ani na to, že PS4 v súčasnosti predalo viac ako 60 miliónov kusov, kým Xbox One zatiaľ len jemne prekonal hranicu 30 miliónov. Vďaka tomu je nepravdepodobné, že by Microsoft dokázal dobehnúť Sony. Aj napriek tomu je pekné vidieť, že je Microsoft späť v hre, pretože konkurencia je skvelá pre každú oblasť a najviac z nej máme predovšetkým my spotrebitelia. 

Chystáte sa pred Vianocami na nákup jednej zo zmienených konzol? Pre ktorú by ste sa rozhodli? 





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18391)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk