Sony sa chce viac zamerať na počet aktívnych používateľov ako na čísla predaja hardvéru, plánuje viac mikrotransakcií

V poslednej štvrťročnej finančnej správe firma odhalila niekoľko nových, zaujímavých informácií o ich aktuálnych plánoch.

pridal play3man 1.11.2017 o 13:00 pod hardware
Sony sa chce viac zamerať na počet aktívnych používateľov ako na čísla predaja hardvéru, plánuje viac mikrotransakcií

HARDWARE > NOVINKY >

Ďalšia finančná uzávierka uplynulého štvrťroku je na svete, tentoraz od Sony. No a tak ako vždy, aj tentokrát s ňou prichádzajú zaujímavé informácie.

Sony vyhliadky do budúcnosti vidí veľmi pozitívne, čo dokazujú zvýšením odhadov o počtu vyvezených PlayStation 4 do sveta v tomto finančnom roku, ktorý skončí 31. marca 2018, a to z 18 na 19 miliónov. Pri aktuálnom počte PS4 konzol poslaných do obchodov - 67,5 milióna kusov - by sa tak malo do konca aktuálneho finančného obdobia predať celkovo 79 miliónov PlayStation 4 konzol.

Pozitívnymi informáciami o predajoch však štvrťročná správa nekončí. Atsuko Murakami, vedúci finančného a podnikového oddelenia, sa viac rozpovedal o PlayStation Plus službe, ktorú sa snažia spraviť stále atraktívnejšou aj pre súčasných predplatiteľov. Udržať si predplatiteľov je totiž pre firmu veľmi dôležité, no nie úplne ľahké. Finančný riaditeľ, Kenichiro Yoshida, zase spomenul, že viac ako polovica predajov pre hry a internetové služby v tomto finančnom roku bude pochádzať práve z internetu.

Zaujímavá je však zmena zamerania Sony na počet aktívnych používateľov, ako to už dávnejšie spravil Microsoft. Čo znamená, že síce čísla predajov hardvéru sú stále dôležité, komunita (mesačných) aktívnych používateľov je stále viac a viac dôležitá, spolu s časom, ktorý hráči strávia hraním a v službách Sony. 

Ďalej Yoshida zdôrazňuje, že práve aktívni hráči môžu po kúpe hry kupovať obsah priamo v hre, pričom počet takýchto predajov sa tiež stále zvyšuje. Ako sa ďalej ukázalo, práve predaj in-game obsahu v hrách od third-party firiem má pre Sony stále väčší význam, a keďže v ich vlastných tituloch je pomer mikrotranskacií a tohto štýlu obsahu stále pomerne malý, do budúcnosti sa plánujú tomuto spôsobu predaja venovať viac.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18444)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk