EA najviac zarába z digitálnych predajov, Titanfall 2 sa nepredával zle

Finančnú správu za posledný štvrťrok zverejnilo už aj EA, spolu s čím odhalili niekoľko zaujímavých čísiel a informácií.

pridal play3man 3.11.2017 o 15:03 pod hry
EA najviac zarába z digitálnych predajov, Titanfall 2 sa nepredával zle

HRY > NOVINKY >

EA má už tiež za sebou štvrťročnú finančnú uzávierku, ktorá, ako inak, odhaľuje zopár zaujímavostí. Hneď na úvod môžeme začať číslami o čistom zisku.

Firma teda za posledný štvrťrok utŕžila 959 miliónov dolárov, čo je celkom slušný nárast v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku, kde to bolo 898 miliónov dolárov. Čo je však najviac zaujímavé je pôvod týchto tržieb, keďže takmer dve tretiny pochádzali čisto z online predajov a služieb. Konkrétne tu rozprávame o sume 579 miliónov dolárov, z ktorej až 310 miliónov pochádza z mikrotransakcií v hrách ako FIFA, Madden, The Sims alebo Battlefield. Tieto čísla sú o to zaujímavejšie, keď ich porovnáme so ziskami z predajov klasických - fyzických kópií hier, z nich totiž získali len 119 miliónov dolárov.

Práve v tejto súvislosti je možno jasné, prečo sa EA rozhodlo zatvoriť štúdio Visceral Games, ktoré pracovalo na Star Wars hre zameranej na zážitok pre jedného hráča. Ako však samotný CEO EA, Andrew Wilson, tvrdí, toto rozhodne nebol skutočný dôvod zrušenia spomínanej hry spolu so štúdiom. Zároveň dodáva, že s prácou štúdia boli spokojní a pravdepodobne už vytvorené assety pre zrušenú Star Wars hru budú použité v novej hre od EA Vancouver. Otázne ale je, či sa vývoja tejto hry chopí Amy Hennig, ktorá pracovala na už zrušenom projekte.

Ďalej v rámci finančnej správy komentoval Blake Jorgensen, šéf financií v EA, pripravovanú Battlefield hru. Tá je podľa jeho slov stále v pláne na budúci finančný rok, a teda by mala vyjsť niekedy od 1. apríla 2018 do 31. marca 2019. Ako inak, máme sa tešiť na vizuálne úžasný a prepracovaný Battlefield.

Rovnako Jorgensen sa v správe rozrozprával aj o službách EA Access a Origin Access, ktoré by mali dostať nohy a presunúť sa aj na ďalšie platformy. Čo je však taktiež zaujímavé, EA nepovažuje predaje Titanfall 2 za zlé - síce nesplnili očakávania, no aj napriek tomu sa podľa správy hra predávala veľmi dobre. Ako "dobre" sme sa však už nedozvedeli.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19831)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk