Tvorca Plants vs Zombies bol vyhodený z EA, keďže nechcel do svojej hry dať mikrotransakcie

Autor hry odmietol speňažovať hráčov a tak dostal padáka.

pridal Gam_er 21.11.2017 o 10:56 pod hry
Tvorca Plants vs Zombies bol vyhodený z EA, keďže nechcel do svojej hry dať mikrotransakcie

HRY > NOVINKY >

Na všetok humbuk okolo mikrotransakcií, loot boxov a podobného speňažovania hráčov v AAA tituloch najviac dopláca EA, ktorá má toho na rováši už naozaj dosť. Momentálne sa však zdá, že si na jej zoznam môžeme pridať ďalší príbeh. 

V rámci YouTube podcastu  BaerTaffy: Round Table Live! sme sa dozvedeli zaujímavé informácie o tom, že EA prepustila tvorcu Plants vs Zombies, Georga Fana preto, že odmietol do hry implementovať pay2win systém, ktorým by speňažovali hráčov. Informácie pochádzajú z úst jeho kamaráta, herného dizajnéra Edmunda McMillena (Super Meat Boy, The Binding of Isaac), ktorý bol požiadaný, aby sa vyjadril k horúcej téme loot boxov a všetkého okolo.

McMillen do svojej reči pohotovo zahrnul príbeh svojho kamaráta, ktorý je podľa jeho slov pomerne neznámy, no má veľa čo dočinenia s chovaním EA:

„Chcete počuť príbeh z herného priemyslu, v ktorom hrá hlavnú úlohu EA a jeden nezávislý vývojár? Ide o niečo, čo je verejnosti známe možno len z polovice. Dúfal som, že s ním nebudem musieť ísť von, no teraz viem, že to dokážem a že o ňom môžem hovoriť, aj keď mám v pamäti už mierne rozmazané detaily.

Príbeh zahŕňa môjho priateľa Georga Fana. George urobil hru nazývanú Insaniquarium. Vytvoril ju už pomerne dávno, získal za ňu veľa ocenení a dostal sa do popredia štúdia PopCap, ktoré si ho najalo. Posadilo ho do kancelárie s dvoma ďalšími ľuďmi a vedenie mu povedalo, že si môže vytvoriť hocijakú hru. On súhlasil a začal pracovať na Plants vs. Zombies. Dokončil ju a bola naozaj veľmi úspešná. PopCap neskôr odkúpilo Electronic Arts, ktoré sa zaslúžilo o to, že bolo Plants vs. Zombies ešte úspešnejšie a rozšírenejšie.

Neskôr však začali vývojárom diktovať čo majú robiť a ich požiadavky boli rôzne, chceli pokračovanie, spin-offy, rozšírenia, toto a tamto. George sa vtedy tomu potešil, pretože mal výborný nápad na pokračovanie. Vyvinul toto pokračovanie nezávisle od požiadaviek EA, s nezávislým prístupom a malým tímom. Bolo to osobné. Poznám toho chlapa a keď sa pozriem na hru vidím, že jej postavy sú osobné a každý kúsok, ktorý v hre vidím je od neho. Bolo to jeho dieťa.

Vedenie EA vtedy reagovalo slovami typu "hej vieš, urobme toto pokračovanie takto, posuňme ho aj na mobilné telefóny a budeme ho robiť s integrovaným systémom pay-to-win. George na to ragoval "Aha, ja neviem. Nie je to dobrý nápad a ide o veci, ktoré s mojou hrou vlastne nechcem robiť." A oni na to "máte padáka." A on odišiel.“

Ak by vás zaujímal celý podcast, môžete ho sledovať tu:

Fanov príbeh začína niekde okolo času 40:55. Je dôležité poznamenať, že George Fan bol z PopCap prepustený v roku 2012 a nie je to žiadna novinka. Novinkou je iba odhalenie toho, čo za jeho prepustením stálo, keďže skutočný dôvod pretým nebol nikdy známy. McMillen tiež poznamenal, že nepodpísal žiadnu dohodu o mlčanlivosti, takže o tom môže hovoriť. Fan v súčasnosti pracuje na hre o zmutovanej chobotnici s názvom Octogeddon. 

Na druhej strane, aby sme to upresnili, Georg Fan to trochu celé upravil k aktuálnej situácii, ale v Plants vs Zombies 2 nejde o pay2win ako sa skloňuje teraz v multiplayerovkách, ale o free2play mobilný systém s mikrotransakciami, keďže hra je singleplayerová. Oproti jednotke tak bola hra zadarmo ale s mikrotransakciami, podobnou zmenou vtedy prechádzali aj ďalšie pôvodne platené mobilné hry. Autorovi hry to však bolo proti srsti a chcel radšej jednu sumu za celú hru.





Tvorca Plants vs Zombies bol vyhodený z EA, keďže nechcel do svojej hry dať mikrotransakcie
Páči sa mi! (+4)






Mobil

Vývoj: EA / PopCap
Štýl: Stratégia / Realtime
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 14. august 2013
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18401)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk