Čistiť miesta činu po vraždách už môžete aj na Switchi

Poľské štúdio iFun4All pokračuje v rozširovaní svojho portfólia pre Nintendo Switch

pridal matus_ace 30.11.2017 o 15:03 pod hry
Čistiť miesta činu po vraždách už môžete aj na Switchi

HRY > NOVINKY >

Mám veľmi rád Pulp Fiction, no nedokážem si vybrať svoju obľúbenú scénu či pasáž. Medzi tými najlepšími je pán Wolf, ktorý rieši problémy. Ak ste film nevideli, ihneď to napravte, nebudem teda spoilovať veľa z príbehu. Pán Wolf sa objaví na scéne, aby dvojici postáv pomohol upratať poriadne krvavý neporiadok. A teraz aj vy môžete riešiť podobné problémy. Tento rok totiž poľské štúdio iFun4All vydalo titul Serial Cleaner, na ktorý sme sa bližšie pozreli v našej recenzii.

V hre sa zhostíte úlohy čističa, ktorý pre zločincov upratuje miesta činu. Musíte ich tak zbaviť krvi, dôkazov a hlavne mŕtvol. A to všetko za chrbátami hliadkujúcich policajtov. Hra tak ponúka netradičnú stealth hrateľnosť, štylizovanú grafiku a atmosféru 70. rokov. Náročnosť výziev postupne rastie a hra poriadne preverí vašu šikovnosť. Má svoje chyby, no aj svoje silné stránky a na pár hodín vie pekne zabaviť. A teraz je navyše súčasťou rozširujúceho sa line-upu štúdia pre Nintendo Switch, kde dnes vychádza.

iFun4All na Switch prinášajú všetky svoje hry postupne a všetky nám ich dávajú k dispozícii ešte pred vydaním na vyskúšanie. A rovnako ako nedávno Green Game, aj Serial Cleaner je čistým portom. Čo je opäť trošku škoda. Pri portoch sme si totiž na novej Nintendo platforme už trochu zvykli na to, že pridávajú aspoň nejaké nové možnosti. Nie je tu ovládanie v menu dotykom pri hraní v handheldovom režime a dokonca ani podpora HD Rumble.

Z technického hľadiska je však na tom port dobre a na konzole beží dobre bez ohľadu na to, v akom režime hráte. Či už je to na TV, alebo hráte na cestách. A práve tam sa hra hodí. Môžete počas kratšej cesty niekam,či v čakárni u doktora spraviť jednu rýchlu zákazku, no ak máte viac času, taktiež sa do hry viac ponoriť. A aj keď by ste si od portu žiadali možno viac, samotná hra v prenosnej podobe osloví. Rovnako ako iné verzie, aj tu okrem príbehovej kampane nájdete aj bonusové kontrakty inšpirované filmami a nie práve tými tradičnými v rámci žánru. Teda aspoň si nemyslím, že by ste v takejto hre očakávali odpratávanie mŕtvol z miesta činu inšpirovaného jedným z Monty Python filmov.

Okrem Serial Cleanera sme si vyskúšali aj pred pár dňami vydanú Red Game Without a Great Name, čo je vlastne prvá hra z farebnej série a doteraz sme sa jej na Sectore nevenovali. Hra je logickým rýchlikom ideálnym pre dotykové zariadenie. Ovládate v nej biomechanického vtáka, ale opäť nie priamo. Ten letí sám vpred určitým smerom a vy ho len teleportujete pomedzi prekážky a pasce, pričom sa snažíte zbierať orby. Veľmi skoro v hre začne prituhovať a budete sa musieť učiť "rytmus" levelov, aby ste sa stihli včas vyhnúť nastraženým prekážkam a aj zmenám smeru. Hra vám pritom ale rada pripomína, koľko neúspešných pokusov máte za sebou.

Celkovo tu nájdete 60 náročných levelov a ako asi čakáte, rovnako ako v prípade Green Game, ani Red Game nedokážete hrať v TV režime, ale len dotykom v handheldovom/tabletovom režime. S ohľadom na herný koncept to ale hre sedí. Rovnako ako jednoduché grafické spracovanie využívajúce kontrast červenej a čiernej. Taktiež poľská hudba hre sadne, aj keď rozhodnutie vydať celosvetovo hru, ktorej ústredná skladba je v poľštine, je trošku divné. Čo sa samotného portu týka, ten je bez chýb, no ako v prípade Cleanera, ani tu sa nedočkáte ničoho nového pre Switch. Kým Cleaner je trošku drahšou hrou a kúpite ho za 15 eur, za Red Game dáte len 3 eurá, čo je na podobný titul skvelá cena.





Čistiť miesta činu po vraždách už môžete aj na Switchi  Čistiť miesta činu po vraždách už môžete aj na Switchi  Čistiť miesta činu po vraždách už môžete aj na Switchi
Čistiť miesta činu po vraždách už môžete aj na Switchi  Čistiť miesta činu po vraždách už môžete aj na Switchi
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk