Pražská White Nights konferencia vybrala najlepšie indie hry

Minulotýždňová konferencia White Nights '18 je za nami a organizátori vyhodnotili aj najlepšie nezávislé hry v rámci Indie Game Cup

pridal matus_ace 19.2.2018 o 15:31 pod hry
Pražská White Nights konferencia vybrala najlepšie indie hry

HRY > NOVINKY >

Konferencia White Nights Prague '18 je za nami. Uskutočnila sa minulý týždeň, konkrétne 13. a 14. februára v pražskom hoteli Clarion Congress, pričom privítala zhruba 1000 návštevníkov z viac ako 400 rôznych spoločností. Tí si počas dvoch dní mohli vypočuť desiatky odborných prednášok na rôzne témy z herného biznisu v troch sálach, no nechýbala ani výstava väčších a menších štúdií a najmä ich hier, ktoré si mohli návštevníci vyskúšať a porozprávať sa s ich tvorcami.

My sme na konferenciu dostali jedného z vás a sami sme tam nechýbali, pričom sme odtiaľ priniesli už dvojicu rozhovorov a a ďalší je na ceste. Okrem toho tam však prebehla aj súťaž nezávislých tvorcov Indie Game Cup, ktorá odmenila najlepšie nezávislé hry v 5 kategóriách. Prihlásených bolo viac ako 100 titulov, pričom z nich porota vybrala 19, ktoré nakoniec zabojovali o poháre a tiež pekné vecné ceny.

Grand Prix a Najlepší art - Mothergunship

Hneď dve ceny si odniesla hra Mothergunship, ktorá nadväzuje na Tower of Guns a v priebehu tohto roka ju vydajú pražskí Grip Digital. Porota ocenila celkové kvality hry hlavnou cenou indie súťaže, no taktiež jej výtvarnú stránku. Naše dojmy z hry sme vám priniesli minulý rok.

Najlepší gamedesign - Lonely Mountains: Downhill

Hneď prvú cenu, za najlepší gamedesign, si odniesla hra Lonely Mountains: Downhill od dvojice vývojárov z berlínskeho štúdia Megagon Industries. Titul púta pozornosť už dlhšie a vašou úlohou je prekonať náročné downhill trate v čo najrýchlejšom čase.

Najlepší príbeh - AntVentor

Ukrajinský tím LoopyMood získal cenu za najlepší príbeh s drobnou 2D adventúrou, v ktorej sa chopíte netradičnej role mravca, ktorý nie je len jeden z milióna, ale je to vynálezca, ktorý si chce život zjednodušiť, no neraz ho čakajú len zložité hádanky. Hra vychádza už čoskoro.

Najlepšia VR hra - ViSP

Prekvapivo silná bola konkurencia vo VR oblasti. Priamo na akcii sa predviedlo niekoľko zaujímavých titulov, ktoré virtuálnu realitu využívali rôznymi spôsobmi. Porotu najviac zaujal titul ViSP, v ktorom preberiete kontrolu nad vesmírnym prístavom vo VR.





Páči sa mi!

Zaradené pod: indie, konferencia






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk