Rad Rodgers sa pripomína v novej verzii a debutuje na konzolách

Malý chlapec - zanietený hráč - je opäť vtiahnutý svojou starou hernou konzolou do videohry, ktorej sa sám stáva hrdinom

pridal play3man 22.2.2018 o 21:04 pod hry
Rad Rodgers sa pripomína v novej verzii a debutuje na konzolách

HRY > NOVINKY >

Hra Rad Rodgers vyšla pôvodne koncom roka 2016 na PC a to čisto vo Windows verzii, kde si dokázala získať nielen od hráčov, ale aj od novinárov pomerne slušné hodnotenia v recenziách. U nás, na Sectore, sme hre udelili nadpriemerných 8/10, kde sme vyzdvihovali najmä dynamickú stránku, dizajn úrovní a napokon aj atmosféru, no aj napriek tomu mala niekoľko chýb, ktoré by si vyžadovali nejakú tú pozornosť autorov. Štúdio Interceptor Entertainment si mesiace po úspechu povedalo, že sa predsa na svoju hru opäť pozrú a skúsia vydať lepšiu verziu, ktorá by mohla čo-to zlepšiť.

Tá je teda už tu a s novou verziou prichádza aj konzolová premiéra, ktorú si hra odbíja na Xbox One a PS4. Pozitívne je, že pôvodní majitelia PC verzie dostali aktualizáciu s novinkami zadarmo, no a samozrejme, konzolová verzia už vychádza priamo s nimi. Každopádne, s prácou navyše sa tvorcovia rozhodli mierne navýšiť cenu - z pôvodných 12€, s ktorou hra debutovala v roku 2016, stúpli na 20€, teda takmer dvojnásobok. Na Steame si ju ale môžete uchmatnúť s 25% zľavou, teda za 15€, do konca tohto mesiaca.

Rad Rodgers sa pripomína v novej verzii a debutuje na konzolách

No ale v čom je hra lepšia oproti pôvodnej verzii? Zmien je hneď niekoľko, no príbeh zostáva bez nejakej zmeny. Chlapec, zanietený hráč videohier, je po dlhej noci strávenej hraním donútený ísť do postele. Zo spánku sa však zakrátko prebúdza na čudné zvuky, ktoré vychádzajú z jeho televízora - zisťuje - že sa konzola sama zapla, pričom pri neúspešných pokusoch ju vypnúť ho vtiahne do seba. Razom sa z bežného chlapca stáva hlavný hrdina jeho obľúbenej hry, v ktorej sa musí prebojovať cez hordy nepriateľov. Najväčšie zmeny sa tak týkajú hlavne rozšírenia hry o päť nových úrovní a jeden bonusový Vertigo level, ktoré spoločne o niečo predlžujú kratšiu hernú dobu. S tým prichádzajú aj štyri nové typy nepriateľov, a to Spiky Jellyfish, Powerful Laserheads či dvaja noví mini-bosovia. No aby hru nerobili iba obťažnejšou, rozhodli sa pridať Excalibat z Rise of the Triad, vďaka ktorému získavate dočasnú nesmrteľnosť a likvidovanie nepriateľov si môžete doslova vychutnať.

Okrem toho sa autori zamerali aj na maličkosti, a to ako odomykateľné predmety, tak aj rebríčky, vďaka ktorým si môžete konečne porovnávať konečné skóre s priateľmi. Z odomykateľných predmetov sa do hry dostali napríklad klobúky, ktorými si môžete upravovať vzhľad svojej postavy a nájdete ich tu až dvadsať. Ďalej si môžete hraním odomykať artworky, ktoré vám priblížia pozadie vývoja.

Rad Rodgers sa pripomína v novej verzii a debutuje na konzolách

Síce je to len necelý rok a pol od vydania pôvodnej verzie Rad Rodgers na PC, na Xbox One sa každopádne hrá dosť slušne, aj keď prvé minúty si možno budete musieť zvykať na citlivosť ovládača, aby ste náhodou omylom nepadali napríklad do nebezpečných vôd, ale na plošiny z listov. Hra je však celkovo zábavná a úrovne sú dosť obsiahle, vďaka čomu sa stretávate stále s novými výzvami. Veľmi dobrým osviežením sú situácie, kedy musíte opraviť glitch v hre, a to s pomocou vášho digitálneho kamaráta (s hlasom Duke Nukema), ktorý sa vie dostať hlbšie do kódu a problém vyriešiť. Toto samozrejme bolo prítomné aj v pôvodnej verzii, no autori tieto úrovne kompletne prekopali, vďaka čomu prinášajú nové typy jednoduchých hlavolamov. Cez digitálne príšerky sa tak musíte štandardne prekĺznuť a dostať sa až k, napríklad, pokazeným plošinám a opraviť ich, aby ste sa mohli dostať ďalej.





Rad Rodgers sa pripomína v novej verzii a debutuje na konzolách
Páči sa mi!






PC

Vývoj: 3D Realms / Interceptor Entertainment
Štýl: Arkáda
Dátum vydania:  2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19462)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk