11. ročník AnimeSHOW & GAME EXPO je za rohom a opäť ponúkne parádny program

V dňoch 23. – 25. marca sa v bratislavskom dome kultúry Ružinov uskutoční už 11. ročník medzinárodného festivalu popkultúry s výstavou AnimeSHOW & GAME EXPO 2018.

pridal SECTOR 18.3.2018 o 19:28 pod hry
11. ročník AnimeSHOW & GAME EXPO je za rohom a opäť ponúkne parádny program

HRY > NOVINKY >

V dňoch 23. – 25. marca sa v bratislavskom dome kultúry Ružinov uskutoční už 11. ročník medzinárodného festivalu popkultúry s výstavou AnimeSHOW & GAME EXPO 2018. Festivaly organizuje nezisková organizácia OZ AnimeCrew v spolupráci s Veľvyslanectvom Japonska v Slovenskej republike, Sector.SK a s ďalšími partnermi.

Od svojho vzniku v roku 2008 sa festival venuje comicsu, anime, hrám, japonskej kultúre, K-POPu, scifi, fantasy a hororu. Súčasťou festivalu je bohatá ponuka prednášok, workshopov, súťaží, najnovších filmov, fantastickej literatúry, hudby a umenia. Ponúka stretnutia so spisovateľmi, krsty kníh a, samozrejme, rôzne kreatívne súťaže. Výstavná časť je venovaná počítačovým hrám, videohrám, spoločenským a kartovým hrám, retro hrám a technológiám.

AnimeSHOW & GAME EXPO sa teší veľkej obľube a každý rok víta 10-tisíc návštevníkov. Práve preto sa snaží zaujať jedinečným programom.

Cieľom oboch festivalov je poskytnúť návštevníkom edukáciu, priblížiť a podporiť fenomén popkultúry a ponúknuť tvorivú alternatívu trávenia voľného času ako aj priestor na sebarealizáciu a prezentovanie sa.

11. ročník AnimeSHOW & GAME EXPO je za rohom a opäť ponúkne parádny program

Program:

AnimeSHOW & GAME EXPO 2018 ponúkne v priebehu troch dní atraktívny program. Dominuje mu veľmi obľúbená kostýmová súťaž Cosplay, ktorej víťaz pocestuje na európske finále Cosplay Champions, tento rok do Budapešti. A medzinárodná tanečná a spevácka súťaž KPOP WORLD FESTIVAL pod záštitou Kórejského veľvyslanectva, kde výherca postupuje do finále v Kórei.

Tento ročník prináša niekoľko zásadných noviniek a prvou je jedinečný zápas v športe Meltobal, ktorý pochádza z kníh a filmov o Harry Potterovi. Medzi časom sa z Metlobalu stal oficiálny šport, a tak sme si na priateĺský zápas na Slovensku pozvali 2 tímy. Domácich Pressburg Phantoms z Bratislavy proti hosťom Danube DireWolves z Viedne.

Taktiež rozširujeme festival o ďalšie kreatívne foto súťaže ActionPlay a PhotoCon pre šikovných fotografov za použitia akčných figúriek a živých objektov. Treťou novou súťažou je CMV - Cosplay Music Video, ktorá je určená práve tvorcom krátkych filmov za použitia cosplayerov a hudby.

Program ma ďalej silný fokus na prednášky od spisovateľov a odborných prednášajúcich. Tento rok nás poctí svojou hojnou účasťou skupina spisovateľov Valentína Sedileková, Františka Vrbenská, Janko Iša, Mark E. Pocha, Marián Kubicsko, Stano Fatul, Jakub Pokorný a Katarína Čavojová.

Chýbať nebude ani strelnica z luku, vystúpenie sokoliarov a vozenie na koňoch.

Návštevníci sa môžu tešiť aj na najnovšie filmové trháky, medzi ktorými nájdete filmy, ako Thor 3, Justice League, Star Wars: Rogue One, Alien: Covenant, Spiderman: Homecoming, ale aj množstvo filmov s komiksovou, fantastickou alebo anime tematikou.

11. ročník AnimeSHOW & GAME EXPO je za rohom a opäť ponúkne parádny program

Herná sekcia:

Veľkej popularite sa teší aj herná sekcia festivalu, kde ponúkame veľké množstvo súťaží, prednášok, vystavovateľov a herných hostí.

Významnými hosťami festivalu budú tvorcovia hier, ktorí budú svoje hry prezentovať priamo na mieste, či budete môcť navštíviť ich prednášku. Tento ročník redakcia Sector.sk privedie napríklad hostí ako Peter Nagy, ktorý na Slovensku založil vydavateľstvo Grindstone a porozpráva o tom, čo od nich môžeme v budúcnosti čakať. O čerstvej slovenskej novinke Hellmut vám porozpráva Lukáš Sedlák zo štúdia Volcanicc,  no v diskusii sa spolu s niekoľkými vývojármi pozrieme tiež na tému slovenčiny v hrách. Hneď s dvojicou prednášok sa predstaví Jindřich Rohlík, ktorý predstaví svoju literárnu tvorbu a aj nový VR smer. Petr Mácha vám povie viac o tom, ako pri vývoji hier pomáha umelá inteligencia a Boris Zápotocký svoju novú hru Car Puzzler nielen predvedie, ale tiež porozpráva o tom, ako sa od Mafie a Kingdom Come dostal k indie tvorbe. Štefan Pavelka bližšie predstaví štúdio Cypronia, o ktorom ste doma možno už dlhšie nepočuli, no v Japonsku žne úspechy. A to je len drobný výrez z naozaj nabitého trojdňového programu prednášok v hernej sekcii.

Už tradičnou súčasťou sú herné automaty a naozaj obrovské množstvo retro konzol, ktoré pokrývajú hneď niekoľko konzolových generácií. Avšak ukrátené nebudú ani fanúšikovia moderných konzolových hier, kedže sa na akcii so svojimi konzolami a aj hernými novinkami predvedú Sony, Microsoft a Nintendo. Hráči si tak budú môcť vyskúšať PS4, Xbox One s novinkou Sea of Thieves a aj hybridnú konzolu Nintendo Switch. To doplní sekcia s hernými PC, ktorá taktiež nesmie chýbať.

Návštevníci sa môžu tešiť aj na PC turnaje League of Legends, Heroes of the Storm a Counter Strike. Na konzolách sa bude súťažiť v hrách ako Tekken 7, DragonBall FighterZ, FIFA 18, Mortal Kombat X a Naruto Ultimate Ninja Storm 4.

Čo určite nebude chýbať na GAME EXPO 2018:

  • Výstava japonských herných automatov
  • Najnovšie herné konzoly
  • sekcia Indie developerov a ich hier
  • retro sekcia s historickými konzolami Nintendo, Sega a Sony
  • sekcie výstava, počítačové hry, spoločenské stolové hry, kartové hry a L.A.R.P.
  • Prezentácia vývojárskych štúdií a výstava histórie počítačových hier.
  • Odborné prednášky, besedy a príspevky na tému hier.
  • turnaje a hranie najnovších počítačových hier.
  • workshopy o tvorbe počítačových hier
  • hranie kartových hier (MTG, World of Warcraft, Pokémon, Yu-gi-oh)
  • hranie stolových hier (Hobit, Smallworld, Lovci noci, Dixit, a iné)
  • casual hry (Guitar Hero, DDR, SingStar, EyeToy, a iné)
  • LaserGame aréna





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk