Pár tipov pre Sea of Thieves. Čo znamená oblak v tvare lebky? Kde nájsť zvieratá pre obchodníka?

Niekoľko tipov pre začiatky v Sea of Thieves.

pridal saver 24.3.2018 o 21:23 pod hry
Pár tipov pre Sea of Thieves. Čo znamená oblak v tvare lebky? Kde nájsť zvieratá pre obchodníka?

HRY > NOVINKY >

Sea of Thieves sa už cez týždeň rozbehlo a prejdime si niektoré veci, ktoré možno neviete.  Hlavne ak len začínate hrať možno sa vám zíde niekoľko tipov:

Úlohy

V hre získate úlohy od troch ľudí - piráta, čarodejnice a obchodníka, nájdete ich v každom outposte, teda ostrovoch s dedinkami. Na ostrovoch sú aj ďalší obchodníci, ktorí vám predajú vybavenie či už krajšie verzie zbraní, vybavenia, oblečenie, vizuálne doplnky na loď. Ich tovar vám bude odomkýnať spĺňanie úloh a vaše levelovanie v jednotlivých oblastiach.

Čo sa týka samotných úloh, prvé sú zadarmo, ďalšie už budú za peniaze. Za každú splnenú úlohu, a teda privezený tovar danému zadávateľovi, dostanete peniaze.  Úlohy môžete vždy zobrať tri naraz a objavia sa vám na stole vo vašej lodi, tam sa sami, alebo s vašim tímom rozhodnete, na ktorú sa vydáte. 

Pár tipov pre Sea of Thieves. Čo znamená oblak v tvare lebky? Kde nájsť zvieratá pre obchodníka?

Pirát - pirát vám predáva mapy k pokladom, niekedy je v úlohe jedna mapa, niekedy ich je viac, niekedy je kreslená, inokedy len textová. Ak je kreslená, stačí vám podľa veľkej mapy sveta v lodi určiť ktorý ostrov to je a prísť naň a lokalizovať bod alebo viac bodov zobrazených na mape.  Keď je len len textová, kde musíte z textu odhaliť, o ktorý ostrov sa jedná a koľko krokov spraviť od určite skaly a podobne.  Na danom mieste musíte začať lopatou kopať. Ak prvýkrát lopata neudrie na drevo a poklad sa nezačne dvíhať musíte hľadať inde. Ak zaznie drevený zvuk, po niekoľkých zakopnutiach poklad vytiahnete.  Len rátajte s tým, že kostlivci bývajú na blízku.

Pár tipov pre Sea of Thieves. Čo znamená oblak v tvare lebky? Kde nájsť zvieratá pre obchodníka?

Čarodejnica - čarodejnica zadáva úlohy na zničenie mŕtvych pirátskych kapitánov v podobe kostlivcov. Zadá vám ostrov, na ktorom sa kostlivec nachádza a vy sa naň musíte dostať, presekať sa bežnými kostlivcami až kým sa neobjaví kapitán. Toho musíte zabiť a zobrať jeho lebku späť čarodejnici.

Pár tipov pre Sea of Thieves. Čo znamená oblak v tvare lebky? Kde nájsť zvieratá pre obchodníka?

Obchodník - obchodník dáva úlohy na dovezenie určitého tovaru za určitý čas na určitý ostrov., ale nie je to jednoduché. Musíte si od neho vždy najskôr zobrať debničku, alebo klietku a následne ísť pohľadať buď veci, alebo zvieratá, ktoré chce. Zatiaľ čo také banány nie su problém a nájdete ich všade, zvieratá môžu byť na rôznych ostrovoch, napríklad svoje ostrovy majú sliepky,  svoje prasatá a svoje aj hady. Plus pri sliepkach si dávajte pozor aj na farbu.  

Pár tipov na ostrovy:

Sliepky - Tri-Rock Isle , The Crooked Masts ,Mermaid's Hideaway,Wanderers Refuge, Scurvy Isley 

Prasatá - Sunken Grove, Shark Tooth Key, Crescent Isle, Mermaid's Hideaway, Snake Island, Devil's Ridge, Fool's Lagoon , Lone Cove.

Hady - Sunken Grove,  Liar's Backbone , Lagoon of Whispers,   Kraken's Fall,  The Crooked Masts,  Snake Island,  Devil's Ridge, Lone Cove

Pár tipov pre Sea of Thieves. Čo znamená oblak v tvare lebky? Kde nájsť zvieratá pre obchodníka?

Záhadný cudzinec - v krčme sa už začal objavovať záhadný cudzinec, ktorý vám dá misie, ale až keď sa vylevelujete. Zatiaľ však nikto nevie na aký level je potrebné sa vylevelovať. Najskôr postava hovorí že musíte dosiahnuť level 5, potom level 10 atď... je možné, že to bude až level 50.

Rôzne veci, ktoré viete frakciám predať nájdete aj rozhodené po ostrovoch, na mori, prípadne vo vrakoch lodí. Môžete ich zbierať ak si chcete privyrobiť. Ceny za lepšiu výbavu sú vysoké.

Vždy môžete brať viac úloh naraz, ale nehazardujte s vecami na lodi. Môžete o ne prísť v búrke, alebo na vás môžu zaútočiť iní hráči.  Niekedy nemusia ani útočiť a loď vám vykradnú zatiaľ čo vy budete preč. Je dobré rozvrhnúť si to na prijateľné riziko a ak toho máte dosť vráťte sa do outpostu a všetko speňažte.

 

K tomu sú v hre zatiaľ dva boss eventy a to kraken a pevnosť kostlivcov. 

Pevnosť kostlivcov

Oblak v tvare lebky ukazuje nad morom ukazuje smer k pevnosti kostlivcov. Presnejšie sa vznáša nad pevnosťou, ktorú bránia  kostlivci s kanónmi. Sú presní a nebezpeční. Je dobré, keď sa spojí viac lodí a zaútočí na nich naraz, ale niekedy to viete zvládnuť aj sám.

Ak kanónovú paľbu prekonáte, musíte sa vylodiť, kde príde na rad vlna kostlivcov. Je dobré predzásobiť sa banánmi a nábojmi. Niekde neskôr sa objaví aj kapitán kostlivcov, ktorého musíte poraziť zobrať mu kľúč od pevnosti, aby ste sa dostali do miestnosti s pokladom.

Následne môžete vynášať poklady von, ale rátate s ďalšími  vlnami nepriateľov a teda potrebujete ochranu. Samozrejme nie len pred kostlivcami ale aj ostatnými hráčmi, ktorí vám môžu vaše poklady ukradnúť. 

 

 

Kraken

Kraken sa na rozdiel od pevnosti nedá lokalizovať. Nenájdete ho podľa žiadneho ukazovateľa a útočí náhodne.  Pri útoku sa z vody vynoria jeho chápadlá s tlamami na vrchole. Ak ho chcete zničiť, musíte do nich hneď začať strieľať delami. Ideálne do tlamy, teda do vrcholu každého chápadla, kde je najzraniteľnejšia časť. Môže sa stať, že vás niektoré chápadlo zoberie z paluby a zamáva vami vo vzduchu, alebo vám chápadlá obmotajú palubu. Vtedy musíte sústrediť všetku silu na rozsekanie alebo rozstrieľanie chápadla. Teda šable a pušky. Pri tom všetko nesmiete zabúdať na utesňovanie dier v lodi, lebo sa potopíte a skončíte. 

Na rozdiel od pevnosti, za zabitie Krakena nedostanete žiadne odmeny, jedine ak je to prvýkrát, dostanete achievement Kraken Good Time.

 

K tomu ak dosiahnete rank Pirate Legend otvárajú sa nové možnosti. Neviem, či sa to už niekomu poradilo ale vtedy sa otvára vlastné pirátska zátoka s legendárnymi misiami a rôzne ďalšie legendárne prvky a veci. Zrejme práve cez spomínaného záhadného cudzinca.

Ovládanie

Ešte pár tipov k ovládaniu. Hlavne na PC máte dôležité klávesy Q, E, ktoré zobrazia inventár,  Q je vaše vybavenie, E zobrazí aktuálne mapy.   Veci vyberiete tým, že prejdete na vec myšou a pustíte kláves. Zapamätajte si ešte kláves X, ktorým položíte vec, ktorú držíte.  Ostatné dôležité klávesy sa vám vždy zobrazia, keď máte niečo použiť.





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk