Dôsledky rozhodnutí v Cyberpunku 2077 nebudú mať okamžitý vplyv, môžu sa prejaviť o pár hodín neskôr a musíte s nimi žiť

Vývojári prezradili nové informácie k mechanikám hry, ale aj k enginu, ktorý sa budú snažiť potlačiť ďalej než očakávame.

pridal Gam_er 23.9.2018 o 15:50 pod hry
Dôsledky rozhodnutí v Cyberpunku 2077 nebudú mať okamžitý vplyv, môžu sa prejaviť o pár hodín neskôr a musíte s nimi žiť

HRY > NOVINKY >

Séria Zaklínač dokázala priniesť skutočne kvalitné príbehy, ktoré sa odvíjali od rozhodnutí hráča. Išlo buď o správne, alebo nesprávne voľby, ktoré priniesli nečakané dôsledky, v nečakanom čase. To je niečo, čo sa samozrejme chystá aj v pripravovanom Cyberpunku 2077. Trochu viac o týchto možnostiach hry a mechanikách dôsledkov rozhodnutí prezradil hlavný dizajnér hry Philipp Weber:

„Jedna vec, ktorú do hry tiež chceme zahrnúť je, že každá voľba má buď jeden, alebo viacero dôsledkov. Takže všetko, čo urobíte v tomto jednom queste, môže mať vplyv v dvoch alebo troch ďalších questoch, ktoré budú nasledovať neskôr.”

Weber hovoril o voľbách aj o čosi hlbšie a potvrdil fakt, že správne a nesprávne rozhodnutia nebudú vždy jasné, pričom sa ich dôsledky nemusia niekedy na príbehu prejaviť v blízkej dobe, ale až o niekoľko hodín neskôr:

Vec sa má tak, že vám chceme vyrozprávať príbeh, ktorý pôsobí realisticky. Takže vám nikdy nepovieme, či je jedno z vašich rozhodnutí dobré alebo zlé. Musíte o tom premýšľať a vybrať to, o čom si myslíte, že je správne. Je to presne ako v skutočnom živote. Niekedy, keď si myslíte, že ide o dobrú vec, tak to bude mať aj dobré následky. Inokedy sa však veci môžu úplne zvrtnúť.

Skrátka nechceme, aby ste očakávali čo sa stane ďalej, pretože je to nuda a hrali by ste hru ako: "hej, toto je tá správna voľba, ďalšia správna voľba, správna voľba, správna voľba...". Chceme vytvoriť zrelú hru. Súčasťou toho je násilie, sex, ale tiež to znamená, že chceme urobiť hru pre dospelých. Chceme, aby ste cítili emócie, no zároveň chceme, aby ste používali svoju hlavu a rozhodovali sa podľa seba, nie podľa toho, čo vám hra naznačí, že je správne alebo nie. Preto vám to neprezradíme.

Možno, že niekedy budete o niečom uvažovať a myslieť si, že je to dobrý nápad. Možno sa to neskôr vráti a bude to mať obrovské dôsledky, ktoré ste nečakali a budete s nimi musieť žiť. Pretože ďalšia vec, ktorú do hry tiež chceme urobiť je, že dôsledok sa niekedy prejaví aj o 5 hodín neskôr, rovnako, ako v skutočnom živote. Potom už skrátka nenahráte svoju uloženú pozíciu a nepoviete si, že sa teraz rozhodnete inak. Skrátka idete ďalej, žijete s dôsledkami vašich rozhodnutí, ale viete, že sú súčasťou vášho príbehu. Osobne si myslím, že práve takto môžeme vyrozprávať najlepší príbeh v hre pre dospelých.”

Cyberpunk 2077 ponúkne tiež nové animácie, ktoré potlačia engine na ďalšiu úroveň. Vývojári totiž do enginu investovali viac času, pričom dôveru v jeho schopnosti priniesol práve úspech tretieho Zaklínača:

„Dalo nám to pocit viery v naše vlastné schopnosti. Práve teraz sa naši umelci a level dizajnéri neboja testovať nové veci. To je presne to, čomu musíme zostať otvorení, pretože osobne verím, že Zaklínač sa ukázal v dobrom svetle. Prečo sa Cyberpunk ukáže ešte v lepšom? Lebo sa nebojíme zmien.

Máme úplne nový animačný systém a úplne sme zmenili prístup k ovládaniu animácií. Máme lepšie mocap štúdio, máme kompletne nový systém animácií tvárí založený na svaloch. Máme tiež novú generáciu synchronizácie pier, ktorú vidíte, keď ľudia hovoria. Okrem toho máme aj úplne nový prístup k vytváraniu prostredia, takže namiesto toho, aby sme pracovali naraz na obrovskom svete, vytvárame časti, ktoré sú potom upravené a umiestňované iným štýlom tak, že všetko je škálovateľné.

Ďalšia vec je jednoducho náš engine, ktorý sme sa rozhodli potlačiť za hranice, zatiaľ čo tvrdo pracujeme na optimalizácii, aby sme sa uistili, že hra bude fungovať na súčasných konzolách. Je to úplne nový spôsob. Povedal by som, že takmer každé jednotlivé oddelenie prešlo takýmto vývojom.”

Cyberpunk 2077 zatiaľ nemá dátum vydania. Na základe pripomienok vývojárov však rozhodne príde ešte na aktuálnu generáciu konzol PS4 a Xbox One. Okno vydania sa odhaduje niekedy na prelome rokov 2019 a 2020. 





Páči sa mi! (+9)






Dôsledky rozhodnutí v Cyberpunku 2077 nebudú mať okamžitý vplyv, môžu sa prejaviť o pár hodín neskôr a musíte s nimi žiť
PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: CD Projekt / CD Projekt Red
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. december 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk