Čo nám predviedol prvý deň Nintendo Switch Online služby?

Koľko stojí nová služba Nintendo Switch Online, čo za to dostanete a ako v nej online multiplayer beží? Na to všetko sme sa pozreli.

pridal matus_ace 20.9.2018 o 21:49 pod hry
Čo nám predviedol prvý deň Nintendo Switch Online služby?

HRY > NOVINKY >

Pred niekoľkými dňami sme sa dočkali spustenia Nintendo Switch Online služby, ktorá už aj na konzole od Nintenda spoplatnila multiplayerové hranie. Služba bola dlhšie odkladaná a vlastne sme sa detaily dozvedeli až tento mesiac. Aké boli teda jej prvé dni?

Online služba je súčasťou novej systémovej aktualizáciu, ktorú už máte pravdepodobne stiahnutú. Taktiež niektoré väčšie multiplayerové hry s vyžadujú aktualizáciu, napríklad Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 a Mario Tennis Aces. Predplatné služby nájdete v samostatnej sekcii Switch eShopu, kde sú tiež informácie. Mesačné predplatné stojí €3,99, za trojmesačné dáte €7,99 a za ročné €19,99. Cena je tak výrazne nižšia ako u konkurencie, no zároveň dostanete menej. K dispozícii je tiež ročné Family predplatné pre 8 účtov za €34.99.

Ešte pred zaplatením máte možnosť vyskúšať si službu na 7 dní v rámci Trial verzie, pričom defaultne je zapnuté automatické predĺženie, takže si na to dajte pozor a zrušte si ho. Zaplatiť môžete kartou, PayPalom, kartičkou s kódom z obchodu, alebo z peňaženky na svojom Nintendo účte. V Online sekcii eShopu vidíte detaily o svojom predplatnom a aj hry, ktoré ho potrebujú na online hranie. Fajn je, že free to play tituly (Fortnite, Paladins a iné) nepotrebujú predplatné, ak ich chcete hrať online.

Primárnym účelom tejto služby je naozaj hranie online, takže je to vlastne daň za multiplayer. A úprimne, osobne som si nejaké veľké zmeny nevšimol, avšak je nepatrím k tým, ktorí predtým mali s online hraním problémy. Strávil som večer hraním Splatoon 2 a MK8 Deluxe a išlo to ako po masle, no rovnako to pre mňa fungovalo aj pred spoplatnením. Nedokážem tak posúdiť, či to nejako pomohlo hráčom, ktorí mali predtým problémy napríklad s odpájaním.

Zatiaľ sa dobre javí fakt, že pool hráčov aspoň v týchto dvoch hrách nijako znateľne nepoklesol. Zápasy/preteky boli stále plné, hráčov našlo rýchlo, nebolo tu žiadne dlhé čakanie. Uvidíme, ako to bude vyzerať o týždeň, keď skončí Trial prvej vlne hráčov, ktorí ho skúšali. Osobne považujem za nešťastie používanie mobilnej aplikácie pre chat. Uvidíme, ako sa to v praxi ukáže a či Nintendo nakoniec tento krok neprehodnotí a neprinesie aj podporu chatu v konzole. Samotná aplikácia nie je zložitá a ponúka aj prepojenie napríklad na detailnejšiu službu Splatnet, stále je to však niečo mimo konzoly, čo by malo byť priamo v nej.

Čo nám predviedol prvý deň Nintendo Switch Online služby?

Aby ste však neplatili len za online multiplayer, k dispozícii sú aj nejaké bonusy. Tým hlavným je asi knižnica NES hier. Asi ste čakali, že hry budú v rámci nejakej ponuky v eShope, no je to trošku inak. Stiahnete si aplikáciu Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online z eShopu a všetky sú v rámci nej pod jednou strechou. Odtiaľ ich tak spúšťate, môžete medzi nimi prechádzať a aj meniť nastavenia. Napríklad sú tu 3 obrazové režimy: 4:3, Pixel Perfect a CRT filter. Hry môžete hrať sami, lokálne vo dvojici, alebo online. Môžete si tiež spustiť hru v online režime a hrať zatiaľ sami, kým sa niekto z priateľov pripojí. Online podporu má každý titul, aj keď bol pôvodne singleplayerový. Priamo v hre si môžete kedykoľvek vytvoriť uloženú pozíciu. Aby ste mohli tieto hry hrať aj online, musíte sa aspoň raz za 7 dní pripojiť online, aby si aplikácia overila, že máte stále platné členstvo.

Aktuálne je tu 21 NES hier a nechýbajú medzi nimi najväčšie klenoty konzoly, pričom kvalita emulácie je veľmi dobrá. Ďalšie tituly by mali pridávať pravidelne a snáď časom aj z iných systémov Nintenda. Teraz tu nájdete: Balloon Fight, Baseball, Donkey Kong, Double Dragon, Dr. Mario, Excitebike, Ghost n Goblins, Gradius, Ice Climber, Ice Hockey, Mario Bros., Pro Wrestling, River City Ransom, Soccer, Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Tecmo Bowl, Tennis, The Legend of Zelda a Yoshi.

Čo nám predviedol prvý deň Nintendo Switch Online služby?

Ďalšou očakávanou funkciou je Cloud Save. Teda podobne ako na PS4, aj tu s predplatným získate možnosť zálohovať si uložené pozície v cloude, ak máte napríklad viac konzol, či sa bojíte, že o ne môžete prísť pri pokazení konzoly. Hra však musí mať zabudovanú podporu a nemá ju každá, napríklad Fortnite funkciu nepodporuje. Detaily o podpore Cloud Save funkcie nájdete v karte každej hry na eShope.

Čo nám predviedol prvý deň Nintendo Switch Online služby?

No a nakoniec aj tu s predplatným dostanete prístup k zľavám a akciám, aj keď v tejto oblasti je toho zatiaľ veľmi málo. S predplatným dostanete totiž nový gear do Splatoon 2, čo je však len kozmetika. A taktiež máte možnosť kúpiť si dvojicu bezdrôtových ovládačov v štýle NES gamepadov. Ovládače stoja 59,99€. Snáď sa ale čoskoro objavia aj zľavy na hry pre členov, ako je to na iných platformách.

S aktuálnym updatom do konzoly tiež pribudli nové možnosti nastavenia účtov. Môžete mať totiž viac konzol, na jednej si nastaviť svoj účet ako primárny a na druhej ako sekundárny. Potom môžete sťahovať a hrať svoje hry na viacerých konzolách, avšak nie súčasne. Rovnako však aj Online predplatné môžete využiť týmto štýlom na viacerých konzolách.

Čo nám predviedol prvý deň Nintendo Switch Online služby?

Služba je len na úplnom začiatku, takže to tak treba aj brať. Na druhú stranu, po toľkých odkladoch by sme čakali hneď v úvode lepšiu ponuku, najmä v oblasti akcií pre členov predplatného. Takto je zatiaľ motivácia ísť do nej slabšia, ak naozaj nehrávate online. Ponuka retro titulov je pekná a pestrá, multiplayer im navyše pridáva niečo navyše, no ocenia to najmä nostalgici. Uvidíme, kam sa služba posunie aj v tejto oblasti. Zatiaľ bude najlepšie, ak si Nintendo Switch Online vyskúšate sami v Trial verzii a rozhodnete sa, či je to niečo, čo vás zaujíma. Koniec koncov, tých necelých 20 eur nie je až také zlé, no sami musíte usúdiť, či vám to za to stojí.





Čo nám predviedol prvý deň Nintendo Switch Online služby?  Čo nám predviedol prvý deň Nintendo Switch Online služby?  Čo nám predviedol prvý deň Nintendo Switch Online služby?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18401)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk