Discord store sa stáva pre vývojárov ešte lákavejší, znižuje svoj podiel zo zisku

Discord hovorí, že v dnešnej dobe už si digitálne obchody nemusia brať 30% a dodáva, že hlavne nenažranosť Steamu umožnila vznik množstva digitálnych obchodov.

pridal play3man 17.12.2018 o 8:51 pod hry
Discord store sa stáva pre vývojárov ešte lákavejší, znižuje svoj podiel zo zisku

HRY > NOVINKY >

Taký Steam je rozhodne najväčším digitálnym herným obchodom, ktorý v súčasnosti existuje. Obrovská herná komunita a desiatky tisíc hier robí s Valve zaujímavé veci - napríklad ústup od vývoja hier. Takáto popularita však vývojárov hier až tak neteší, teda minimálne z jednej strany - percentá, ktoré si Valve ukrojí z celého zisku.

Vývojári totiž majú na Steame 70% z predajnej sumy, teda 30% si berie do vrecka samotné Valve. Samozrejme, pri veľkom počte aktívnych hráčov si Valve môže dovoliť pýtať väčšiu sumu ako výmenu za to, že sa hra môže dostať k oveľa väčšiemu počtu hráčov ako pri konkurencii. Každopádne, práve tento fakt prináša ďalším hráčom na trhu priestor na zlepšenie podmienok, s ktorými by vedeli vývojárov prilákať práve na svoju stranu aj za cenu menšej komunity.

Nedávno sa do týchto vôd vrhlo aj Epic Games so svojim vlastným obchodom. Pre tvorcov hier môže byť tento obchod zaujímavý až 88% podielom z predaja, no známy Discord nestráca čas a prichádza s ešte lepším pomerom:

"Sami sme sa spýtali: Prečo je cena za distribúciu hier 30%? Je to jediný dôvod, prečo si vývojári vytvárajú vlastné obchody a launchery pre distribuovanie hier? Ukázalo sa, že distribúcia hier v roku 2018 naozaj nestojí 30%." - píše obchod v tlačovej správe.

Ďalej v správe oznámili, že pri všetkých vývojárov hier bez rozdielu, či ide o AAA titul alebo menšiu hru, budú mať stanovený fixný podiel z predaja vo výške 10%, takže zvyšných 90% dostanú priamo vývojári.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19852)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk