Vydali sme sa do prírody s novým DLC pre Overcooked! 2

Aké dojmy v nás zanechalo nové tematické rozšírenie pre parádny kooperatívny titul?

pridal matus_ace 22.4.2019 o 12:16 pod hry
Vydali sme sa do prírody s novým DLC pre Overcooked! 2

HRY > NOVINKY >

Team 17 sa s novým DLC pre ich kooperatívny titul Overcooked! 2 prišli netrafili do aktuálnej témy. Je tu totiž Veľká noc, no ako už názov napovedá, Campfire Cook Off je o opekačkách a kempovaní. Ale aspoň je v ňom badať prichádzajúcu jar, keďže vaše postavičky vytiahne von z kuchýň do prírody. Tam na ne čakajú nové výzvy, ktoré preveria najmä silu vašich vzťahov. Rovnako ako základná hra, aj toto bude pre ne poriadna skúška.

Najskôr sa na toto DLC pozrime v reči čísiel. Campfire Cook Off stojí samostatne €4.99 (môžete ho mať aj ako súčasť Season passu za €16.99) a za túto cenu vám prináša novú mapu, na ktorej je spolu 15 nových levelov, 4 nových kuchárov (bobor, sova, dievča, medveď), no a k tomu celému pribudli aj dve výrazné nové herné mechaniky.

Vydali sme sa do prírody s novým DLC pre Overcooked! 2

Nechýba však ani porcia príbehu o tom, ako je cibuľový kráľ stále v exile, no ak mu teraz pomôžete získať nové recepty, možno sa už bude môcť vrátiť späť. Vydávate sa tak do prírody učiť sa tieto nové recepty, ktoré vychádzajú z kempovania. Špekáčky a naše tradičné lahôdky tu síce nenájdete, no opekanie mashmallowov nechýba. Recepty sa stávajú postupne náročnejšie a aj kuchyne vám čoraz viac komplikujú situáciu. Treba sa dobre zosynchronizovať, pokojne po sebe pri hraní aj kričať, prípadne si to natrénovať. Hra totiž teraz umožňuje trojicu režimov - tréning, bežné kampaňové hranie na hviezdy a survival na čas.

Aby ste sa v kampani dostali ďalej, potrebujete hviezdy. To znamená, že musíte hrať čo najlepšie, poctivo spolupracovať a učiť sa levely tak, aby ste strácali čo najmenej času. Akurát mám dojem, že aj s týmto DLC opäť autori tlačia na to, aby ste hrali až vo štvorici. Pre dvojicu sú 3 hviezdy v niektorých leveloch takmer nemožné. Musíte suroviny spracovať, pripraviť, naservírovať na tanier a aj doručiť na výdaj. Kuchyne sú pritom neraz dynamické a poriadne komplikované.

Vydali sme sa do prírody s novým DLC pre Overcooked! 2

Navyše sa to teraz spestruje aj tým, že kým v základnej hre je oheň váš nepriateľ a v kuchyni vám nemôže vypuknúť požiar, tu sa bez ohňa nepohnete, keďže varíte v prírode. Musíte tak zbierať drevo, rúbať ho a prikladať do ohniska. No opäť pozor na to, nechcete predsa vypáliť les. Druhou novinkou sú batohy. Aj tu máte často suroviny v škatuliach, odkiaľ ich musíte vyberať, no vaše postavy majú aj batohy, v ktorých si nosia suroviny. Nemôžete si ich však odtiaľ vytiahnuť sami - to musí urobiť váš spoluhráč. Z toho vyplávajú zábavné situácie, keď na vás neúprosne tlačí čas, akútne potrebujete syr, no ten je v batohu spoluhráča, ktorý uteká k ohnisku, aby nevznikol požiar, takže musíte utekať za ním.

Spomínal som 15 levelov, no v kampani samotnej je ich vlastne len 12. Ďalšie 3 sú špeciálne skryté levely s trochu inou výzvou, ktoré si odomknete tak, že v tých štandardných leveloch splníte nejakú špeciálnu požiadavku, čo je zaujímavá novinka. Celkovo Campfire Cook Off považujem za vydarenú expanziu, pričom je prvým z trojice veľkých rozšírení plánovaných pre hru (menšie už vyšli a snáď sú stále nejaké v príprave), no ak budú aj ďalšie dve takto chytľavé, je sa na čo tešiť. Do hry prináša slušnú porciu zábavy, pri ktorej sa budete smiať, plakať a aj si nadávať.





Vydali sme sa do prírody s novým DLC pre Overcooked! 2  Vydali sme sa do prírody s novým DLC pre Overcooked! 2  Vydali sme sa do prírody s novým DLC pre Overcooked! 2
Vydali sme sa do prírody s novým DLC pre Overcooked! 2  Vydali sme sa do prírody s novým DLC pre Overcooked! 2  Vydali sme sa do prírody s novým DLC pre Overcooked! 2
Vydali sme sa do prírody s novým DLC pre Overcooked! 2  Vydali sme sa do prírody s novým DLC pre Overcooked! 2  Vydali sme sa do prírody s novým DLC pre Overcooked! 2
Páči sa mi! (+1)






PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Team 17 / Ghost Town Games, Team 17
Štýl: Arkáda
Dátum vydania: 7. august 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk