Týždenník - Fortnite skončil a znovu začal

Fortnite bol témou týždňa a doplnila to ukážka PC verzie Red Dead Redemption 2.

pridal saver 20.10.2019 o 22:46 pod hry
Týždenník - Fortnite skončil a znovu začal

HRY > NOVINKY >

Fortnite znovu ukázalo svoju silu a výrazne rozvírilo pokojné herné vody. Totiž Epic hru vypol a nie na chvíľu, ale rovno na dva dni, čo bolo pre niektorých hráčov priam hrozné a náležite tomu prešli na pornhub. Vďaka tomu sme zistili, že Fortnite je už taká silná značka, že sa na ňu začala pýtať aj Lady Gaga.

Našťastie po dvoch dňoch bola hra znovu zapnutá a to rovno s novou mapou a novými možnosťami. Hra tak bola po dvoch rokoch výrazne oživená, priniesla lode, rybačku, plávanie a hlavne nové miesta na skúmanie a taktizovanie.  

Red Dead Redemption 2 ukázal svoju PC verziu, ktorá vyzerá veľmi pôsobivo a dostane rôzne vylepšenia do vizuálu oproti konzolovým verziám. Keď bude mať Rockstar toto vydanie za sebou, uvidíme, či sa začne orientovať na vydanie GTA VI, alebo či skôr vydá GTA V a aj RDR 2 na nových konzolách. Niečo sa hovorilo aj o Switchi. Na druhej strane Steven Ogg, Trevor z GTA V, náhle hovorí, že GTA VI by malo vyjsť v roku 2020 alebo 2021.

Veľkou témou bola aj prvá reálna fotka PS5 devkitu, ktorá potvrdzuje patent a aj rôzne leaky. Je to však len devkit a teda nejako veľa to nehovorí o budúcej konzole. Aj keď ten výrez môže byť efektívny pre chladenie. 

Ostáva dúfať, že v novej generácii uvidíme aj niečo takéto:

Z iných noviniek sme tu mali viac k Star Wars Jedi: Fallen Order, ktorý je už gold a ktorý dostal aj nové informácie a video. K tomu prekvapivo bol rovno ohlásený a vyšiel v early access Postal 4, odložené bolo Vampire: the Masquerade - Bloodlines 2 na budúci rok, pričom adventúrová hra Coteries of New York vyjde už v decembri a na rok 2021 bola ohlásená adventúrová RPG Masquerade - Swangsong od tvorcov the Council. 

Zatiaľ sa pozrime na veľkosti máp v hrách:

Call of Duty autori tento týždeň prekvapili a napriek tomu, že mali lootboxy zapracované v bete, s celou hrou prechádzajú na Battle Pass systém, teda predplatné skinov podobné Fortnite. Uvidíme však, či sa tam neskôr náhodou neobjavia nejaké platené zbrane. 

Ukázal sa aj nový Need for Speed: Heat, ktorý síce prinesie nočný a denný svet a rôzne typy pretekov, ale video ukázalo až príliš mŕtvy svet. Ten svet je mimochodom rozsiahly a mapa vyzerá veľmi dobre, ak však bude prázdny, bude to k ničomu. NFS by si priam žiadalo živší svet na štýl GTA. 

Znovu sa nám ozval Blizzard, ktorý rozdal ďalšie bany za Hong Kong, aj keď to citeľne nechcel, hráči ich doslova prinútili, keď sa pýtali, prečo nedostali bany aj títo hráči. Na Blizzard reagovali už aj US politici, ktorí vidia, ako sa americké filmy klaňajú pred Čínou a prehliadajú ich porušovanie ľudských práv. Keď sme pri Blizzarde, mali sme tu aj gameplay ukážky z Warcraft 3 Reforged.

 

Z hardvéru nám Google predstavilo Pixel 4 a Pixel 4 XL - ich nové mobily, ktoré nevyzerajú zle, ale zase ani neoslnia, možno kamery nebudú zle, ale nie najlepšie. Čo však budú mať mobily ako prvé je radarový systém na zachytávanie pohybov nad displejom. Už sa nemusíte displeja dotýkať, napríklad ak chcete zrušiť telefonát, alebo zdvihnúť. 

Microsoft k tomu plne predstavil svoj Elite II controller, ktorý sa už dá v US vyhrať v Taco Bell spolu s Xbox One X konzolou. Oficiálne sa dostane do predaja v novembri.

Cez víkend bolo aj vyhodnotenie CEEGA cien za hry strednej a východnej Európy, kde Slovensko získalo cenu za Blood will be Spilled za grafiku, ale aj Slovák Vladislav Polgár (síce z českej firmy Keen Software House) prebral cenu za technológie za  Space Engineers.  V porote bol aj Matúš od nás.

Z recenzií sme ohodnotili Trine 4, znovu kvalitnú časť Trine série, nový Grid však nie je až taký kvalitný ako by sme chceli. Z malých hier sme sa pozreli na Solo: Islands of the Heart a aj na pokračovanie Yooka Laylee, Play with me a aj A dark room. Pozreli sme sa aj na to, ako sa hrá Zaklínač 3 na Switchi. Z hardvéru sme sa pozreli na lacné myši Marvo Scorpion, ako aj na náramok Fitbit Inspire HR. Z interview sme sa teraz s CD Projektom o Cyberpunku 2077 a s Fatshark o Vermintide 2. Nakoniec sme vyskúšali aj ako funguje xCloud streaming u nás  a zhrnuli sme si aké hallowenske hry prichádzajú tento rok.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk