Zamestnanci obviňujú šéfa Razeru z diktátorského vedenia firmy, zastrašuje ich, kričí na nich a hádže veci o stenu

Štrnásť bývalých zamestnancov sa o generálnom riaditeľovi vyjadruje veľmi nelichotivo. Vyjadrenie Ming_Liang Tana k celej kauze je však tiež mierne kontroverzné.

pridal Gam_er 6.12.2019 o 17:44 pod hry
Zamestnanci obviňujú šéfa Razeru z diktátorského vedenia firmy, zastrašuje ich, kričí na nich a hádže veci o stenu

HRY > NOVINKY >

Keď sa povie herný hardvér, mnohým napadne firma Razer, ktorá je na tomto trhu naozaj významným hráčom. Momentálne je však vedenie obvinené z toxického riadenia a podpory nepríjemného prostredia pre zamestnancov. Aspoň podľa správy Cecilie D'Anastasio z Kotaku, ktorá sa vo veľkej miere zameriava na nelichotivé správanie miliardára, spoluzakladateľa a generálneho riaditeľa Razeru Ming-Liang Tana.

D'Anastasio sa mali vyjadriť 14 bývalí zamestnanci, ktorí pracovali v centrále spoločnosti Razer v Kalifornii. Podľa nich Tan viedol firmu ako diktátor ktorý často kričal, hádzal predmety a verejne hanobil alebo hrozil prepúšťaním zamestnancov, ak niečo nebolo podľa jeho predstáv. Generálny riaditeľ mal podľa niektorých zdrojov zamestnancom dokonca hroziť fyzickým napadnutím. Jeden z anonymných bývalých zamestnancov ho opisuje takto:

"Jeho štýl riadenia spočíval v podnecovaní strachu. Bol to bezpochyby diktátor. Jeden z jeho citátov, ktorý predniesol zamestnancom bol, že toto nie je demokracia, ale diktatúra. Nebolo nič príliš veľké alebo príliš malé, čo by nechcel ovládať. Všetko prechádzalo cez neho a bez neho sa neurobilo nič."

Ku kauze sa vyjadril aj samotný Ling-Liang Tan, ktorý obvinenia zamestnancov bagatelizoval. Tvrdí, že výhrady, ktoré prešli do fyzických prejavov mal reálne iba pri neštandardných prototypoch a že akékoľvek hrozby myslel len zo žartu:

"Ak produkt nespĺňa moje normy, môžem vyjadriť nespokojnosť dokonca aj zvýšením hlasu. Boli tu prípady, keď prototypy nespĺňali moje požiadavky. Na dizajnovom meetingu som ich hodil o stenu alebo na podlahu, aby som preukázal svoju nespokojnosť s návrhom, inžinierstvom alebo kvalitou prototypu. Urobil som vtedy vyhlásenia ako "nenúťte ma udrieť vás do tváre" alebo "pošlem na vás svojich vraždiacich robotov." Išlo však len o vtipné prirovnania."

Popri správaní Tana sa Razer zaoberal aj krízou. Niektorí bývalí zamestnanci uviedli, že pracovali 60 až 100 hodín pracovného času, ktoré viedli k veľkým eventom alebo veľtrhom, často bez platených nadčasov. Razer oficiálne trvá na tom, že obdobia krízy u nich boli počas krátkych období a nikto nebol nútení, aby pracoval 60 až 100 hodín týždenne. 

Samozrejme, pokiaľ ide o Razer, Kotaku zaznamenalo od mnohých aj pozitívne reakcie. Týkali sa najmä roku 2017, keď mnohí zamestnanci dostali naozaj zaujímavý bonus, v niektorých prípadoch až v sume 200-tisíc dolárov. Keď sa pozrieme na celé spektrum, neznie to tak, že by Razer bol, resp. je najhoršie pracovné miesto v hernom priemysle. Nie je to však ani niečo, za čo by sa mala firma potľapkávať po ramene. Povaha Tanovych vyhlásení však nevzbudzuje veľa dôvery v nápravu. 





Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk