CD Projekt RED vysvetľuje odloženie Cyberpunku 2077

Síce toto rozhodnutie hráčov nepotešilo a štúdio s ním otáľalo do poslednej chvíle, no považujú ho za dobré.

pridal Gam_er 20.1.2020 o 21:54 pod hry
CD Projekt RED vysvetľuje odloženie Cyberpunku 2077

HRY > NOVINKY >

Odloženie Cyberpunku 2077 na september znamená pre CD Projekt RED krušné časy. Nie je to len sklamanie hráčov, ale aj ďalších 5 mesiacov tlaku na vývojárov, keďže sa budú vyžadovať nútené nadčasy, čo sa zamestnancom často nepáči.

CD Projekt RED sa týmto aspektom zaoberá, čo štúdio zverejnilo aj v stanovisku pre investorov. Adam Kiciński vysvetľuje, prečo sa toto odloženie deje a čo všetko ich teraz čaká:

"Prečo teraz? Prečo tri mesiace pred vydaním? Nuž, čakali sme, no aj keď dlhšie čakáte, nikdy sa nevyhnete okamihu, kedy treba prijať rozhodnutie. Hru neustále vyhodnocujeme a rozhodli sme, že ak chceme odklad, práve teraz je ten pravý okamih na to, aby sme si pridaním ďalších 5 mesiacov boli skutočne istí, že zvládneme doručiť to, čo sme sľúbili. 

Samozrejme, bolo to ťažké rozhodnutie. My a náš tím (ktorý bol informovaný len pár minút pred Kicińskiho stanoviskom) si však myslíme, že to bolo dobré rozhodnutie a že ďalších 5 mesiacov nám umožní vydať perfektnú hru."

Kiciński tvrdí, že odloženie vydania o 5 mesiacov bude do istej miery znamenať aj 5 mesiacov nadčasov. Krízu sa však snažia obmedziť v maximálnej možnej miere. Také je však podľa neho posledné štádium pred vydaním hry, kde sa snažia byť rozumní. Zamestnanci CD Projektu RED však mali ešte len nedávno pocit, že sa Cyberpunk 2077 do lisovne zasiela už v najbližších týždňoch a správu o odložení sa dozvedeli takpovediac za horúca:

"Existujú veci, ktoré sú naplánované a veci, ktoré sa dejú spontánne. Akonáhle máte na stole celú hru, vidíte všetky prepojenia, závislosti a budete ju hrať, získate predstavu o tom, čo všetko ešte treba vyladiť a vylepšiť. 

Samozrejme, sú tu bugy, rôzne bugy, nové a staré, no pri hraní takejto veľkej hry je ťažké určiť presný rozsah. Vidíte toto a tamto, no a pomyslíte si, že by bolo dobré to opraviť. Takže rozhodnutie odložiť hru nespustilo jeden konkrétny okamih. Je to prebiehajúci proces a vedeli sme, že deň D bol posledný okamih na to, aby sme hru odložili. Nedokázali sme ďalej diskutovať, tak sme sa preto rozhodli práve teraz. Pretože to bolo posledné rozumné okno na oneskorenie vydania."

Odloženie znamená aj väčšie množstvo práce a tlaku na vývojárov, čo je ošemetná záležitosť pre každú firmu. Vývojári však predtým boli presvedčení, že stihnú dodať hru v čase, ktorý bol stanovený na E3. Aspoň to tvrdil dizajnér Paweł Sasko, ktorý vtedy na výstave povedal:

"Cítime sa pomerne pohodlne, že môžeme hru vydať v deň, ktorý sme ohlásili a nezabiť sa. Je to komplexná téma. Tento projekt sa nám páči a chceme na ňom pracovať. Ak by mi niekto povedal, že mám skončiť alebo, že toto by som nemusel robiť, odvetil by som, že to chcem urobiť lepšie. Mám sa uspokojiť s niečim, čo je horšie? 

To ku*va neurobím. Naozaj to odo mňa nechcite. Nikdy to neurobím. A čo ďalší chlapci u nás? Oni hovoria to isté. Nikto nesúhlasí s tým, aby sme vydali niečo, čo je šrot. Nikdy. Samozrejme, nikto netvrdí, že je to šrot, no je tu rovnováha, pri ktorej sa pracuje 100 hodín týždenne. Sto hodín týždenne je extrémnych. Ide však skôr o to, aby ste boli chytrí a vybrali si tie správne výzvy. Sú veľké veci, do ktorých môžete investovať svoj čas, no pre hráča zostávajú neviditeľné. Potom sú tu malé veci, ktoré hráči môžu totálne oceniť."





Páči sa mi! (+22)







CD Projekt RED vysvetľuje odloženie Cyberpunku 2077
PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: CD Projekt / CD Projekt Red
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. december 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk