AVERMEDIA LIVESTREAMER 311S - SADA NA STREAMOVANIE HIER

AVERMEDIA LIVESTREAMER 311S - SADA NA STREAMOVANIE HIER

8.5

Chcete začať so streamingom?

Test

Avermedia je známa hlavne svojimi grabovacími a streamovacími kartami, ale postupne sa posúva stále ďalej, pridala aj mikrofón a najnovšie aj kameru. Celé to teraz ponúka v zaujímavom balíku Live Streamer 311S. Ten poskytne zaujímavú štartovaciu sadu hlavne pre začínajúcich streamerov, ale využitie nájdu aj tí skúsenejší, ktorí doteraz streamovali so slabšími zariadeniami a chcú prejsť vyššie.

V Live Streamer 311S balíku nájdete streamovacie zariadenie Live Gamer Mini, pridáva sa mikrofón Live Streamer Mic 133 a streamovacia kamera Live Streamer Cam 313. Je to tak komplet balenie, s ktorým máte streaming vybavený po každej stránke. Kamera na váš obraz vo videu, kvalitný mikrofón a streamovacie externé zariadenie, do ktorého môžete jednoducho zapojiť ako PC, tak aj konzoly. 

Nie je to jediná zvýhodnená sada, ktorú Avermedia ponúka. Ak by ste chceli väčší mikrofón, Avermedia do pôvodnej Live Streamer BO311 sady dáva namiesto Mic 133 väčší AM310 mikrofón. Samozrejme, ak nepotrebujete všetko, alebo chcete inú konfiguráciu, viete si kúpiť jednotlivo samotné zariadenia. Napríklad ak by ste chceli rovno streamovať, v 4K treba vymeniť Live Gamer Mini za Live Gamer Ultra.

 

Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier
Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier Kompletná streamovacia sada od Avermedie.
Kompletná streamovacia sada od Avermedie.


Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier Live Gamer mini je malé streamovacie zariadenie na 1080p obraz.
Live Gamer mini je malé streamovacie zariadenie na 1080p obraz.


Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier Zapojíte vstup, výstup a s PC prepojíte cez USB.
Zapojíte vstup, výstup a s PC prepojíte cez USB.





 

Live Gamer Mini - GC311

Live Gamer mini je nová grabovacia karta na zaznamenanie videí od Avermedie, v ktorej sa výrobca snažil zminimalizovať celé zariadenia. Je tak minimalistické, len s nevyhnutnou veľkosťou na HDMI vstup, HDMI výstup a USB výstup.  Pričom maximálne nahrávanie je v 1080p/60fps, čo je stále ideálne a aj plne postačujúce na streamovanie alebo aj zaznamenanie gameplayu. 

Špecifikácie: 

Rozhranie: USB 2.0 (USB Micro)
Video audio vstup: HDMI
Video audio výstup: HDMI
Maximálne priechodné rozlišenie: 1080p60 
Maximálne rozlíšenie záznamu: 1080p60 (podpora 1080p, 1080i, 720p, 576p, 480p, 480i)
Formát záznamu: MPEG 4 (H.264 + AAC) / hardvérová podpora
Rozmery:100 x 57 x 18,8 mm
Váha: 74,5 g 

HDMI vstup môžete zapojiť z PC, Xbox One, PS4 alebo aj Switch konzoly, pričom výstup môžete dať na monitor. Samotný USB výstup pripojíte do PC. Cez USB následne pôjde samotný obraz, ktorý spracujete v niektorom streamovacom programe, napríklad aj RECentral od Avermedie, ktorá s tým priamo spolupracuje. V ňom už doplníte obraz o svoj hlas, prípadne záber z kamery. 

Pri Live Gamer Mini treba rátať s tým, že ponúka len 1080p vstup a teda nevie spracovať a zmenšiť napríklad 4K rozlíšenie ani ním vyššie rozlíšenie neprejde (ak máte 1440p alebo 4K monitor a zapojíte Live Gamer Mini, musíte rozlíšenie zmenšiť na 1080p). Zároveň nevie nahrávať na internú kartu. Musíte tak vždy mať zariadenie pripojené k PC, nie je to ako LiveGamer Portable verzia, ktorá má aj zapracovanú SD kartu. V každom prípade, pokiaľ ide o streamovanie v 1080p, Live Gamer Mini ponúka všetko, čo potrebujete.  Viac detailov sme si o ňom už spísali v samostatnej recenzii.

Samostatné Avermedia Live Gamer Mini grabovacie zariadenie je za 118 eur (ak by ste chceli 4, live gamer Ultra je za 201 eur)

 

Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier
Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier Mikrofón je variabliný a ak máte iné úchyty, môžete využiť len niektoré časti.
Mikrofón je variabliný a ak máte iné úchyty, môžete využiť len niektoré časti.


Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier Kvalita mikrofónu nechýba.
Kvalita mikrofónu nechýba.


Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier Mikrofón má ako penovú ochranu, tak aj gumené tlmenie v stojane.
Mikrofón má ako penovú ochranu, tak aj gumené tlmenie v stojane.





 

Livestreamer Mic 133

V balení pridáva Avermedia nový streamerský mikrofón, ktorý je menší a kompaktnejší ako veľký AM 310 mikrofón. Ten sme recenzovali minule. Tento je kompaktnejší a nie je nevyhnutne určený len na streamovanie, ale viete ho využiť aj ako blogerský alebo youtuberský mikrofón na mobile alebo kamere. Je ľahký, kompaktný a jednoducho prenosný.

Špecifikácie:

Typ: kondenzátorový mikrofón
Citlivosť konektoru 3,5 mm: -37 dB ± 3 dB při 1 kHz, (0 dB = 1 V / Pa)

Frekvenčná odozva: 20Hz ~ 16kHz
Maximálna SPL: 110 dB
Rozmer (so stojanom): 70 x 83,3 x 132,25 mm
Váha (so stojanom): 80 g   (pre porovnanie AM310  váži 468 gramov)

V balení dostanete ako mikrofón, tak aj penovú násadu a aj odpružený držiak s napojiteľným stojanom. Je to kompatibilné aj so štandardnými držiakmi, a teda môžete ho napojiť aj na rôzne stojany alebo aj na kameru a mobilné držiaky.

Mikrofón sa napája štandardným analógovým jackom 3,5 mm, kde Avermedia pridáva kábel aj s redukciou, ak by ste potrebovali spojiť headset a mikrofón. Možno je škoda, že nepridala aj USB redukciu, ak by ste to chceli zapojiť na mobil, keďže už niektoré mobily nemajú 3,5 mm jack. Ak to však chcete  primárne na streamovanie z PC, pripojenie nemusíte riešiť. 

Je to smerový mikrofón a teda veľmi dobre počuť váš hlas, ak je na vás nasmerovaný a zároveň slušne tlmí ostatné hluky ďalej od mikrofónu. A to či už ho máte na PC, alebo na mobile, prípadne kamere. Pri streamovaní však v mikrofóne počuť hlavne ťukanie klávesov. 

 

Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier
Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier Kamera ponúka 1080p video a dva mikrofóny.
Kamera ponúka 1080p video a dva mikrofóny.


Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier Úchyt na monitor mohol byť pevnejší, ale kameru udrží.
Úchyt na monitor mohol byť pevnejší, ale kameru udrží.


Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier Kamera má aj kryt, ak chcete mať súkromie a aj svetlo, aby ste vedeli, kedy je aktívna.
Kamera má aj kryt, ak chcete mať súkromie a aj svetlo, aby ste vedeli, kedy je aktívna.





 

Livestreamer Cam 313

Nakoniec je tu decentná kamera, ktorá ponúkne ako obraz, tak aj zvuk. Pripojíte ju k PC cez USB a bude vás snímať v 1080p/30fps, a to s kvalitným obrazom. Na rozdiel od mikrofónu nie je rozoberateľná, prichádza v kuse kamera s dvomi mikrofónmi po stranách. K tomu svojí na podstavci, ktorý viete umiestniť na vrch monitora, alebo aj upevniť skrutkou na štandardné držiaky.  Nakoniec ak by ste chceli súkromie, kamera má zasuvný kryt, ktorým ju viete zakryť. Plus ak je kamera aktívna, vždy pri nej svieti modré svetielko.

Špecifikácie:

Typ: USB 2.0 FullHD Webkamera
Senzor: 1/2.7" CMOS senzor, 2MP
Video: MJPEG a YUY2
Zaostrovanie: Fixné
F/NO: 2,0 mm
Pracovná vzdialenosť: 40 cm - 1 m 
UVC Podpora: áno
Rozmery: 90 x 53 x 47 mm
Váha: 130 g 

Samotný obraz z kamery vám rovno zachytí RECentral program Avermedie a umožní ho rôzne umiestniť po obrazovke a prípadne zmenšiť štandardne do rohu streamu.  Viete si upraviť farby, jas, kontrast a pridaných je aj niekoľko zábavných doplnkov na tvár, ako sú uši, afro vlasy atď.

Kamera však nevie oddeliť pozadie podľa hĺbky, a teda ak by ste chceli odfiltrovať prostredie, musíte to urobiť podľa farby a teda ideálne vtedy sedieť pred jednofarebnou stenou, či už zelenou alebo inou. Záleží na tom, aký štýl  zobrazenia svojho obrazu v hre preferujete. 

Prípadne ak nestreamuje, je to kompatibilné aj so Skype a štandardnými programami. Vtedy využijete aj zabudovaný mikrofón, ten je len základný na videohovory. Na streamovanie a nahovorenie videí je ideálne používať samostatný mikrofón pre kvalitný zvuk (treba vždy vypnúť vstup z kamery, aby vás nenahrávalo dvakrát).

Samostatnú kameru Avermedia PW313 kúpite za  €. 

 

Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier
Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier RECentral od Avermedie vám umožní bezproblémové nahrávanie alebo streamovanie.
RECentral od Avermedie vám umožní bezproblémové nahrávanie alebo streamovanie.


Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier Môžete si vybrať jednu streamovaciu službu alebo aj viac naraz.
Môžete si vybrať jednu streamovaciu službu alebo aj viac naraz.


Avermedia Livestreamer 311S - sada na streamovanie hier Doplnky na tvár nechýbajú, viete si pridať uši alebo aj afro vlasy.
Doplnky na tvár nechýbajú, viete si pridať uši alebo aj afro vlasy.




 

ReCentral

Avemedia popri svojich kartách neustále vylepšuje aj svoj streamovací a nahravací softvér RECentral. Ten je už teraz v štvrtej verzii a umožní vám automaticky spojiť všetky tieto zariadenia.  Teda z grabovacieho zariadenia si zoberie obraz, ten môžete doplniť svojím videom z kamery, ktoré zmenšíte do niektorého rohu a automaticky sa pridá aj mixovanie mikrofónu. Všetko si viete detailne nastaviť. 

Celé to viete nahrať do súboru, alebo priamo automaticky streamovať na jednu zo siedmich podporovaných služieb. Prípadne aj na viac naraz. Je tam Youtube, Twitch, Mixer, Facebook a ďalšie. Zároveň kódovanie videa môže byť akcelerované grafickou kartou, ktorá preberie záťaž z procesora, alebo ak máte menej výkonnú grafiku, môžete to nechať na procesor. 

Avermedia tu má dobrú ponuku a pre základný streaming vám nič nebude chýbať. Len treba rátať s tým, že ak grabujete aj cez kartu, ale k tomu pridávate svoj obraz, má to dopad aj na záťaž procesora, a teda je ideálne mať aspoň šesťjadrové nové i5 alebo Ryzen 5 procesory, ideálne rovno i7 alebo Ryzen 7. Svoje si zoberie ako hra, tak aj spracovanie celého videa. Ak vám procesor už nebude stíhať, bude znižovať framerate a začne to aj sekať. Na mojom starom štvorjadre i5 to veľmi cítiť.  Krátku ukážku z Rustleru to ako-tak zvládlo, ale sekanie vidieť.

 

 

Celkovo ak chcete kompletné balenie pre streaming, Live Streamer 311S je veľmi dobrá sada. Možno viac multifunkčná ako pôvodné 311 balenie s veľkým mikrofónom. Menší mikrofón výrazne na kvalite hlasu neuberá a zároveň ho môžete použiť aj pre mobil alebo veľkú kameru. Je veľmi ľahko prenosný. Obe sady však ponúknu úplne všetko, čo potrebujete na štart vašej streamerskej kariéry a vydláždia vám cestu k nahradeniu starej generácie streamerov. PewDiePie a Ninja sa môžu triasť.  

Avermedia Live Streamer 311S sada vyjde na 209 eur, zatiaľ ešte nie je v obchodoch, ale pôvodnú 311 sadu s veľkým mikrofónom si môžete teraz kúpiť v zľave za 197 eur.


napísal saver 21.2.2020
Páči sa mi! (+1)
8.5
AVERMEDIA LIVESTREAMER 311S - SADA NA STREAMOVANIE HIER
+ kompletné balenie pre streaming + kamera, mikrofón, grabovacia karta
+ mikrofón je kvalitný, smerový a využiteľný aj na vonkajšie nahrávanie
+ kamera s kvalitný obrazom
+ jednoduché zapojenie a spojazdnenie
- grabovacie zariadenie mohlo mať 4K passthrough
- uchytenie kamery na monitor mohlo byť pevnejšie


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk