Hry, ktoré vás udržia vo forme aj v karanténe

Byť doma v karanténe neznamená len sedieť na zadku a prejedať sa sladkosťami. Hýbať sa totiž viete aj pred TV/monitorom

pridal matus_ace 28.3.2020 o 20:21 pod hry
Hry, ktoré vás udržia vo forme aj v karanténe

HRY > NOVINKY >

Cvičenie pred TV nie je žiadna novinka. Tým starším určite niečo hovorí meno Edita Sipeky, či dokonca relácia Cvičme v rytme. Nehovoriac o teleshopping ponukách na VHS kazety so Cindy Crawford, ktoré sa za tú cenu rozhodne nedali odmietnuť. Dnes sme našťastie oveľa ďalej a necvičíme s tetami v elasťákoch na obrazovke, ale s hrami. Karanténa totiž neznamená, že máte sedieť na zadku a leňošiť. Preto prinášame prehľad hier, ktoré vás nielen zabavia, ale aj rozhýbu. No pozor, pri niektorých musíte siahnuť po poriadne zaprášených škatuliach hlboko v skrini. Tam niekde asi skončili všetky tie Wii, Kinecty a PS3 hry s podporou Move.

 

Beat Saber - PC VR, PSVR, Oculus Quest - recenzia  

Prvá naozaj kvalitná VR hra, prvý skutočný hit pre VR a zároveň hra, ktorá dokonale spája zábavu a pohyb. V rukách máte dva virtuálne svetelné meče a sekáte farebné kocky, ktoré na vás letia v rytme hudby. Je to jednoduchý, no veľmi chytľavý koncept. Autori sa stále o hru ukážkovo starajú ao okrem menších aj väčších opráv a úprav do nej sále prinášajú aj nové skladby.

 

SUPERHOT VR - PCVR, PSVR, Oculus Quest - recenzia

Pôvodná SUPERHOT hra ponúkla zaujímavý akčný koncept, kedy sa z vás stáva prakticky hrdina v akčnom filme. Ten istý koncept využíva aj SUPERHOT VR, čo však nie je len VR verzia pôvodnej hry, ale je to úplne nová hra s vlastným príbehom, vlastnými levelmi a aj niekoľkými vlastnými prvkami. Dôležité ale je, že vás vtiahne, stále zabaví a v niektorých akčných sekvenciách aj poriadne rozhýbe

 

Dance Central - Xbox 360 a Xbox One Kinect, Oculus Rift, Oculus Quest - recenzia na Spotlight

Parádna rytmická tanečné séria od Harmonixu vznikla v roku 2010 a za tých 10 rokov sa dočkala piatich hier. Prvé pri vyšli na Kinect pre Xbox 360, štvorka s podnázvom Spotlight prišla na Kinect pre Xbox One. No a minulý rok pre sa dočkali aj VR verzie od Oculusu s 32 skladbami. V každej časti vás čakajú chytľavé skladby, zábavná hrateľnosť a hlavne veľa pohybu

 

Just Dance - PC, Stadia, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii, Wii U, Switch, iOS, Android - recenzia na Just Dance 2020

Ubisoft svoju tanečnú sériu Just Dance priniesol kam to len šlo. Séria je tak na mnohých platformách a všade sa snaží využívať nejaký ten unikát danej platformy pre pohybové ovládanie a teda aj tancovanie. Niekde je to Kinect, inde pohybové ovládače, prípadne aj telefón. Kvalita tu nechýba a Just Dance hier je vonku už snáď 20, takže si môžete vybrať tú správnu pre vašu platformu.

 

Ring Fit Adventure - Switch - recenzia

Pôvodne bol zámer Nintenda pravdepodobne taký, že nám s touto hrou chceli zjednodušiť spaľovanie vianočných kíl navyše. Teraz nám padne vhod aj v karanténe. Hra ponúka primárne príbehový režim, pri ktorom sa doslova spotíte. Okrem toho sú tu aj minihry a tiež možnosť vyskladať si vlastné plán cvičenia. Predáva sa s kruhom na cvičenie a celé to funguje až nečakane dobre.

 

Knockout League - PCVR, PSVR

AK ste skôr akčnejší typ, môže vás viac osloviť táto singleplayerová boxerská hra pre virtuálnu realitu, kde si dáte rukavice a vleziete do ringu s množstvo rôznorodých súperov. Ešte predtým vás však čaká tréning v rukách vášho trénera. Niežeby vás hra naučila v skutočnosti boxovať, ale vie pobaviť a svoj účel teraz splní - poriadne vás rozhýbe. Výhodou hry je, že ju nájdete v rámci predplatného Viveport Infinity.

 

Shape Up - Xbox One Kinect - karta hry

Ubisoft sa vždy rád zvezie na nejakom novom trende a inak to nebolo ani s Kinectom, ktorý ochotne zásoboval novými hrami. Okrem tanečných a akčných tam priniesli fitnes titul Shape Up, ktorý prišiel na Xbox One v roku 2014.

 

Dance Dance Revolution / Dancing Stage séria - takmer všetky platformy - viac o sérii

Z japonských herní sa táto séria neskôr rozšírila aj na všetky predstaviteľné platformy vrátane Game Boyov, mobilov, Wii, ale aj starších konzol,vrátane Nintendo 64 či Dreamcast. Hra tak položila základy neskorším tanečným hrám a aj po toľkých rokoch dokáže zabaviť. Stačí si len doma rozložiť podložku a skákať po nej ostošesť.

 

Fitness Boxing - Switch - recenzia

Ring Fit Adventure nebol prvý pokus Nintenda o cvičenie na Switchi. Eše predtým tu bol menej výrazný a následne aj menej úspešný titul Fitness Boxing, ktorý vás tiež nechce naučiť boxovať, ale chce vás rozhýbať v štýle boxu. Ako fitnes aplikácia funguje fajn, ako hra už horšie.

 

Kinect Sports - Xbox 360 a Xbox One Kinect - recenzia Kinect Sports Rivals

Štúdio Rare taktiež podľahlo čaru Kinectu a priniesli hneď niekoľko hier v sérii Kinect Sports. Tá ponúka kompilácie rôznych športových minihier, pričom na Xbox 360 sme sa dočkali dvojice hier, na Xbox One prišla Kinect Sports Rivals v roku 2014. Hra bola viac zameraná na rivalov a okrem starých prinisla aj nové disciplíny.

 

Creed: Rise to Glory - PCVR, PSVR, Oculus Quest  - karta hry

Už sme mali v prehľade niekoľko boxerských hier, no nebudeme si klamať, Rocky je Rocky, aj keď je v modernej sérii Creed už len na vedľajšej koľaji. Táto kvalitná VR hra ponúka zábavu, pohyb a všetkých známych boxerov z tejto legendárnej filmovej série. Ak sik tomu pripočítate hromadu obsahu a herných režimov, je jasné, ktorá z boxerských hier v našom prehľade si zaslúži opasok šampióna.

 

Zumba Fitness séria - PS3, Xbox 360, Wii, Wii U, Xbox One - viac o sérii

Ďalšia známe fitnes séria toho za tie roky na trhu preskákala veľa a dostala sa na naozaj veľké množstvo platforiem, takže ak niektorú z nich máte a zumba vám nie je cudzia, toto môže byť voľba pre vás. Dočkali sme sa mnohých častí, ovládali sa rôznym spôsobom, no každá vás v rytme známych skladieb dokázala rozhýbať a spáliť tých pár kalórií.

 

Yoga Master - PS4, Switch

Hra akoby na objednávku pre takéto situácie. PS4 hráči sa jej dočkali koncom minulého roka, Switch hráči sa dočkali tento mesiac. Názov hovorí za všetko, čaká vás tu tak hlavne gamifikované cvičenie jogy, no možno vás prekvapí, že si hráči hru naozaj pochvaľujú.

 

Wii Fit - Wii - recenzia

Asi najvýraznejší fitnes titul, aký doteraz vôbec vyšiel. Hra vyšla v roku 2007 spolu so špeciálnou podložkou na cvičenie a celosvetovo predala nejakých 23 miliónov kusov, čo fenomenálny úspech. Neskôr sa dočkala rozšírenej verzie a aj pokračovania pre Nintendo Wii U, ktoré vyšlo v roku 2013, no už tak nezaujalo.

 

Wii Sports - Wii - recenzia

Jedna z najúspešnejších hier v dejinách za svoje obrovské predaje vďačí nielen tímu vývojárov, ale hlavne bývalému prezidentovi amerického Nintenda. Bol to totiž Reggie Fils-Aime, ktorý presvedčil vedenie, aby hru bundlovali k Wii a práve táto hra ku konzole pritiahla prakticky každého - mladých aj starých, hráčov aj nehráčov. Táto kompilácia aj po rokoch zabaví.

 

Sports Champions - PS3 - recenzia

Aj v Sony chceli tento úspech napodobniť, no predaje až také veľké neboli. Je to podobná kompilácia športových minihier, akurát technologicky dotiahnutá výrazne ďalej. Ovláda sa prostredníctvom PS Move ovládačov a tiež v aktuálnej situácii veľmi slušne poslúži na zábavu aj cvičenie. Prípadne môžete siahnuť po dvojke z roku 2012.

 

Podobných hier na trhu nájdete naozaj veľa. Niektoré sú známe, iné takmer úplne neznáme, no výber je široký. Zväčša však pozostáva zo starších hier, keďže minulá generácia pohybovým hrám priala viac. Úplne najviac ich bolo na Wii, kde môžete zo skrine vytiahnuť EA Sports Active 2, My Fitness Coach a mnoho ďalších. Naopak práve teraz by sme príliš neodporúčali Pokémon Go, Jurassic World Alive, Harry Potter: Wizards Unite a podobné hry, ktoré vás chcú vytiahnuť von.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18408)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk