Týždenník - Návrat do sveta Half-Life

Uplynulý týždeň stále vládla vo svete korona aj keď hernú oblasť nám pekne oživil Half Life Alyx.

pridal saver 29.3.2020 o 22:07 pod hry
Týždenník - Návrat do sveta Half-Life

HRY > NOVINKY >

Uplynulý týždeň stále vládla vo svete korona aj keď hernú oblasť nám pekne oživil Half Life Alyx. Ktorý veľmi dobre zabodoval v recenziách a prakticky ukázal novú úroveň pre VR.  Je to síce čistý VR titul, ale ako sa zistilo dá sa hrať aj bez VR, už sú prve mody, ale na možnosť plného zahrania si treba ešte počkať.  V každom prípade je to primárne VR hra  a ideálne je si to zahrať vo VR, kde vás to doslova vtiahne do Half Life sveta.  Pri tejto príležitosti Valve spomenulo aj prečo sa vzdalo vývoja Half Life 3 a povedalo, že Left 4 Dead 3 existoval len ako techdemo pre engine.

Okolo GTA VI sa začínajú objavovať ďalšie šumy, keďže Rockstar updatoval domény hru a updatol aj Manhunt 3 doménu. K tomu sa GTA VI objavilo aj na zozname titulov mexického herca, robil pre hru prestrihové scény už v roku 2018. Možno ohlásenie nebude ďaleko, aj keď pri Rockstare nikdy nevieme, pri nich vývoj môže trvať aj ďalšie roky. Keďže bude stále na Rage engine ale samozrejme vylepšenom možno bude vyzerať podobne ako ukazuje toto video zmodované GTA V:

Z technológii Nvidia spustila DLSS 2.0 funkciu, ktorú rovno dostalo niekoľko prvých titulov a ukazuje kvalitnejšie a lepšie zapracovanie tohto typu upscalingu. Ukazuje nám to napríklad Control, ktorý mal pôvodne prvú verziu DLSS a teraz má druhú.

Z iných noviniek dostal prvý záber Stalker 2, aj keď bez  ďalších detailov. K tomu sa nám pridalo ďalšie zaujímavé ohlásenie a to, že Epic začína distribuovať hry a vydá dve nové hry od Remedy, ako aj od Playdead a genDesign. Uvidíme, či hry od Remedy budú Alan Wake. Epic medzitým začal rozdávať World War Z.

Popritom sa bližšie ukázal aj nový Gears: Tactics, ktorý ponúkne XCom štýl stratégie, ale bez stavby základne a orientované na príbeh a cinematické spracovanie. Hra mala vyjsť už koncom apríla, ale zatiaľ nevieme či nebude pre aktuálne udalosti odložená.

Mali sme tu aj niekoľko informácii o prichádzajúcej Playstation 5 konzole, na ktorej vraj Sony chce, aby sa hry spúšťali rovnako jednoducho ako netflix. Objavili sa aj nepotvrdené informácie o devkitoch u vývojárov tretích strán, ktoré majú byť PC s RX5700 kartami. A rozoberala sa aj rýchlosť SSD disku a jeho dopad na hry.

Oproti tomu pri konkurečnom Xbox Series X sa rozoberala samotná konzola, keďže tú už Microsoft ukázal a plne predstavil. Digital Foundry sa na ňu pozrelo ešte detailnejšie

 

Ozvalo sa aj Nintendo, ktoré ponúklo nový Direct s ohlásením množstva hier. Hlavne prichádza veľa portov z iných konzol. Príde napríklad Virog, Bioshock, Borderlands alebo aj Burnout Paradise. Bude toho veľa. 

Z mobilov sa prezentovalo Xiaomi, ktoré v Číne predstavilo K30 Pro a K30 Pro Zoom, nástupcom MI 9T Pro. Pre Európu pridal zaujímavý MI 10 Lite 5G a pridal prekvapivo drahé MI10 a MI10 Pro, ktorými ide na úroveň Samsungu a Huawei, teda 799 a 999 eurové ceny. Podobné ceny dalo aj Huawei pre svoje nové P40 mobily, žiaľ stále bez Google aplikácii a Store. 

Z recenzii sme sa pozreli vo videu na Doom Eternal, v textových recenziách sme si dali Call of Duty Warzone, pozreli sme sa na Besiege, Iron Danger, Daughter Raising Simulator a preview sme priniesli na Wasteland 3.  Keďže je koronténa spísali sme si hry, ktoré vás udržia vo forme, a zhrnuli hardvér, ktorý môžete využiť. Ak nemáte čo na práci počas karantény a chcete sa vzdelávať, Levelup otvára brány do vývoja hier aj v online priestore.

 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19908)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk