Animal Crossing nakopol zisky Nintenda o viac ako 500%

Hra už predala viac ako 20 miliónov kusov a spoločnosť má za sebou úspešný finančný štvrťrok

pridal matus_ace 6.8.2020 o 15:05 pod hry
Animal Crossing nakopol zisky Nintenda o viac ako 500%

HRY > NOVINKY >

Nintendo má za sebou veľmi úspešný finančný štvrťrok, za ktorý vďačí hlavne úspešnému titulu Animal Crossing. New Horizons. Oproti rovnakému obdobiu minulý rok sa tržby spoločnosti zdvojnásobili na takmer 3,5 miliardy dolárov, zisky pritom poskočili o neuveriteľných 541% na 1 miliardu dolárov. Určite tomu pomohol koronavírus, ktorý mnohých ľudí po svete na dlhšiu dobu prinútil zostať doma. Hry ťahal najmä hit Animal Crossing: New Horizons, ktorý za tento štvrťrok expedoval 10,6 milióna kusov a celkové predaje hry tak už presiahli 22 miliónov kusov.

Hra tak pravdepodobne hravo prekoná svojho predchodcu Animal Crossing: New Leaf, ktorý na 3DS predal "len" 12 miliónov kusov. Veľkým prekvapením je, že podľa odhadov spoločnosti bolo až 50% predaných kusov vo svete digitálnych.  Zaujímavou štatistikou je aj to, že hra zjavne veľmi potiahla predaje konzol. Viac ako polovica konzol predaných a hraných v tomto období totiž mala spustenú novú Animal Crossing hru hneď v prvý deň.

Keďže Nintendo konečne dokázalo vo väčšej miere vyrábať aj Ring Fit Adventure, poskočili predaje aj tejto hry. Za štvrťrok to 1,2 milióna kusov a celkovo predaje už prekonalo 4 milióny kusov. Stále je však dopyt po hre obrovský a uvidíme, či sa zase globálne vypredá. Z noviniek išli dobre aj Xenoblade Chronicles Definitive Edition (1,32 milióna kusov) a 51 Worldwide Games (1,03 milióna kusov). Z už starších titulov sa darilo aj Mario Kart 8 Deluxe (ďalšieho 1,9 milióna a celkovo už 29,7 milióna), Zelda: Breath of the Wild a Super Smash Bros. Ultimate pridali 1,2 milióna každá. Za jeden štvrťrok tak 9 hier predalo viac ako milión kusov.

Aj Nintendo už silno ťaží z digitálnych predajov, ktoré sa v uplynulom finančnom štvrťroku strojnásobili a už majú na konte 55,6% všetkých predajov. Za štvrťrok sa celkovo predalo 50 miliónov kusov hier, č je  123% viac ak v rovnakom štvrťroku minulý rok.

Predaje konzol taktiež pekne poskočili a to aj napriek tomu, že mala spoločnosť veľké problémy so stíhaním výroby a zásobovania obchodov, keďže mnohé krajiny hlásili vypredané. Za štvrťrok sa predalo 5,6 milióna kusov konzol a celkové predaje sú už 61,4 milióna kusov, z toho Switch Lite má na konte 8,8 milióna kusov. Celkov chce firma za finančný rok končiaci marcom 2021 expedovať 19 miliónov kusov. Ich finančná predpoveď zostáva nezmenená a pomerne konzervatívna, keďže koronavírus spôsobuje stále obrovskú mieru neistoty.

Aj napriek tomu, že Nintendo poľavuje vo svojich mobilných snahách, tieto príjmy narástli  32,7% v porovnaní s minulým rokom. Rekordné zisky a čas strávená hraním zaznamenali z Animal Crossing: Pocket Camp. Mario Kart Tour stabilne rástol.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk