Ako fungujú financie pre vývojárov za ich hry v Game Passe?

Phil Spencer porozprával viac o zmluvách s vývojármi a ich tituloch pre Game Pass.

pridal saver 26.11.2020 o 12:34 pod hry
Ako fungujú financie pre vývojárov za ich hry v Game Passe?

HRY > NOVINKY >

Phil Spencer v aktuálnom interview povedal viac o tom, ako platia vývojárom za hry v Game Passe. V zásade záleží od toho, čo presne daný vývojár potrebuje. Niektorí chcú peniaze na celý vývoj, iným stačí určitá čiastka, aby hru dali do Game Passu a ďalší chcú peniaze za počet hodín hrania danej hry hráčmi.

"Jednou z vecí, ktorá sa mi páči, je, že zvyčajne menší až stredne veľkí vývojári, ktorí práve začínajú vyvíjať hru a povedia: „Sme ochotní dať hru Game Passu v deň uvedenia a ak ju chcete, dajte nám X dolárov.“ My spravíme to, že im takto vytvoríme základ pre úspech ich hry. Vedia, čo za to dostanú.

V určitých prípadoch zaplatíme všetky náklady na produkciu hry. Pritom im stále necháme všetky možnosti predaja mimo Game Passu. Môžu s hrou ísť na PlayStation, Steam, Xbox a Switch. Pre nich je to ochrana proti akémukoľvek riziku. Hra sa bude vyvíjať a potom majú celý predaj bez obmedzení a my máme výhodu v dátume vydania. Oproti tomu niekedy, keď má vývojár hru takmer hotovú a ide iba o jednorázovú platbu: „Dáme hru do Game Passu, ak nám zaplatíte túto sumu.“

Iní chcú, aby dohody vychádzali viac z používania a speňaženia, či už ide o monetizáciu mikrotransakcií, alebo platenie samotným hraním. Sme pripravení experimentovať s rôznymi partnermi, pretože si nemyslíme, že máme už všetko v tejto oblasti preskúmané. Keď sme začínali, mali sme model, ktorý bol založený na dĺžke hrania a väčšina partnerov povedala: „Áno, rozumieme tomu, ale neveríme tomu, takže nám dajte peniaze vopred.“"

Vývojári si tak môžu vybrať podľa toho, čo sa im páči viac, alebo čo pre nich dáva väčší finančný zmysel. Často to záleží od typu hry, keďže pri hrách, ktoré sa hrávajú dlho, sa oplatí mať speňaženie podľa toho, koľko hodín hráči odohrajú,  ak ide naopak o malú hru, oplatí sa jednorazová čiastka.





Páči sa mi! (+4)

Zaradené pod: Game Pass, Phil Spencer






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18403)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk