Týždenník - Apple vs Epic vs Lady Dimitrescu

Ešte predtým, ako začneme, zagratulujme k dňu matiek aj najlepšej upírskej mame - Lady Dimitrescu.

pridal saver 9.5.2021 o 21:56 pod hry
Týždenník - Apple vs Epic vs Lady Dimitrescu

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň nás obšťastňoval súd Apple vs Epicu, z ktorého sa objavili zaujímavé informácie. Zároveň vyšiel Resident Evil Village. Ten dopadol veľmi slušne a možno nesadne všetkým fanúškiom Resident Evil série pre väčšiu akčnosť a upírsku tému, ale celkovoje to slušne spracovaná hra s približne 10-timi hodinami hrateľnosti. Aj keď je otázne, prečo na to Capcom nasadil oficiálnu cenovku 80 eur. Je to dosť.

 

Z iných hier nám Days Gone pre PC ponúkol ďalšie detaily svojej ponuky. David Jaffe, tvorca God of War, prešiel k Poliakom do Movie Games. Nevieme, či niečo reálne spraví, ale minimálne jeho meno môže byť dobrým marketingom. Ohlásené boli dve The Division hry, jedna bude free 2 play, druhá mobilná. V priebehu týždňa dostal patch Returnal, kde autori upozornili, že môže pokaziť pozície a nakoniec ich pokazil ešte viac ako si mysleli. Hneď museli dávať druhý patch. Prišlo aj Metro Exodus Enhanced Edition, ktoré je tentoraz založené plne na raytracingu.  

Vyzerá, že Sony už plánuje novú verziu procesora pre PS5 na 6nm architektúre, aspoň tak tvrdia zdroje z Taiwanu. Nebude tam cieľ zrýchľovať konzolu ako takú, ale zrýchliť jej výrobu pri aktuálnom nedostatku čipov. Popritom Sony predstavilo nové PS5 tenisky.

Microsoft tento týždeň pridal ďalším 74 titulom FPS boost funkciu a už ich tak na Xbox Series XS nemusíte hrať v 30 fps alebo v 60 fps, ale niektoré aj v 120 fps. K tomu do Game Passu prichádza Red Dead Online, Just Cause 4 a prišla už FIFA 12. Plus, keďže nám už Microsoft sprístupnil webový xCloud, vyskúšali sme ho a vyzerá to veľmi dobre a jednoducho, ale vzdialenosť dátových centier je u nás ešte problém.

 

Veľkou vecou bol tento týždeň súd Epicu a Apple, odkiaľ nám prišli zaujímavé veci o rôznych firmách od Sony, Microsoft až po Valve. Ale nie je to jediný súd. Tento týždeň sa objavila žaloba na Sony za exkluzívny predaj digitálnych hier na Playstation Store. K tomu bola daná žaloba aj na Valve za fixovanie cien medzi digitálnymi obchodmi. Obe firmy sú prakticky žalované za obmedzovanie konkurencie. Nakoniec rovnako je za to na súde aj Apple. 

Z aktuálneho súdu Apple vs Epic sme tu mali:

Elon Musk bol v sobotu v SNL relácii v americkej televízii a ponúkol zaujímavé videá, jedno priamo herné, kde hral Waria a na súde sa bránil obvineniu z vraždy Maria. Keď sme v tejto téme, VLDL tento týždeň prinieslo svoj prvý krátky film podľa ich Epic NPC mana s rozpočtom 300 tisíc EUR. Zachytáva cestu NPC postavy v hre, ktorá je zlákaná na sidequest.

Z recenzií sme skúsili spomínaný Resident Evil Village, ale aj zaujímavý a netradičný český Hobo: Tough Life, v ktorom si vyskúšate život bezdomovca. Pridali sme návrat zombíka Stubbsa. Pozreli sme sa aj na Euro Truck Simulator 2 Iberia DLC, na Tasomachi: Behind the Twilight. V preview sme zhrnuli Going Medieval. Z hardvéru sme otestovali Sound Blaster GC7 a v interview sme sa porozprávali s českým štúdiom Ashborne Games.

Zároveň sa môžete zapojiť do našej novej súťaže o českú survival RPG Hobo: Tough Life. Jeden z vás získa limitku, na ďalších dvoch výhercov čaká digitálna Steam verzia hry.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk