Čo na E3 chýbalo?

Pozrime sa na hry, ktoré sme na tohtoročnej digitálnej E3 očakávali, ale nakoniec sa tam nepredviedli

pridal matus_ace 20.6.2021 o 15:05 pod hry
Čo na E3 chýbalo?

HRY > NOVINKY >

Tohtoročná digitálna E3 je za nami a aj keď priniesla mnoho veľkých hier a niekoľko skvelých oznámení, nikdy sa nedá zavďačiť každému a mnohí z nás by chceli ešte viac. Či už viac z už oznámených hier, alebo aj viac hier, ktoré existujú len v túžbach hráčov a doteraz sa o nich oficiálne nehovorí. Oznámeniam, predstaveným hrám a aj prezentáciám sme už venovali priestor a teraz je čas na to, aby sme sa pozreli na hry, ktoré by sme vidieť chceli, no z rôznych dôvodov sme sa ich nakoniec nedočkali. A rozhodne ich nie je málo.

Nebudeme teraz brať do úvahy spoločnosti, ktoré vopred oznámili svoju neúčasť, a tak sme ani nedúfali, že ich hry uvidíme, ako je napríklad Sony čo Take Two, ktorá mala len zvláštnu prezentáciu, kde neukázala hry. Vďaka spojeniu Microsoftu a Bethesdy je práve Microsoft firmou, ktorá má na konte najviac "restov", ktoré sme čakali, no nakoniec sa nepredviedli. Rovnako od Nintenda sme čakali hry, ktoré sú už dlho vo vývoji a dlho nám ich firma neukazuje. No nechýba ani Ubisoft, ktorý niektoré svoje značky vydáva pomaly každoročne a iné na pokračovania čakajú už roky.

Pozrime sa najskôr na hry, ktoré sú už oznámené, ale na výstave chýbali:

 

Forza Motorsport - Microsoft - Xbox Series X/S, PC

Microsoft prekvapil a na E3 predviedol leakovanú Forzu Horizon 5, ktorá príde tento rok a predbehne dokonca už skôr oznámenú ôsmu časť série Forza Motorsport. Tú navyše na E3 firma vôbec neprezentovala.

Čo na E3 chýbalo?

 

Fable - Microsoft - Xbox Series X/S, PC

Podobný osud postihol aj pripravovanú dobrodružnú RPG od autorov Forza Horizon série. Tá sa nám predstavila už minulý rok, no na E3 úplne absentovala a zatiaľ netušíme, kedy nám ju Playground Games prinesú.

Čo na E3 chýbalo?

 

Everwild - Microsoft - Xbox Series X/S, PC

Legendárne štúdio Rare pripravuje úplne novú značku a aj keď o hre oficiálne vieme už od roku 2019, tohtoročná E3 bola bez nej a Rare predviedlo len pripravovaný obsah pre pirátsku hru Sea of Thieves.

Čo na E3 chýbalo?

 

Perfect Dark - Microsoft - Xbox Series X/S, PC

Tajná agentka Joanna Dark sa vracia v novej časti parádnej akčnej série, ktorú prinesie hviezdami nabitý tim The Initiative, kam Microsoft stiahol skúsených vývojárov z rôznych štúdií. Aj táto hra však na E3 chýbala a netušíme, kedy vyjde. Dej prvej časti bol zasadený do roku 2023...

Čo na E3 chýbalo?

 

Avowed - Microsoft - Xbox Series X/S, PC

Štúdio Obsidian má na konte také RPG hity, ako sú KOTOR 2, Pillard of Eternity, Fallout: New Vegas a mnoho ďalších. Fanúšikovia žánru sú tak pochopiteľne zvedavá na to, aká bude ich ďalšia veľká RPG Avowed. Na tejto E3 sa to ale nedozvedeli.

Čo na E3 chýbalo?

 

DeathloopGhostwire: Tokyo - Bethesda - PC, PS5

Tieto dve hry sa síce rysujú nádejne, ale na E3 sa veľmi nemali kde ukázať, snáď len na PC Gaming Show. Bethesda je síce pod Microsoftom, ale hry sú časové exkluzivity pre PS5, takže ich pochopitešne Microsoft nechcel mať na svojej konferencii.

Čo na E3 chýbalo?

 

The Elder Scrolls VI - Bethesda - Xbox Series X/S, PC

Úprimne, nový TES sme na E3 až tak nečakali, keďže sa nám konečne predviedol Starfield a vieme, že TES VI bude nasledovať až po ňom. Hra je tak hudbou ďalekej budúcnosti a Bethesda ju odteasovala príliš skoro, no mohla pridať aspoň ďalší krátky teaser. Hra pravdepodobne, podobne ako Starfield, akončí exkluzívne pre platformy, kde je Game Pass.

Čo na E3 chýbalo?

 

Indiana Jones - Bethesda - Xbox Series X/S, PC

Podobný prípad ako TES VI a hra je pravdepodobne ešte veľmi ďaleko. Ale keď už sa s hrou Machine Games, autori moderného Wolfensteina, v januári pochválili, mohli ukázať aspoň nejaký bleskový teaser, nech máme aspoň predstavu o tom, aký Indy v hre nakoniec bude.

Čo na E3 chýbalo?

 

Scorn - Ebb Software - Xbox Series X/S, PC

Dlho vyvíjaná hororová hra inšpirovaná H.R. Gigerom a Zdzisławom Beksińskim by mala konečne vyjsť tento rok, no o to divnejší je fakt, že sa nám na E3 nepredviedla. Pritom práve na Microsoft konferencii by sme ju čakali, keďže bude (pravdepodobne) časovou exkluzivitou pre Xbox.

Čo na E3 chýbalo?

 

Beyond Good and Evil 2 - Ubisoft - PC, Xbox One, PS4, Xbox Series X/S, PS5

Fakt, že sa hra neukázala na tohtoročnej E3, je až bolestivý. Prvá časť je fanúšikmi naozaj milovaná a na dvojku čakáme už naozaj dlho. Vývoj hry bol mnohokrát reštartovaný a podobné obdobie ticha už v hráčoch vyvoláva oprávnené obavy.

Čo na E3 chýbalo?

 

Skull and Bones - Ubisoft - PC, Xbox One, PS4, Xbox Series X/S, PS5

Ubisoft nám hru predviedol už na E3 2017 a pôvodne ju chcel vydať na konci 2018. To sa neskôr posunulo na 2019, potom na 2020, no a teraz tu máme rok 2021 a hra nikde. Ubisoft ju od základov prekopáva a vyjde niekedy medzi aprílom 2022 a marcom 2023.

Čo na E3 chýbalo?

 

Prince of Persia: Sands of Time Remake - Ubisoft - PC, Xbox One, PS4

Na predstavenie Star Wars hry od Ubisoftu je skoro, tú sme na E3 ani nečakali, no remake obľúbeného Princa sa mohol ukázať. Ubisoft ale tesne pred E3 hru odložil a radšej ju asi neukazuje, kým ju poriadne neprekope od základov.

Čo na E3 chýbalo?

 

Hogwarts Legacy, Suicide Squad, Gotham Knights - Warner Bros. - PC, Xbox One, PS4, Xbox Series X/S, PS5

Warneri vopred oznámili, že ich E3 prezentácia sa zameria len na Back4Blood, no aj tak je sklamaním, že sa ani jedna z ich obrovských pripravovaných hier neukázala niekde u Geoffa v streame alebo v PC Gaming Show. Pravdepodobne za to môže spojenie s Discovery, ktoré ovplyvní aj hernú divíziu. Najbližšie sa tak nejakých informácií o hrách môžeme dočkať na DC Fandome.

Čo na E3 chýbalo?

 

GTA 5 nextgen - Rockstar - Xbox Series X/S, PS5

Samotný Rockstar často na E3 neprezentuje, no tu a tam sa pripojí na konferenciu niekoho iného, kde môže ukázať svoje novinky. To sa tento rok nestalo a tretiu konzolovú verziu GTA 5 sme na E3 nevideli, aj keď by sa už patrilo, aby nám firma ukázala, prečo si vlastne máme zase kúpiť to isté.

Čo na E3 chýbalo?

 

Forspoken - Square Enix - PS5, PC

Veľká akčná RPG, ktorú sme pôvodne poznali ako Project Athia, vyjde niekedy budúci rok, no na Square Enix konferencii chýbala. Je síce pravda, že v rámci konzolovej exkluzivity má asi marketing hry zabezpečená Sony, ale aj tak je škoda, že hra neponúkla na E3 aspoň krátku ukážku.

Čo na E3 chýbalo?

 

Final Fantasy XVI - Square Enix - PS5

Skoro to isté ako Forspoken. Rozdiel je v tom, že tu sa zatiaľ nehovorí o PC verzii a ani o roku 2022. Hru by sme na Square Enix prezentácii čakali a je škoda, že tam nebola. Prezentovať ju ale asi bude výhradne Sony.

Čo na E3 chýbalo?

 

Project Triangle Strategy - Square Enix - Switch

Ďalšia taktická RPG od Square Enix v 2D HD štýle, ktorá sa mohla ukázať v dvoch prezentáciách, no nebola v ani jednej. Hra pritom už má vonku demo, z ktorého autori zbierajú spätnú väzbu, aby budúci rok priniesli čo najlepšiu hru.

Čo na E3 chýbalo?

 

Pragmata - Capcom - PC, Xbox Series X/S, PS5

Nádejná nová značka od Capcomu, ktorá vyjde niekedy v roku 2023, no zatiaľ o nej naozaj veľa nevieme. Capcom navyše nevyužil príležitosť zažiariť s ňou na tohtoročnej E3 a vlastne priniesol len veľmi biednu prezentáciu bez prekvapení a veľkých hier.

Čo na E3 chýbalo?

 

Dragon Age 4 - EA - zatiaľ nepotvrdené platformy

EA bude mať vlastný event budúci mesiac a tam vysypú kopu vlastných noviniek, no keďže už teraz predstavili nový Battlefield 2042, čakali sme, že sa niečo z ich hier môže ukázať v nejakej inej prezentácii, napríklad na PC Gaming Show, kde by sa hodili The Sims a Dragon Age. Na Mass Effect je ešte priskoro, aj keď po vydaní remastrovanej trilógie aspoň drobný teaser mohol prísť.

Čo na E3 chýbalo?

 

Dead Island 2 - Deep Silver - zatiaľ nepotvrdené platformy

Kedysi dávno, v roku 2014, sme si hru dokonca sami zahrali na Gamescome. Odvtedy ale prechádza naozaj turbulentnými rokmi a dnes si nikto nie je istý tým, kedy a v akej podobe vlastne vyjde. Prešla niekoľkými štúdiami, niekoľkými reštartmi vývoja a vieme len to, že sa na nej pracuje.

Čo na E3 chýbalo?

 

The Callisto Protocol - Skybound Entertainment - PC, Xbox Series X/S, PS5

Spolutvorca Dead Space série Glen Schoefield pripravuje tento survival horor  zasadený do PlayerUnknown's Battlegrounds univerza, čo znie ako divná kombinácia, no prvý trailer vyzeral skvele. Škoda, že ďalší neprišiel na tejto E3.

Čo na E3 chýbalo?

 

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 - Paradox - PC, Xbox One, PS4, Xbox Series X/S, PS5

Ďalšia hra, ktorú sme už mali možnosť vyskúšať, ktorá už mala byť vonku, no prišli tak veľké komplikácie, že sa časť z nej musí úplne prekopať. Paradox zatiaľ nestanovil nový rok vydania a ani neprezradil, ktoré štúdio preberá vývoj. A to nie sú dobré znamenia.

Čo na E3 chýbalo?

 

Project 007 - IO Interactive - zatiaľ nepotvrdené platformy

Autori Hitmana pracujú na vlastnej Bondovke, pričom sa netaja obrovskými ambíciami. Je síce pravda, že vývoj hry ešte nie je tak ďaleko, aby nám z nej ukázali nejaký plný trailer, ale aspoň menší teaser v bondovskom štýle by určite potešil.

Čo na E3 chýbalo?

 

Pokémon hry - Nintendo - Switch

Prezentácia Nintenda nebola zlá, ale hráči rozhodne chceli viac a chýbali dokonca aj hry, ktorých účasť mnohí považovali za istotu. Medzi nimi nová veľká Pokémon hra a prequel Pokemon Legends: Arceus a tiež Pokemon Brilliant Diamond & Shining Pearl remaky, ktoré prídu už v novembri. Firma si ich asi odkladá na Pokémon Direct.

Čo na E3 chýbalo?

 

Bayonetta 3 - Nintendo - Switch

Veľa herných firiem má problém s tým, že hry oznamuje príliš dopredu. Len sa pozrite hore na tento zoznam. A tu je ďalšia hra, na ktorú čakáme už roky a ešte roky asi budeme. Nintendo hru stále neukazuje a len hráčov ubezpečuje, že práce na nej napredujú dobrým tempom.

Čo na E3 chýbalo?

 

Metroid Prime 4 - Nintendo - Switch

Môžem doslovne skopírovať text z Bayonetty? Tím naberá posily a naozaj sa rysuje dobre, ale firma hru naozaj predstavila predčasne a jej vydanie je ďaleko, o čom svedčí aj absencia na E3.

Čo na E3 chýbalo?

 

Splatoon 3 - Nintendo - Switch

Nintendo hru predstavilo vo februári a mysleli sme si, že je isté, že ju teraz ukáže. Veď nadväzuje na úspešnú sériu a vyjde už budúci rok, musí ju ukázať a rovno aj v Treehouse streame s hodinovým gameplayom. Nestalo sa.

Čo na E3 chýbalo?

 

Všetko vyššie sú už oznámené hry, ktoré sme vo väčšej či menšej kapacite na E3 očakávali. Pri niektorých sme si boli naozaj istí, že tam musia byť a aj s poriadnou porciou nových informácií, pri iných by zase potešil aj krátky teaser, ktorý by naznačil štýl hier. Taktiež je tu ale rozsiahly zoznam hier, ktoré nie sú oficiálne oznámené, no čakali by sme už nové časti a táto E3 bola ideálnou príležitosťou na ich predstavenie. Rovnako existujú mnohé úniky o ešte neoznámených hrách a niektoré z nich naznačovali, že teraz sa ich dočkáme, avšak nič také neprišlo.

 

GTA 6 - Rockstar

Ak mám byť úprimní, neboli veľké šance, že by sa hra ukázala. Aj keď o nej unikajú informácie a veľa z nej je už asi hotové, stále bude roky vzdialená a Rockstar ju nebude predstavovať, kým nevydá GTA 5 pre nextgeny, ale je pekné mať sny.

Čo na E3 chýbalo?

 

Splinter Cell - Ubisoft

Prakticky každý rok na E3 čakáme nejakú novinku o Splinter Cell sérii a každý rok nás Ubisoft sklame. Na novej hre sa údajne pracuje a údajne už bola viackrát reštartovaná, takže sa zdá, že si s ňou firma nevie poradiť. Na E3 sme sa dočkali len teaser obrázku pre nový Netflix animák.

Čo na E3 chýbalo?

 

Injustice 3 - Warner Bros.

Minulý rok sme dostali veľký leak ohľadom Warner Bros. hier a aj keď nevyzeral až tak reálne, postupne sa hry z neho začali potvrdzovať Až na jednu - bojovku Injustice 3 od autorov Mortal Kombat. Na E3 nebola, tak ju snáď uvidíme na DC Fandome.

Čo na E3 chýbalo?

 

Wolfenstein 3 - Bethesda

Machine Games už teraz pod Microsoftom pracujú na Indiana Jones hre, no vo vývoji je aj ďalšia časť ich rebootovanej Wolfenstein série. Šance, že sa na E3 ukáže, boli síce malé, ale predsa len existovali a je škoda, že sme nevideli aspoň nejaký drobný teaser. Doom si zjavne dá na nejakú dobu oddych a medzeru by mohol vyplniť nový Wolfenstein.

Čo na E3 chýbalo?

 

Bioshock 4 - Take Two

Ďalšia ešte neoznámená hra, o ktorej sa ale veľa hovorí. Na základe inzerátov vieme, že hra ponúkne väčší otvorený svet s davmi, s ktorými sa bude dať interagovať. Akurát nevieme kedy a táto E3 nám odpovede taktiež nepriniesla.

Čo na E3 chýbalo?

 

Final Fantasy VII Remake Part II - Square Enix

Pred pár dňami sme sa dočkali malého DLC pre Final Fantasy VII Remake a tak trochu sme dúfali, že by nám vydavateľ mohol prezradiť, kedy sa dočkáme zvyšku hry. No nedočkali sme sa a bohužiaľ to začína vyzerať tak, že bude medzi jednotlivými časťami naozaj obrovský časový rozostup.

Čo na E3 chýbalo?

 

Dragon's Dogma 2 - Capcom

Matt Walker nám už pred dvomi rokmi prezradil, že on a Hideaki Itsuno v Capcome pracujú na ďalšej veľkej hre. Tušili sme, že to bude Dragon's Dogma 2 a tohtoročné leaky potvrdzujú, že Capcom na hre naozaj pracuje. Akurát ju na E3 nepredstavil a dočkáme sa jej asi až v roku 2023.

Čo na E3 chýbalo?

 

Mario Kart 9 - Nintendo

Je otázne, či sa na Switchi ešte dočkáme jednej časti Mario Kart, keďže sa často nestáva, aby dve hlavné časti vyšli na jednu generáciu. Pravdou ale je, že aj keď Switch má už dve Mario Kart hry, jedna je remaster a druhá AR odbočka. Deviatku by to už fakt chcelo, aj keď sa 8 Deluxe predáva stále na kilá.

Čo na E3 chýbalo?

 

Ďalšie Zelda remastre - Nintendo

Minulý rok oslavoval Mario a dočkali sme sa novej hry, retro handheldu Game & Watch s klasikou a remastrovanej Mario kolekcie. Tento rok oslavuje zase Zelda a dočkáme sa akurát handheldu a jedného remastru. Pritom hráči naozaj túžia po The Wind Waker HD a Twilight Princess HD aj na Switchi.

Čo na E3 chýbalo?

 

Switch Pro - Nintendo

Veľmi ma hnevajú články o údajnej pripravovanej konzole Nintenda, lebo sú často plné bájok. Nintendo novú verziu prinesie a aj prinesie vylepšenia, avšak nespoliehajte sa na mnohé často prehnané "úniky". Veľkosť a kompatibilita periférií budú zachované a dočkáme sa aj vylepšenia výkonu po štýle New 3DS verzií. Nečakajte ale 4K a podobné veci. A hlavne to ešte nie je na programe dňa, čo ukázala aj E3.

Čo na E3 chýbalo?





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19889)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk