Microsoft dnes predstaví Windows 11

O 17:00 začne Microsoft predstavovať svoju evolúciu Windows systému

pridal saver 24.6.2021 o 16:49 pod software
Microsoft dnes predstaví Windows 11

SOFTWARE > NOVINKY >

O 17:00 začne Microsoft predstavovať svoju evolúciu Windows systému. Očakávame predstavenie Windows 11 a jeho podverzií a samozrejme jej funkcií a možností.

Prezentáciu môžete sledovať priamo na microsoft stránke, kde bude mať aj slovenské titulky.

Microsoft na prezentácii oficiálne predstavuje Windows 11, ktorý sme už videli s tým, že Štart menu je teraz štandardne v strede (ale dá sa presunúť naspäť naľavo), sú tam témy, nové možnosti presúvania okien, nové prepojenia s inými zariadeniami. Vracajú sa widdgey, je tam Game Pass, Direct X 12 Ultimate, nové Store.  

Microsoft hovorí, že je moderný, čerstvý, nádherný. Celé zjednodušené a prepracované na veci, ktoré potrebujete. Zároveň je upravený vizuál s priesvitnými materiály, zaoblenými rohmi. Zároveň je systém najbezpečnejší doteraz a updaty budú o 40% menšie.

Pridávajú aj nextlevel prehadzovanie taskov, kde si môžete kliknutím v taskbare znovu zobraziť celé skupiny okien. Okná sa zapamätajú aj medzi monitormi, a keď napríklad odpojíte notebook alebo druhý monitor a znovu ho zapojít,e znovu sa zobrazí to, kde ste prestali. Rovnako lepšie zapracovali virtuálne desktopy, kde môžete mať jeden na prácu, druhý na školu, tretí napríklad na hranie. 

Zo zaujímavostí Teams integrovali priamo do Windows 11. Zdá sa, že Skype pomaly, ale isto odchádza.  Čo sa vracia, sú widgety, ktoré sú už teraz vo Windows 10 a v 11 sa presnú na výraznejšie miesto.  

Zároveň bol zlepšený tabletový režim na nové gestá a lepšie ovládanie alebo resizovanie okien. Rozšírené bude ovládanie perom.

Ak ste hráčom, Windows 11 bol spravený pre vás, aspoň tak hovorí Microsoft, keďže sa zlepšia herné možnosti v rôznych smeroch. Kde pridávajú AutoHDR z Xbox konzol, rovnako odtiaľ prichádza aj DirectStorage pre rýchle nahrávanie. Zapracovaný bude aj Game Pass cez Xbox aplikáciu podobne ako teraz, pridajú tam aj integrovaný xCloud a nebude chýbať možnosť kúpenia hry. 

Prepracovaný bol Store, bude rýchlejší, lepšie zapracované sťahovanie a hlavne umožní inštalovať ako svoje UWP aplikácie, tak hocijaký systém inštalácie aplikácie. Cieľom je jednoducho pridať ich aplikácie do ponuky. Rovnako tam môžu pridať aj svoje store, z ktorého si nechajú 100% ziskov. Zároveň Microsoft prináša Android aplikácie na PC.

Systém vyjde na jeseň. Ak sa zapojíte medzi Windows Insiderov, budete ho môcť testovať už od 28. júna.  Windows 11 bude zadarmo a príde ako štandardný upgrade. 





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18429)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk