Quake 4 look

pridal je2ry 19.10.2005 o 21:01 pod hry
HRY > NOVINKY >

So strieľačkami sa nám v poslednom čase akoby roztrhlo povestné vrece. Serious Sam II, F.E.A.R a teraz Quake 4. Poďme si zhrnúť prvé dojmy z dlhoočakávaného titulu od ID softu a Ravenu. Hra začína výsadkom mariňákov na planétu Stroggov, pričom veliteľ sa nezabudne zmieniť o akomsi vojakovi, ktorému sa podarilo zničiť bossa nepriateľov a ich ultimátnu zbraň BigGun (Quake II). Výsadkový modul stroskotá a po prebratí z limba je všetko už len na vás...

Prvé sekundy hrania veľmi pripomínajú Doom3. najväčšiu zásluhu má na tom samozrejme grafika, ale aj dizajn levelov a celková atmosféra. Pobehujete v stiesnených koridoroch, zo stien, stropov a podláh na vás vyskakujú biomechanický nepriatelia, všade je tmavo a ponuro. Keď to už už chcete označiť za úbohú kópiu D3, hra dostane úplne iný spád. Začnú sa urputné boje v zákopoch, kde namiesto strachu začne prevládať adrenalín a bojový berserk. Dalo by sa povedať, že celý počiatok hry sa nesie v znamení striedania interiérov a exteriérov. Zo zbraní je k dispozícii najprv klasická pištoľ, neskôr samopal (s baterkou!!) a brokovnička.

Odpadá nutnosť študovať siahodlhé záznamy v PDA. Všetky potrebné informácie, teda cieľ ďalšej misie, resp. kroky potrebné pre postup v hre sa zobrazujú v ľavom hornom rohu obrazovky, pričom ich je možné kedykoľvek zobraziť pomocou stlačenia Tab. Úlohy sú viac menej klasické – dostať sa k zvyšku teamu, doviesť k zranenému kolegovi lekára atď.

Ihneď identifikujete grafickú stránku hry – jedná sa o (modifikovaný) D3 engine so všetkým, čo k nemu patrí. Výbornú hru svetla a tieňov, vysokokvalitné textúry ale aj známe kockaté hlavy. Na mojej zostave (A64 3000+, 1 GB RAM, Radeon 9800 Pro) hra bežala celkom uspokojivo na 1280x1024 pri vysokých detailoch, ale kvôli potrebe grabovania videa som hral na 1024*768. Ad videá, snažil som sa zachytiť intenzívne vonkajšie súboje ale aj „strašidelné“ chodbové prekvapenie.

Podľa toho, čo som mal zatiaľ z hry možnosť vidieť sa mi Q4 páči a vidím to na hodnotenie medzi 85 – 90 %. Výsledná známka bude veľmi záležať aj od toho, ako bude spracovaný multiplayer a či sa Q4 stane plnohodnotným (progamingovým) nástupcom Q3.

Videá - indoor action, outdoor action





Quake 4 look Quake 4 look Quake 4 look Quake 4 look Quake 4 look Quake 4 look
Páči sa mi!

Zaradené pod: radeon, ati






PC
Xbox 360

Vývoj: Activision / Raven Software
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk