Microsoft vysvetľuje, prečo zostane Call of Duty multiplatformové

Brazílske úrady sú zdrojom zaujímavých informácií.

pridal saver 11.8.2022 o 19:37 pod hry
Microsoft vysvetľuje, prečo zostane Call of Duty multiplatformové

HRY > NOVINKY >

Microsoft ozrejmil, prečo nechá Call of Duty aj na PlayStation platformách. V dokumente, ktorý poslal brazílskym úradom (už sme ho aj včera rozoberali) vo veci odkúpenia Activisionu hovorí, že Sony sa nemusí báť o to, že by prišlo o Call of Duty. Nechá ho multiplatformové a bude vychádzať aj na PlayStation konzoly. To nakoniec potvrdil už pri ohlásení odkúpenia Actvisiionu, ale teraz pre úrady pridal aj dôvod a hovorí, že ako exkluzivita pre Xbox by hra nebola zisková:

„Skutočnosť je taká, že stratégia zadržania hier Activision ich nedistribúciou v obchodoch s konkurenčnými konzolami by pre Microsoft jednoducho nebola zisková.“

Aj keď rovno dodáva, že to neznamená, že by nikdy nemohlo byť Call of Duty ziskové aj čisto na Xboxe, ale aktuálne je hra a investície do nej nastavené na vychádzanie na všetkých platformách a je nepravdepodobné, že by to menili. Ušlé tržby by im za to nestáli:

"Takéto náklady, okrem vyššie odhadovaných strát z predaja, znamenajú, že spoločnosť Microsoft by nebola schopná kompenzovať straty tým, že by hra ako exkluzivita zarobila viac prostredníctvom ekosystému Xbox," pokračuje.

"To platí najmä vzhľadom na stratégiu zameranú na hráčov - a nie na zariadenia -, ktorú Microsoft zaviedol prostredníctvom služby Game Pass, a skutočnosť, že PlayStation má najvernejších používateľov naprieč rôznymi generáciami, pričom všetko nasvedčuje tomu, že lojalita k značke získaná v predchádzajúcich kolách "konzolových vojen" naznačuje, že PlayStation bude mať aj naďalej silnú pozíciu na trhu."

Tieto všetky vyjadrenia treba brať s rezervou, sú právnikmi naschvál prehnane formulované tak, aby na jednej strane zo Sony zneistili, na druhej zo strany Microsoftu uistili, že sa ničoho netreba báť.

A prečo sa toľko komunikuje okolo Brazílie? Tamojšie zákony umožňujú vyjadrenia firiem, ktoré sú potenciálne podobnými spájaním ovplyvnené a následne sú tieto vyjadrenia zverejnené online.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19545)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk