Odkúpenie Activisionu sa teraz aktívne rieši v Amerike

Od FTC úradu v Amerike sa čaká prvé vyjadrenie k transakcii ešte tento mesiac.

pridal saver 5.12.2022 o 10:59 pod hry
Odkúpenie Activisionu sa teraz aktívne rieši v Amerike

HRY > NOVINKY >

Po UK a EU je teraz odkúpenie aktívne prejednávané v USA, kde už má FTC úrad už len tento mesiac, aby sa vyjadril, čo bude s odkúpením ďalej. Majú síce čas do marca na finálne rozhodnutie, ale do januára dajú svoje úvodné stanovisko. Analytici a novinári to tam vo veľkom rozoberajú.

K odkúpeniu Activisionu sa vyjadrili analytici z Wedbushu, ktorí pridali Activision Blizzard do zoznamu Najlepších nápadov nákupu akcií a hovoria, že transakcia bude veľmi pravdepodobne dokončená v nasledujúcich šiestich mesiacoch (a teda kto kúpi lacné akcie teraz, Microsoft mu ich preplatí za vyššiu sumu). 

Rozpísal sa o tom aj analytik Pachter, ktorý pre Wedbush pracuje. Ten dodáva, že Microsoft nemá problém nechať COD aj na Sony platforme, ale zároveň nedopustí to, že by si ho nedal do Game Passu. Prípadne nechať aj iné série na Sony platforme. Ak to dodrží, regulátori sa nebudú mať o čo v prípadnom súde oprieť. Ale Pachter upozorňuje na CMA UK, ktoré možno nebude chcieť COD ani v Game Passe. To však v UK môže Microsoft obetovať, ale CMA by potom vyzeralo zle a bolo by to zlé pre UK zákazníkov.

CNBC pre zmenu hovorí, že odkúpenie bude mať dobrý dopad na akciový trh. Venuje sa tomu aj New York Post, ktorý hovorí, že v FTC je roztržka, kde sú ľudia, ktorí chcú odkúpenie odobriť. Bloomberg dodáva, že Microsoft je pre odkúpenie ochotný ísť na súd a zároveň, že Microsoft zatiaľ nič FTC neponúkal:

„Výrobca Xboxu nehovoril s FTC o opravných prostriedkoch alebo ústupkoch zameraných na schválenie dohody,“ uviedla osoba, ktorá si neželala byť identifikovaná pri diskusii o dôvernej záležitosti,“ píše sa v článku Bloombergu. "Zamestnanci FTC uzatvárajú vyšetrovanie a očakáva sa, že čoskoro vydajú odporúčanie. Komisári FTC by potom hlasovali o tom, či to dajú na súd."

Protimonopolná analytička Bloombergu hovorí, že by ju neprekvapilo, ak by to FTC dalo na súd, ale dodáva, že by to bolo pre FTC veľmi ťažké vyhrať, keďže nemá argumenty a dôkazy. Mohlo by to však odkúpenie predĺžiť. 

Nakoniec sa zapojil aj bývalý šéf FTC, ktorý hovorí, že bude veľmi ťažké pre komisiu zamietnuť odkúpenie. Odhaduje 70% šancu, že to prejde bez súdu.

Activision sa tiež vyjadril a nevidí, čo by na odkúpení mohlo byť monopolné a hovorí, že bude skôr prínosom pre hráčov a herný priemysel, najmä v čase, keď sa čelí silnej konkurencii zo zahraničia. A to ako z Japonska, tak Číny.





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk