Týždenník - Hi-Fi Dead Spoken

Tento týždeň bol nečakane plodný. Na jednej strane začali vychádzať zaujímavé hry, na druhej aj zaujímavé informácie.

pridal saver 29.1.2023 o 22:25 pod hry
Týždenník - Hi-Fi Dead Spoken

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň bol nečakane plodný. Na jednej strane začali vychádzať zaujímavé hry, na druhej aj zaujímavé informácie. Z hier vyšiel Dead Space Remake, ktorý skončil v recenziách veľmi dobre a znovu ponúka kvalitný hororový sci-fi zážitok, aj keď objavil sa tam problém v podobe zle implementovaného VRS. Tam už autori pripravujú patch hlavne na PS5 a možnosť vypnutia na PC.

Slabšie a trochu otázne skončil Forspoken, ktorý má síce pekne spravený pohyb krajinou a aj boje, ale zvyšok už autori nedotiahli a ponúkli prázdny svet a cringe rozhovory. Ani technicky nedopadol práve ideálne. Okrem PS5 vyšla hra aj na PC, kde sa dá vyskúšať demo. Pre PC je Forspoken dôležitým titulom, keďže ako prvý prináša zapracovanie DirectStorage systému načítavania z Xboxu. Teda systému, kde si grafická karta vie načítavať textúry priamo z SSD. Rozdiely sa ukázali aj v prvých testoch, kde SATA SSD načítaval hru 10 sekúnd, NVME disk 1 sekundu, čo je rozdiel, ktorý sme ešte pri SSD diskoch nevideli. Väčšinou boli len zanedbateľné rozdiely

Autori však majú vlastný zoznam vecí, ktoré o hre potrebujete vedieť:

Microsoft mal tento týždeň svoj prvý Developer Direct event, na ktorom predviedol hneď niekoľko svojich veľkých hier na nasledujúce mesiace a rovno jednu z nich aj vydal. Shadow dropol totiž Hi-Fi Rush, hudobne ladenú akciu od Tango Gameworks a to prekvapivo dobre prepracovanú a prekvapivo zábavnú akciu. Reakcie boli veľmi pozitívne a prekvapili aj autorov. Hodnotenia sa pohybujú okolo deviatky.

Viac sa rozprávalo aj o Minecraft Legends, ktoré dostalo dátum vydania na 18. apríla a autori teraz ukázali multiplayer a možnosti hry. Zároveň bol predstavený aj RedFall, ktorý rovnako dostal dátum vydania a to na 2. mája.

 

Nakoniec sa ukázala Forza Motorsport, ktorá síce nedostala presný dátum, ale vyjde tento rok. Autori teraz priblížili zapracovanie ray tracingu, vylepšovanie detailov áut, tratí, ako aj ich počty, kde v hre pri vydaní bude 500 áut a 20 prostredí.

 

Microsoft už rovno naplánoval E3 prezentáciu a zároveň ukázal svoje financie a rovno ohlásil novú 10 miliardovú investíciu do OpenAI. AI totiž bude budúcnosť. Uvidíme však, kedy sa dostane do hier. 

Zároveň sa vyvíjali aj udalosti okolo odkúpenia Activisionu, kde Sony proti tomu veľmi bojuje a najnovšie bol za EU komisiou sám Jim Ryan, ktorý však podľa informácií Microsoftu komisii klamal. Rovnako proces manipuluje aj FTC, ktoré chce zmanipulovať Európu, aby obchod neprešiel. Phil Spencer z Microsoftu však verí, že odkúpenie prejde, rovnako aj analytici. 

Z iných vecí The Day Before zmizlo zo Steamu pre problémy s názvom, ale zároveň bola hra znovu odložená, teraz na jeseň. Uvidímem či nakoniec vyjde. Svoje požiadavky ukázal Star Wars Jedi: Survivor.  Popritom 4A Games vydalo Metro Exodus SDK pre moderov. Spolu s tým zhrnulo svoju situáciu s prácou na Ukrajine. Objavili sa informácie o Far Cry 7 a aj o konci Marvel's Avengers hry. Svoju éru začal aj Witcher 3, teraz v kompletnej edícii v obchodoch a aj Hitman v novej World of Assassinations verzii, ktorá zhrnula všetky hry a pridala aj nový obsah.

 

Očakávaný Atomic Heart bol medzitým dokončený a ukázal nám svoje tajné zariadenie, ale dozvedeli sme sa aj o používateľských informáciách, ktoré môže firma presúvať ruským tajným službám. Niežeby to bolo nejaké vážne, ale je to dôsledok toho, že sa firma síce snaží dištancovať od Ruska, aj keď tam viditeľne stále pôsobí, ale robí to veľmi priehľadne a celá komunikácia okolo toho je zlá.

Zo seriálov sme sa dozvedeli, že The Last of Us dostane aj druhú sériu seriálu. Pri tejto téme Naughty Dog potvrdilo, že podobne ako skončilo s Uncharted, v hrách skončí aj s The Last of Us. Z filmov nám Gearbox potvrdil, že Duke Nukem film je už v príprave. Zrejme sa im tvorba Borderlands filmu zapáčila a idú ďalej. Trailer dostal aj nový Dugeons and Dragons film.

Otestovali sme aj Darkwood, Paper Cut Mansion alebo RWBY Arrowfell. Interview sme si dali s Yasuyuki Odom. Priniesli sme preview na Sherlock Holmes: The Awakened remake spolu aj s gameplay ukážkou. Zároveň sme tu mali ukážku českej lokalizácie .

Z hardvéru sme otestovali Playstation 5 DualSense Edge gamepad, ktorý rozširuje možnosti DualSense aj v rámci opráv, ale má to svoju cenu a jednou z cien je aj menšia batéria.

Budúci týždeň prinesieme recenziu na remake Dead Space, pozrieme sa aj na nového SpongeBoba, Xbox verziu Age of Empires 2, Hi-Fi Rush a ďalšie hry. Prinesieme vám video interview s herečkou Stefanie Joosten, ktorá stvárnila Quiet v MGS V a čoskoro sa ukáže v akcii Wanted: Dead.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18376)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk