Súd v UK v prípade odkúpenia Activisionu už ma určený dátum

Včerajšie jednanie v CAT naznačilo nové dátumy pre jednania v UK

pridal saver 31.5.2023 o 20:47 pod hry
Súd v UK v prípade odkúpenia Activisionu už ma určený dátum

HRY > NOVINKY >

Microsoftu postupne krajiny odsúhlasujú odkúpenie Activisionu zatiaľ až na dve. A to v USA a UK. Kde UK je momentálne jedinou prekážkou k odkúpeniu a zdá sa, že si práve preň vypýta ďalší čas od akcionárov Activisionu. Pôvodne si vybrali čas na ukončenie odkúpenia do 17. júla, to však už nestihnú.

Totiž na včerajšom jednaní s CAT, ktoré bude teraz riešiť prípad CMA a Microsoftu, sa rozhodlo o dátumoch procesu. Sudca určil dátumy na proces od 24. júla do 31. júla. Pričom ešte predtým sa stretnú 12. júla na prebratie si detailov.

Sudca z CAT si včera vypočul právnikov z CMA, Microsoftu a aj Activisionu. Dátumami tlačilo CMA na jesenný proces, keďže mu ide čisto o odsúvanie odkúpenia a kde je väčšia pravdepodobnosť zrušenia odkúpenia. To je rovnaký postup ako pri FTC. Sudca však na ich argumenty nedal a nepáčili sa mu ani veci v ich rozhodnutí, špeciálne ohľadom definovania cloudového trhu. Nechápal, aký je to trh a prečo ho neberú ako súčasť herného trhu. To je argument, ktorý sa CMA stále vracia zo všetkých strán. Budú musieť svoje tvrdenie na súde dokazovať a obhajovať. Nakoniec ako aj svoje ostatné závery a kroky (napríklad Microsoft by na súde chcieť vidieť aj komunikáciu medzi CMA a FTC, keďže sa stretávali a možno ovplyvňovali).

Mimochodom CMA sa pýtalo, či si môže priniesť na súd svojich expertov, vraj pre nedostatok dôkazov. Totiž ohľadom cloudového trhu ignorovali zverejnené štúdie priamo z UK a chceli si nechať spraviť vlastné, ktoré by im vyhovovali. 

Microsoft samozrejme tlačil na čo najskorší dátum, ale CAT nemal termíny pred 24. júlom, a tak dátum nastavil tam. Štandardne je proces dlhý 10 dní, ale sudca povedal, že to musia mať hotové aj za 6 dní. Aj samotný rozsudok príde neskôr. Jeho výsledok môže byť rôzny. CAT môže vrátiť prípad späť CMA a nechať ho podľa svojich odporučení prehodnotiť, môže ho rovno uzavrieť s tým, že odkúpenie rovno môže prejsť, ale môže pridať napríklad vypýtať ďalšie ústupky a nechať to prejsť s nimi. 

Activision sa k tomu tiež vyjadril a vytýkal CMA hlavne to, že sa konzolám venovalo 28 z 32 týždňov, aby následne zistili, že tam nie je problém. Potom si našli ďalší cieľ a to cloud, tomu sa však venovali len 4 týždne a uzavreli to. Ich závery sú pre Activision otázne. CMA totiž napríklad vo svojom rozhodnutí hovorí, že Activision by dal svoje hry do cloudu hry tak či tak. Activision im teraz rovno povedal, že by tam hry nedal a neplánoval to. Hovoria, že CMA nemá na toto a aj ďalšie svoje tvrdenia dôkaz a nemôže z nich vychádzať pri zamietaní. 

Keďže včera bol proces livestreamovaný, dala sa vidieť práca právnikov a aj sudcu pri takomto procese. Hlavne bolo vidieť boli rozdiely v kvalite právnikov jednotlivých firiem. Právnik Microsoftu bol úplne iná trieda ako právnik z CMA. Ten akoby práve vyšiel zo školy. Zakoktával sa, nedával jasné odpovede. Možno má CMA limit na sumu, do akej sa musí s najatým právnikom zmestiť. V každom prípade bolo to celé pre CMA drsné, ako zo strany Microsoftu, Activisionu, tak aj zo strany sudcu.

Teraz však budeme čakať, ako sa to vyvinie. Hneď po ukončení tohto vypočúvania v UK prejdú do USA, kde začnú s FTC od 2. augusta.

Prezident Microsoft Brad Smith sa k tomu aktuálne vyjadril aj pre CNN a po aktuálnom jednaní je optimistický. Dodáva však, že chcú byť k úradom konštruktívni a hľadá riešenia každého problému.

 





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19989)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk